Ayrışmanın fotoğrafı

  • GİRİŞ18.09.2010 06:22
  • GÜNCELLEME18.09.2010 06:22

12 Eylül halkoylamasının gündeme taşıdığı önemli konulardan biri, Türkiye toplumunun üç ana bloka ayrılıp ayrılmadığı meselesidir.

Kelimeleri dikkatlice seçmek gerekirse, meramımızı ifade edeceğimiz anahtar terimden önce, 'blok veya bloklaşma' sözcüklerini geçici olarak kullanabiliriz.

 Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar2

  • baybars can 13 yıl önce Şikayet Et
    bu %48 ideolojiktir.... evet bu %48 lik hayır cephesi ideolojik bir bloklaşmanın eseridir,paritler farklı kulvarları farklı lakin ideolojileri savundukları değerler bir,bdp mhp nin sadece kürtçesi,chp yada mhp yada bdp savundukları ideolojik değerler birebir birbiriyle örtüşüyor,dp yada haydarbaş politikalarıda bu adamlarla birebir aynı marksiz bir ideolojik yapı sadece hitap ettiklere toplumlara karşı göreceli değişiklikleri var,anayasa değişimi hukuki idi,hayırcılar siyaseti ideolojik tavırlarını örten bir örtü gibi kullandılar.
    Cevapla
  • kalemtras 13 yıl önce Şikayet Et
    acemi sosyolog sendromu yada zırva.... sevgili ali bulaç tv lerde isminin altına sosyolog yazdırmayı pek sevsede bu onun bir toplum bilimci olmadığı gerçeğini gizleyemiyor..memleketin bir ayrışma içinde olduğu (fikirsel anlamda) yeni gerçekleşen bir şey değilki...ayrıca üzerinde düşünelim diyor bay sosyolog! düşünün efendim nasıl olsa işiniz düşünmek..birşeyler yapan toplumu islam bağı ile kenetleyen kişilere olmadık yakıştırmalar yapılırken hazret tv lerde kitle psikolojısi dersleri veriyordu. sonuç hep aynı ezik düşünür sendromu yada ZIRVA....
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat