Papaz kim?

  • GİRİŞ05.05.2010 07:07
  • GÜNCELLEME05.05.2010 07:07

Bu fıkrayı Altan Tan'dan dinledim. Umarım bir gün kendisi çok daha güzel yazıp yayınlar. Mardin Midyat ilçesine bağlı bir köyde Süryaniler yaşıyormuş. Başlarında bir papaz var. Ama ondan memnun değiller. Yalancı, cahil, muhteris vs. Köylüler onu değiştirmek istiyorlar, Mardin'e başvuruyorlar olmuyor, Şam'a, Hatay'a müracaat ediyorlar, kimse ilgilenmiyor. İstanbul'daki padişaha seslerini duyurmaya çalışıyorlar, ses seda çıkmıyor. Kısaca kimsenin bu papaza gücü yetmiyor.

Derken bir gün kendi aralarında karar veriyorlar: "Bizim yegane kurtuluşumuz köyümüzü terk edip başka bir köye gitmek ve Müslüman olmak." Öyle de yapıyorlar. Bir gece yarısı çoluk çocuk, yaşlı kadın sessizce köyden ayrılıyorlar, dağ tepe saatlerce yol tepip bir Müslüman köyüne ulaşıyorlar, şeyhin evine gidip Müslüman olmak istediklerini söylüyorlar.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar3

  • mustafa AK 14 yıl önce Şikayet Et
    AKP de sık parti degiştiren kimler var. AKP de seçim kararı sonrası açan ÇİÇEK ler TOPTANCILAR BAŞ EGMEYENLER fırat kenarında türkü söyleyenler mi acaba kim olabilir
    Cevapla
  • DOST42 14 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK DOĞRU BİR YORUM. Sayın Ali Bulaç yazınıza katılmamak mümkün değil.Milli göürüşü yıkan şimdide AKP içinde olan sahte papazlara dikkat etmek lazım.En büyük korkumda o sahte papazların bir müddet sonra SAADET PARTİSİ ne geçmeleri ve onlara kuacak açılmasından korkuyorum.
    Cevapla
  • bozkurt akademik 14 yıl önce Şikayet Et
    köşe yazısının tamamını okumak için bu linke tıklayınız. Allahallaaaaa ne alaka kardeşim burdan başını yazdında sonunu niye getiremedin veya benim gibilerinin buraya kadar okuyupda o dediğin linki tıklayıp okuduğunu mu düşünüyorsun. Bence başka ihtimal üzerinde dur ne demiştir diye.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat