Şifre basit!

  • GİRİŞ21.07.2011 06:47
  • GÜNCELLEME21.07.2011 06:47

Açıklanan takvime göre, 24 Temmuz'da Türkiye'nin 43 ilinde sandıklar kurulacak, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) 30-31 Temmuz'da yapılacak genel kuruluna katılacak olan 850 delege belirlenecekti.

Kürt siyasi partileri, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, aydınlar, sanatçılar, farklı etnik topluluk ve inanç gruplarının sözcülerinden seçilecek delegelerin yüzde 60'ı halktan, yüzde 40'ı doğal delege statüsü taşıyacaktı. Arkasından 30-31 Temmuz'da DTK genel kurulunda bir araya gelinip "Demokratik özerklik" için karar verilecekti. Demokratik özerkliğin ilanı ya o gün ya sonra yapılacaktı.

Fakat 14 Temmuz günü Silvan'da malum saldırı yapıldı. Aynı gün DTK, takvimi bir kenara itip "demokratik özerkliği" ilan etti. Bir iki gün sonra da hiç hayatında "kavlun leyyin (yumuşak söz)" söylememiş bir bayan milletvekili "Demokratik özerkliğin tartışılma ihtimali yoktur. Artık senden talep etmiyorum. Ben yapıyorum, sana düşen beni tanımaktır." dedi.

Bu arada Silvan baskınını araştırıp soruşturmak üzere ilk defa İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Başbakan Erdoğan "Genelkurmay'ın soruşturması yanında baskının bir de sivil irade gözüyle araştırılması doğaldır." dedi, böylece savcılığın araştırılmasıyla üç koldan Silvan baskını teşrih masasına yatırılmış oldu.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

(Ali Bulaç - Zaman)

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat