Çok ölüyoruz

  • GİRİŞ16.07.2011 07:36
  • GÜNCELLEME16.07.2011 07:36

Ülke olarak zekâmızdan şüphe içinde değilsek, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesi olayını birilerinin "zaman ayarlı provokasyon"u olarak düşünebiliriz. İstenen, operasyonların sürmesidir.

Operasyonlar mukabil şiddet ve terörü, şiddet ve terör başka operasyonları azdırır. Ve bu böyle gider. İşte "güvenlik ve şiddet merkezli süren Kürt sorunu" tam olarak budur. Bu sayede siyaset demokratikleşemiyor, devlet hukuka dayalı hale gelemiyor, Türkiye sosyolojik ve maddi olarak değişirken, değişimin anayasal zemini kurulamıyor.

Olayları yakından takip edenler, "amaçsız operasyon ve kör şiddet" olmadığını bilirler. Hasan Sabbah'ın haşhaşileri bile amaçlı suikastlar düzenliyorlardı. Bu son olay da amaçsız olamaz. Bu tür olayların zamirdeki hedeflerini teşhis edebilmek için zamanlamaya, sonuçlarına ve kime hangi faydayı sağladığına bakmak lazım. Zamanlama belli: Türkiye, yeni bir seçimden çıkmış bulunmaktadır. Katılım ve temsilin en yüksek olduğu bir seçim bu. Seçimin motivasyonu "yeni bir anayasa" ümididir. Bir miktar hevessiz görünse de MHP dâhil, diğer üç parti de yeni anayasaya evet diyorlar; toplumda yüksek düzeyde bir beklenti söz konusu.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Ali Bulaç - Zaman 

Yorumlar1

  • Fehmi DOĞAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Görev alanınıza girmiyor ginede sormak istiyorum. Hukukçu arkadaşlarınızdan sorup bilgi verirseniz memnun olurum.. Hocam kafama bir soru işareti vardır. Müvekkilinin davaları dışında başka ne görevleri vardır? Sözcülüğü yapması normal midir? İmralı dan her hafta gidip müvekkilleri ile görüşmesi davaları ile ilgili bilgi alış verişi normal olabilir. Ancak teşkilatına ve hükümete emir ve talimatları basın aracılığı ile iletmeleri, görevleri arasına girip girmediğini beni düşündürüyor. Çünkü bu bilgilerle terör örgütünün yol haritasını belirlenmiş oluyor. Bu konuda beni bilgilendirirseniz memnun olacağım.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat