Siyasi parti mi; meslek örgütü mü?

....

  • GİRİŞ19.09.2020 11:31
  • GÜNCELLEME19.09.2020 11:31

MHP lideri Devlet Bahçeli, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Türk Tabipler Birliği (TTB) koronavirüsle mücadelede “yetersiz” kalındığı iddiasıyla 14-18 Eylül 2020 tarihlerini “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” haftası ilan ederek ‘siyah kurdele’ eylemi başlatmıştı… Bir de tabii “Sadece Ankara’da günde 5 bin vaka” olduğunu ileri sürmüşlerdi…

Şöyle dedi Bahçeli: “Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.”

Tahmin edileceği üzere Sayın Bahçeli’ye etmedik laf bırakmadılar… “Bunadı” diyenler, istifaya çağıranlar… TTB de elbette cevap verecekti… Şöyle demişler:

“İyi ki TTB var (…) Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates’ten, Bergamalı Galenos’tan bu yana bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.”

Getirilen eleştirileri bırak, demagojiye devam et… Oysa, kimse hekimlerin niteliğini tartışmıyor… Tartışılan, yönetimi ele geçiren grup ve siyasi duruşları.

Bahçeli’nin sözlerine muhalefet edilebilir… Bilimsel kanıtlar ortaya koyarak iddianızın doğru, Bahçeli’nin haksız olduğunu söyleyebilirsiniz elbette… Ancak, MHP liderinin açıklamasından ne anlamış olabilirsiniz ki lafı “Vay efendim doktorlara laf ediyor” demeye getirebilirsiniz?!

Ha siyasilerle muhatap olmamak istiyor da olabilirsiniz; hakkınızdır. Yalnız bir şartla: Siz de siyasi parti gibi hareket etmeyeceksiniz.

Basını toplayıp “7 Haziran seçimlerinden sonra, iktidarını korumak, yeni baskıcı/otoriter bir sistem kurmak için savaş ve çatışmalardan medet uman siyasi iktidar içeride ve dışarıda savaş konseptini tırmandırarak yükseltmeye başladı” demeyeceksiniz mesela…

Çünkü kendinizi nereye ‘konumlarsanız’ cevabı da oradan alırsınız… Meslek birliği ya da bilim insanı gibi konuşursanız başka, siyasi parti gibi konuşursanız bambaşka…

Önceki yazımızda TTB’ye bağlı Ankara Tabip Odası’nın ve Ankara Diş Hekimleri Odası’nın yöneticilerinin açıklamalarına yer vermiştik…

Bu kişiler özellikle Ankara’daki vaka sayısının 5 bini aştığını ve Sağlık Bakanlığı’nın yalan söylediğini ima etmişlerdi.

Bu açıklamalara itibar edip de kabaca mantık yürütenlerin, ülkemiz genelindeki vaka sayısının 20 binlerde olması gerektiğini düşünmeleri normal… Zaten amaç da bu değil mi?!

Ortaya bir yem atıp, büyük resme dair akıl yürütmeyi bizlere bırakmak… Kimse kendi tezine karşı çıkmayacağına göre Sağlık Bakanlığı ve hükümetin yalan söylediğine ikna olmak işten bile değil… Bakanlığın açıkladığı 1700 civarı vaka nere, bilimsel olmayan bir açıklamaya dayandırarak parmak hesabıyla bulunan 20 bin vaka nere?!

Tam da “Hımm siz ciddi birine benziyorsunuz” dedirtecek türden bir açıklama değil mi? Fakat ‘idrak yollarınız’ henüz tıkanmadıysa şöyle de diyebilirsiniz: “Bu rakamlara göre hastane doluluğu yüzde 100’den fazla olmalı ki durum bundan hayli uzak.”

Ama heyhat! Tabii ki buna da cevap hazır: “Artık devlet kurumlarında birçok hasta ayaktan takip/tedavi ediliyor. Kaldı ki Ankara’yı herkes duyuyor. Durum hiç de iç açıcı değil.”

Bu böyle sürer de sürer… İnsan bir kez şartlanmaya görsün, dünyanın tepsi şeklinde, dümdüz olduğunu da iddia eder… Kendisinden yüzyıllar önce İbn-i Haldun diye bir Müslüman bilim insanı Mukaddime adlı bir eserde “Dünya küre şeklindedir” dese de duymaz…

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Yorumlar1

  • dede korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    A, lütfen TBB mensuplarının çalışma ve gayretini küçümsemeyelim. Bakın neler yaptılar: ilk günlerde ses ve görüntü ile maske yokluğunu, bakanlığın ve hükumetin tedbirsizliğini yaydılar. Yok değil Çok olduğu ortaya çıkınca vaka sayısının çok fazla olduğunu, hastanelerin yetersizliğini tüm güçleriyle yaydılar. Şimdilerde ise ölüm oranının çok yüksek olduğunu, gerçek rakamın gizlendiğini yaydılar. İşte böyle, canla başla çalışıyorlar insanlar. Not: Son kelimeyi atabilirsiniz veya değiştirebilirsiniz
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat