Facebook “teşekkür et” videosu nasıl hazırlanır?

  • GİRİŞ14.11.2014 11:46
  • GÜNCELLEME06.11.2020 12:57

Geçtiğimiz aylarda Facebook, 10. yılına özel hazırladığı sürprizi ile kullanıcıların profillerine özel videolar oluşturmasını sağlayan “lookback” ismini verdiği “geçmişe bir bakış” sayfasını kullanıcılarına sunmuştu. Zaman tünelinizde paylaştığınız fotoğrafları derleyerek anılarınızı hatırlamanızı sağlayan proje, yoğun ilgi görmüştü.

“Geçmişe bir bakış” sayfasına ulaşmak için buraya tıklayınız.

Facebook’ta şimdi “teşekkür etme” zamanı! 

Facebook, kısa bir süre önce “teşekkür et” sayfasını kullanıcılarına sundu. “Say Thanks” adını taşıyan bu yenilik sayesinde kullanıcılar, istediği arkadaşlarına kişiselleştirilmiş teşekkür videoları gönderebiliyor. 2 farklı konsept üzerinden video oluşturmayı sağlayan “teşekkür et” projesinde, “Arkadaşlar” ve “Eski Arkadaşlar” için video hazırlamak mümkün.

Siz de arkadaşlarınıza özel birkaç adımda video hazırlayabilirsiniz. Peki Facebook “teşekkür et” videosu nasıl hazırlanır?

1- Öncelikle https://www.facebook.com/thanks sayfasına ulaşıp, video hazırlamak istediğiniz arkadaşınızın ismini seçerek başlıyoruz.

2- Belirlenen 2 temadan “Eski Arkadaşlar” veya “Arkadaşlar” kısmından dilediğinizi seçebilirsiniz.

3- Fotoğraf ve gönderiler seç kısmında görüntülenen fotoğraflar, arkadaşınızla birlikte etiketlendiğiniz, birlikte yorum yaptığınız ve beğendiğiniz fotoğraflardan oluşmakta. İsterseniz “fotoğraf ekle” seçeneğine tıklayarak yeni fotoğraflar ekleyebilir, istemediğiniz resimlerin üzerindeki onay işaretlerini kaldırabilirsiniz.

Çok az sayıda fotoğraf içeren videolar farklı bir yapıda ve kısa süreli bir formatta oluşuyor. Resim ekleyerek süreyi uzatabilir, özel günlerinizde arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

4- Hazırladıktan sonra “Videoyu paylaş” diyerek arkadaşınızın duvarına gönder demeniz yeterli.

Sürekli yeniliklerle kullanıcılarını şaşırtan Facebook’ta kısa bir süre sonra doğum günlerine, evlilik yıldönümlerine özel videolar görebiliriz. Bakalım, zaman neyi gösterecek…

Yorumlar1

  • Barışonur 8 yıl önce Şikayet Et
    Vallahide güzeldir
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat