Sosyal medyada Koronavirüs etkisi!

  • GİRİŞ28.03.2020 12:44
  • GÜNCELLEME28.03.2020 12:44

Facebook, Microsoft ve Twitter gibi teknoloji devlerinin hepsi, yazılım geliştiricileri Koronavirüs salgını ile ilgili zorlukları ve sorunları ele alan teknoloji oluşturmaya teşvik eden bir hackathon projesine katkıda bulunuyor. Çevrimiçi hackathon sağlayıcısı Devpost bu girişime ev sahipliği yapıyor. Hackathon, genellikle bir teknoloji şirketi veya kuruluşu tarafından düzenlenen ve programcıların bir projede işbirliği yapmak için kısa süre bir araya geldiği etkinliktir.

Katılımcılar kendi seçtikleri herhangi bir teknolojiyi burada inşa edebilme imkânına sahiptir. Bununla birlikte Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yardıma en çok ihtiyaç duyulan bazı alanları sağlamak için Devpost ile işbirliği yaptı. Bunlar arasında sağlık çalışanlarının desteklenmesine veya teletıp ölçeklendirilmesine yardımcı olabilecek teknolojiler, yaşlı bireylerin güvende kalmasına yardımcı olabilecek, öğretmenlerin ve okulların kullanabileceği uzaktan öğrenme ortamları üzerinde çalışan teknolojiler gibi sağlık girişimlerine odaklanmayı içermektedir.

Facebook’tan önemli adım!

Örnek vermek gerekirse; Facebook, Messenger hizmetini Koronavirüs hakkında doğru ve yararlı bilgiler yaymak için bir araç olarak kullanmak isteyen hükümetlerin sağlık kuruluşlarına ve BM ajanslarına ücretsiz hizmetler sağlıyor. Facebook, Arjantin Sağlık Bakanlığı’nın bu aracı kullandığını belirtmektedir. Facebook, hackathona katılmak isteyen geliştiricilere eğitim materyalleri ve Facebook Live öğreticileri sağlamaktadır. Proje sunma için son tarih 30 Mart olup, seçimler 3 Nisan'da açıklanacaktır.

Dünyadaki milyonlarca insanın Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeyi uygulamasıyla, Facebook'un son haftalarda çeşitli uygulamalarının kullanımında büyük bir artış görmesi ise asla şaşırtıcı değildir. Bu hafta sosyal ağ devi Facebook, Koronavirüs krizinin farklı hizmetlerinin kullanımını nasıl etkilediğine dair çeşitli sorular aldıktan sonra konuyla ilgili bazı ilginç veriler yayınladı. Resmi olarak virüs tarafından en çok etkilenen ülkelerin çoğunda, Facebook platformlarında toplam mesajlaşma geçen ay boyunca % 50'den fazla artarken, Messenger ve WhatsApp'ta sesli ve görüntülü arama iki kattan fazla arttı.

Canlı yayınlarda büyük artış yaşandı!

Özellikle vaka sayısı artış gösteren ve büyük sorunlarla karşı karşıya kalan ülkelerden biri olan İtalya'ya baktığımızda Facebook, Koronavirüs pandemisi ortaya çıktığından beri uygulamalarında % 70 daha fazla zaman harcandığını belirtti. İtalya'daki Instagram ve Facebook Live görüntülemeleri ise bir hafta içinde iki katına çıktı, mesajlaşma % 50'den fazla arttı. Ayrıca grupça yapılan aramalar (üç veya daha fazla katılımcıyla yapılan çağrılar) geçen ay % 1000'den fazla artış gösterdi.

Video yükleme ve izleme oranları arttı!

Koronavirüse yönelik içerikler şu anda her yerde ve özellikle sosyal medyada hızlı bir şekilde paylaşılıyor. Video analitik şirketi Tubular Labs'a göre, 1 Mart'tan bu yana, Koronavirüs ile ilgili 539 binden fazla video Facebook, Instagram, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına yüklendi.

O zamandan beri bu videolar yaklaşık 20 milyar izlenme sayısına ulaşmıştır. Koronavirüs kaygısı Amerika Birleşik Devletleri'nde giderek artan sayıda dava ve bazı ünlü bireylerin test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından keskin bir artış gösterdiğinden, videoların büyük çoğunluğu geçen hafta yüklenmiştir. Koronavirüs videoları 12 Mart'tan bu yana her gün bir milyarın üzerinde görüntüleme aldı ve 16 Mart'tan itibaren günde 2 milyarın üzerine çıktı. Kısacası kullanıcılar Koronavirüsü sosyal medyadan takip etti…

MİLAT

Yorumlar1

  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel bir analiz yazısı
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat