İkinci cinayet zamanı

  • GİRİŞ18.01.2012 08:01
  • GÜNCELLEME18.01.2012 08:01

Önceki gün zor geçmişti. Ertesi gün görülecek, son celse, Hrant Dink davasının son celsesi, onun vurulduğu güne çok yakın bir anı simgeliyordu.

Dün son celsede, son anlarda, gözlerim mahkeme başkanındaydı... Dinledikçe gözlerim açıldı, ağzım kurudu...

Sanıkların isimlerini sayıyor, ekliyordu: "Beraat, beraat..."

"Erhan Tuncel beraat, Yasin Hayal terör örgütü üyeliğinden beraat..." Beraat, beraat...

Yanımda oturan Fethiye Çetin'e baktım, tepki gösterenlere baktım, "Hayır" dedim kendime, "Bu kadar da değil, muhtemelen şimdi asıl cezaları okumaya başlayacak..."

Ama bitti okuması.

Bir tek Yasin Hayal mahkûm olmuştu, Dink cinayetinden...

Hepsi bu...

Biz devlet kurumları, devlet çeteleri diyorduk...

Ne devlet kurumu, ne devlet çetesi, ne Ergenekon'u...

Mahkeme heyetine göre ortada örgüt bile yoktu...

İki taşralı gaza gelmiş ve cinayet işlemişti...

Ahlak yerlerde ama gerçek de gün gibi ortada...

Bu mahkeme heyeti, 5 yıl boyunca tüm gücünü, asıl faillere gidecek yolları kapamaya harcadı, emniyet, jandarma, MİT'teki sorumluları itinayla dava dosyasının dışında tuttu.

Karar günü ise beterini yaptı...

Devlet çetelerini bile akladı.

Sistemi temizledi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Ali Bayramoğlu - Yeni Şafak

Yorumlar3

  • cicekabbas 13 yıl önce Şikayet Et
    radikal saçılımı. normalde bu ekibin baştan beri ergenekoncularla aynı yerde olması gerekirdi.fakat birileri heralde içeriden tüyo aldı.erken davranıp farklı cenahlara sızma yaptılar.dışarıda rakip görünmektense içeride çok taraflı oynamak.dokunulmazlık kazanmak daha iyi mi ne.zihniyet tiyniyet olarak taksimcilerle gündoğducular arasında iki parmak kadar fark yok.aynı kara düşünce.peki neden ayrı safta poz veriyorlar.gevurluk ermenicilik rumculuk bir tarafta yerli yansıması silivride acaip.değişip çapta ve markada azgınlık.
    Cevapla
  • ahmet aksay 13 yıl önce Şikayet Et
    . Herhalde yazar Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında süreklilik düşünenlerdendir "devlet geleneği" derken.İttihat Terakki dönemi ile Türkiye Cumhuriyetini kastederek sözetmemiştir herhalde 'devlet geleneği'nden. O zaman çok büyük ve iddialı bir lâf etmiş olmuyor mu siyasi cinayetleri ve Ermeni düşmanlığını devlet geleneklerinden ikisi saymakla?
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN ALİ BAYRAMOĞLU, SİZ KCKYA KARŞI DİK DURAMAMIŞKEN KUSURA BAKMAYIN. Yazdığınız yazılarda inandırıcılığınızı kaybettiniz. Önce siz İngiltere gezinizdeki detayları kamuoyuyla tam paylaşınız ve MİT ile mütalaa ettiğiniz konuları bizlerle paylaşınız. Bunlar önemli. Gerisi boş.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat