Erdoğan’ın yapamadıkları

  • GİRİŞ21.05.2023 09:22
  • GÜNCELLEME21.05.2023 09:24

Seçimler ikinci tura kaldı.

Ülkemizde daha önce böyle bir durum yaşanmadığı için ilk kez şahitlik yapacağız.

Ak Parti’nin ülke yönetimine geldiği son yirmi yılı iyisi ile bizzat yaşamış bir yurttaşım. 

Seçimlerin bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz için önemli olduğunu peşinen kabul edenlerdenim.

Malum kesim sevmese de seçim ve sınavın milletimiz için hep hayırlı olduğunu bizzat yaşayanlardanım.

Sınavlar ağırlıklı olarak Merhum Özal döneminde uygulanmaya konulan tıpta uzmanlık sınavı (TUS), KPSS ve diğer yapılan sınavlar sayesinde, zinde güçlerin tekelinde tuttuğu birçok kurumumuz birilerinin yuvalandığı kurumlar sultasından büyük ölçüde kurtuldu ve ahbap çavuş deposu algısı devam etse de giderek azaldığını gözlemlemek mümkün.

Durumdan vazife çıkaran FETÖ örgütü tüm kurumlarımızı istila edip kirletmeseydi sanırım bugün çok daha farklı kazanımlarımız olacaktı ama maalesef her geçen gün daha iyi gözlemliyoruz ki, kökü dışarda bu örgüt maalesef hâlâ hedeflerinden bir milim geriye gitmiş değil ve yeniden kaldıkları yerden başlamalarının garantisini veren Kemal dedeyi ilk turda seçtiremeyince, ikinci turda Cumhurbaşkanı yapma hayali peşinde her türlü pespayeliklerle rezil olmayı sürdürüyorlar.

Seçimler ülkemiz için her zaman önemli ancak, önümüzdeki hafta yapılacak ikinci tur seçim birçok açıdan çok ama çok daha önemli.

Geçmişte vesayetçiler on yılda bir darbe yapardı ve millete oturun oturduğunuz yerde deyip dipçik demokrasisi(!) ile mehter bölüğü gibi iki ileri bir geri idare edilir dururduk. 

Aylar süren koalisyon pazarlıkları sonucu kurdurulan hükümetler yine kısa süre içerisinde ciddi krizlere imza atar ve  kimin eli kimin cebinde belli olmayan aylar süren kaos ve kargaşa günlerinde hükümetsiz günlerce yaşardık.

Nerede ise rutine binen 10 yılda bir balans ayarını müttefikimiz (!) ABD kendi çocuklarına yaptırır ve vatandaş dipçiklerle hizaya getirilirdi.

Erdoğan döneminin başlangıç tarihini 2002 yılı olarak gösterenlerin niyetinde samimi olmadıklarını düşünenlerdenim. 

Yaklaşık 10 hatta 15 yıl şöyle ya da böyle yine iki ileri bir geri içerden dışardan şer odaklarının tüm çaba ve gayretlerine rağmen 15 Temmuz’a kadar kör topal gelindi.

15 Temmuz milletimizin topyekûn mücadelesi ile bastırılıp ABD kuklası FETÖ alçağının eli ayağı devletimizin kurumlarından çektirilip ceza alanlar kodeslere tıkılınca Erdoğan dönemi de başlamış oldu.

Erdoğan dönemi içerden dışardan tüm engellemelere rağmen hizmet siyaseti mantığı ile ülkemiz bir baştan bir başa adeta yeniden donatılıp terörün beli de büyük oranda kırılıp içerden şer odaklarının gücü de azalınca olanlar oldu.

Merhum Kadir Mısıroğlu 2013 yılında meydanda ne fol ne yumurta yokken; “Ayasofya’yı açalım yerden petrol doğalgaz fışkırır” dediğinde malum kesimin ihtihzalı gülüşlerini unutamıyorum.

Sadece Ayasofya mı?

Hayır.

Taksim Camii yapılamaz deniyordu yaptı ve açtı.

Geçtiğimiz Cuma günü, Levent’in merkezine alışveriş merkezlerinin göbeğine inşa edilen Barbaros Hayreddin Paşa Camii’ni açtı.

Bugüne kadar yapılan hizmetler daha çok gelecek dönemlerde önemi daha da iyi anlaşılacak alt yapı ve ülkenin bir baştan diğer başa güvenli olması üzerine idi.

Başlangıçta bu uygulamalara itirazlar özellikle malum kesimden oldu ama çok şükür geriye gidişin yolu tıkandığı için başarılı olamadılar.

14 Mayıs seçimlerinde umduklarını bulamayanlar son bir çıkış gördükleri ikinci tur için şimdi daha bir gayret içine girmiş durumda olup, dediğim dedik çaldığım düdük misali milletle savaşmaya devam ediyorlar.

Şimdi sıra geldi insan odaklı çalışmalara… 

Çünkü buralarda hâlâ yapılamayanlar var. Bir tarafta eğitim, diğer tarafta hukuk sisteminde sorunlar mevcudiyetini koruyor. İkisinin de kanayan acil müdahaleyi gerektirecek yaraları var.

14 Mayıs seçimlerini eskiye dönüşün miladı olarak gören yerli yabancı azgın güruhun yediği herzelerden anlıyoruz ki, hâlâ akıllanmamışlar.

İkinci turada vereceğimiz oylarla hem ülkemiz hakkettiği düzlüğe çıkış kapısını aralasın, hem de kazanımlarımızı elimizden almak isteyenlere unutamayacakları şamar vurulsun.

Pazar günü milletimiz haydi diyerek reyleri ile destek olur ve Rabbim de nasip ederse ben önümüzdeki 5 yılda cennet vatanımızda çok ama çok hizmetler yapılacağına inanıyorum.

Bugüne kadar sayısız hizmetleri ile ülkemizde dokunmadık yer bırakmayan Cumhurbaşkanımız yapamadıklarını elbette bizlerden daha iyi biliyordur.

Dünyanın çivisinin çıktığı, etrafımızın mayınlarla çevrildiği bir dönemde güven ve istikrarın adresi olan cennet vatanımızda daha mutlu müreffeh günlerde buluşmak temennimi yeniliyorum.

Bu haftalık da bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

Yeni Akit

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat