Darbenin medya ayağı

  • GİRİŞ12.03.2011 06:19
  • GÜNCELLEME12.03.2011 06:19

Bugün 12 Mart. 1971'de askerler yine siyasete bir muhtıra ile müdahale etmişlerdi. O günleri gayet iyi hatırlıyorum. Yine medya ön saflardaydı. Aradan 10 sene geçmemişti ki askerler 12 Eylül'de kanlı bir darbe gerçekleştirdiler.

Ortam olgunlaşsın diye, darbeyi bir sene geciktirdiler, her gün ortalama 10-15 kişi öldürülüyordu, aynı silahla sabah ülkücü akşam solcu vuruluyordu. Medya yine önemli rol oynuyor, kutuplaşma ve çatışmaları körüklüyordu. 1997'ye geldiğimizde 28 Şubat post-modern darbesi oldu. Meşru bir hükümet askerlerin zoruyla düşürüldü. Yüksek yargı gibi medyanın merkez bölümü askerlerin önünde ceketlerini ilikleyip brifing (talimat) aldılar. En son aynı senaryo -başarısız kalsa da- 27 Nisan 2007'de sahneye konuldu, aynı medya başrollerdeydi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Ali Bulaç - Zaman)

Yorumlar6

  • mustafa akgül 13 yıl önce Şikayet Et
    susurluk olayına gelince,. şuanda akp milletvekili mehmet elkatmış,ozaman meclis susurluk araştırma komisyonu başkanıydı.istersen erbakan hocanın susurlukla ilgili düşüncelerini ve yaptıklarını ona sor.sadece benim anlamadığım darbelerle mücadele ediyorum diyen bir iktidar nasıl olurda 28şubatı ağzına almaz?h.çelik canlı yayında,ozaman akp diye bir parti yoktu diye savunma yapıyor.ey adama soırarlar ozaman 1980de 1960ta 1971de akpmi vardı?
    Cevapla
  • mustafa akgül 13 yıl önce Şikayet Et
    vay benim lf84 kardeşim,. 28şubatçılar bizi dövdü.hadi sizde onları dövün diyeceğim ama biliyorumki bunu yapamazsınız.12eylül referandumunda ben bunu yapamayacaklarını bile bile evet dedim.ama sen inanarak evet demişsindir.güzel kardeşim bizi boşver.ama sen inandığın iktidarına bunu sor.neden 28şubatçıları özellikle görmezden geliyorlar.sana çok samimi olarak soruyorum,gizledikleri ne?
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    susurluk. susurlukda direnemeyen, fasa fiso diyenler, 28 şubatta askerin karşısında dik duramayanlar, bir darbe ile gönderilenlerin 28 şubatı hesabı sorulsun, akp oyun oynuyor diyor. sp ekonomik alanda iyi şeyler yapmış olabilir ama özellikle de siyasi anlamda büyük hatalar yapmıştır. 28 şubata 28 şubatta karşı durulacaktı. iş işten geçtikten sonra, dayak yendikten sonra baba şu çocuk beni dövdü, sen de onu döv demek DELİKANLININ İŞİ DEĞİL, MIZIKÇILIKTIR, SUÇU BAŞKASINA ATMAKTIR.
    Cevapla
  • hursit dilaver 13 yıl önce Şikayet Et
    darbeci medya. darbeci baro afişini görenler taksimde amuda kalkarak,saç baş yolarak otele yürüdüler.. otele hasar da verdiler. bizler de dışarda kahkaha ile gülüyorduk..çıldıırdılar tabi..hiç beklemiyorlardı.. diyeceğim şu ki, DARBECİ BARONUN YANINA DARBECİ MEDYA afişi de koysak, kötü mü olur yahu....yakışmaz mı.. yakışııır,yakışııır.
    Cevapla
  • mustafa akgül 13 yıl önce Şikayet Et
    sn bulaç sizin eksiğiniz şu,. ergenekon denen örgütün aleni bir şekilde ortaya çıktığı dönem 28şubat sürecidir.savcıları bu kadar zorlamaya ve delil aratmaya gerek yoktur.28şubat süreci yargı önüne getirilse bunlar çorap söküğü gibi ortaya çıkacaktır.şu anda tutuklananlar sadece piyonlardır.ama iktidar partiside dahil olmak üzere birileri 28şubatı ısrarla gözardı etmeye çalışıyor,şuandaki basit tutuklamalarla göz boyamaya çalışıyorlar.şuandaortaya çıkanlar devede kulak bile değil.kendimizi kandırmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat