George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı

  • GİRİŞ04.12.2014 09:46
  • GÜNCELLEME05.12.2014 09:22

Dün, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerine tevdi edildi. 

Edebiyat dalında ödül alan Alev Alatlı törende Cumhurbaşkanı’na hitaben; 
Dünya 5’ten büyüktür. Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyada ki bugün 1,5 milyon Suriyeli’ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya 5’ten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız. Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defone de kalkar o da alkışlardı”diye bir konuşma yapmış. Ağzına sağlık, ömrüne bereket sayın Alatlı. 


Sayın Alatlı 

Mesele, sizin çok isabetli bir şekilde ‘Beyaz Türkler Küstüler’ isimli kitabınızda da belirttiğiniz gibi bir ‘yabancılaşma’ meselesi. 
Ne yazık ki Cumhuriyetin kurulmasından da önceden beri entelektüel dünyamızda inhisar kuran ‘yabancılaşmış aydınlar’ bize ‘adam olamayacağımızı’ pompalamışlardır. Kendini batı karşısında ezik ve yenik hisseden bu aydınlar bütün ülkeyi ve milleti kendisi gibi görmüş ve kendisine benzetmeye çalışmıştır. 

Oysa her şeye rağmen bizim kendimize ait ve dünyaya da sunabileceğimiz değerlerimiz vardır. Ne kadar üstü örtülse de o değerler bir fırsat hasıl olduğunda kendini göstermektedir. Halen küller altında yatan, bir rüzgarla üzerindeki küllerin savrulmasıyla yeniden kor halinde etrafını da aydınlatabilecek nice değerler kendi fırsatlarını beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın yaptığı, ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyerek dünya arenasına giriş yapması bu bağlamda kıymetli ve önemlidir. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat