Meselelerimizin ve çözümlerinin anası

  • GİRİŞ24.08.2009 09:59
  • GÜNCELLEME24.08.2009 09:59

Günümüzde meselelere yaklaşımda yapılan önemli hatalardan biri, insan unsurunu hesaba katmadan, yeni kanunlar çıkarma veya hukukla her meselenin hallolacağının sanılmasıdır.

Oysa sadece hukukla hayat olmaz; hukuk, insanlararası münasebetlerde genel hakların ve karşılıklı vazifelerin sınırlarını çizer ve hak ihlalleriyle vazife ihmallerinde uygulanacak müeyyideleri belirler. Hayat, elbette bu sınırların içinde yaşanacaktır; fakat bu sınırların içinin dolması gerekmektedir. Bu sınırların içini dolduran ise yaratılıştır, fıtrattır, tekvinî Şeriat'tır; temelini fıtrat veya tekvinî Şeriat'ın oluşturduğu örf veya ma'ruftur.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar1

  • mehmet tokat 15 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hukuk sistemi kökten değişmeli. italyada 7000 kişi p2 mason locasında tutuklanıp hapse atıldı. bunu italya hukuk reformuyla başardı. biz hala uyuyoruz. hükümet hala bi şey yapmıyor. bana dokunmayan yılan bin yaşasın düşüncesiyle hareket eden akparti başına bi şey gelince de alel acele bi şeyler yapmaya çalışıyor.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat