Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da operasyon

  • GİRİŞ15.03.2016 09:42
  • GÜNCELLEME15.03.2016 09:43

 1.500 civarında barikat ve hendek kaldırıldı ve kapatıldı. 105 şehidimiz kalpleri dağladı. İlçelerde büyük tahribat yaşandı. İnsanlar bu ilçeleri terk etti.

Bu ilçelerde yeterli güvenlik sağlandıktan ve çeşitli yerlere yerleştirilmiş patlayıcılar ve bubi tuzakları temizlendikten sonra, yeniden inşa ve rehabilitasyon çalışmalarına hız verilecek. Terörün tahrip ettiği tarihi yerler aslına uygun şekilde onarılarak gelecek nesillere sunulacak. Halkın mağduriyeti en kısa sürede giderilerek günlük yaşam normale dönecektir.

Terör örgütünün temizlenen ilçelere tekrar sızması ve yeni hendek ve barikatlar inşa etmemesi için gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. İlçelere giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulacak. İlçe içinde hassas yerlerde güvenlik merkezleri oluşturulacak. Mahalle ve sokaklar polis, bekçi ve koruculara zimmetlenecek. Güvenlik personeli halkla iç içe ve omuz omuza gönül birliği içinde vatandaşlarımızın özgürlükleri için güvenliklerini sağlayacaktır.    

YENİ OPERASYONLAR BAŞLIYOR

Operasyonların tamamlandığı ilçelerde yeniden inşa ve rehabilitasyon çalışmaları sürerken Nusaybin, Şırnak ve Yüksekova’da operasyon hazırlıkları sürüyor. Güvenlik güçleri bu bölgelere kaydırılıyor. Yakında birliklerin konuşlandırılması tamamlanacak ve operasyon hazırlıkları bitirilecek. Şimdiden operasyonlara iştirak edecek güvenlik personelimize “Allah korusun ve başarılı kılsın” diye dua ediyoruz.

Terörle mücadele zor bir görev! Operasyon esnasında bir yanda hayatınız veya silah arkadaşınızın hayatı, diğer yanda sivil halka ve mümkün olduğu kadar mülklerine zarar verilmemesi. Karşınızda kanla beslenen terör örgütü mensupları. Hiçbir sınırlamaları yok. Halka zarar vermekten çekinmedikleri gibi gerektiğinde onları kalkan olarak kullanılıyorlar. Mülklerde her tür tahribatı yapıyorlar. Tüneller kazıyor, duvarları yıkıyor, tahrip maddeleri ve bubi tuzakları yerleştiriyor, hastaneleri ve okulları yakıyorlar.

KİM KAZANACAK?

Tabii ki herkes kaybedecek. Bölge halkı yaralı, yorgun ve bıkkın. Evi, işyeri ve kaynakları büyük zarar görmüş durumda. İlçeler tahrip olmuş ve tarihi eserleri büyük zarar görmüş. Güvenlik güçlerinin çok sayıda şehidi ve yaralısı var. Millet hem şehidimizin ve yaralılarımızın, hem de bölgedeki vatandaşlarımızın acısını yaşıyor. Millet olarak yeter artık terör bitirilsin, son bulsun istiyoruz.

Bütün bunlara rağmen en fazla darbeyi PKK terör örgütü ve yandaşları alıyor. Her geçen gün güç kaybediyor. Çözüm süreci boyunca yakaladığı fırsat, yaptığı yığınak ve hazırlıklar bir bir yok oluyor. Çok sayıda eğitilmiş militanını kaybediyor. Her geçen gün eriyor. Hatta halka verdiği büyük zarar nedeniyle halkla karşı karşıya geliyor. Halkın tepkisi artıyor. Bütün çağrılara ve zorlamalara rağmen halk sokaklarda eylemlere katılmıyor.

Terör örgütü yeni çağrılar yapıyor. Büyük şehirlerde eylemlerin artırılması ve güneydoğuda yerleşim bölgelerinde kurtarılmış bölgeler oluşturulması talimatı veriyor. Tehditler savuruyor. Eğer şehirlerde başarılı olunmazsa tekrar dağda ve kırda Türk Silahlı Kuvvetleriyle karşı karşıya gelmekten korkuyor. Böyle bir durumda geçmiş deneyimlerden biliyor ki, başarılı olması imkânsız. Hezimet ve marjinalleşme kaçınılmaz.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat