FETÖ ve Soros ortaklığı

  • GİRİŞ10.01.2018 09:21
  • GÜNCELLEME10.01.2018 09:21

Birkaç haftadır FETÖ’nün, Arnavutluk İslam Birliği-AİB bünyesindeki, yıkıcı faaliyetlerini aktarıyoruz. Biz yazarken yorulduk, eminim, sizler de okurken yoruldunuz. Fakat onlar çalmaktan ve yıkmaktan yorulmamışlar. 

AİB, bünyesindeki tüm müftü ve imamlara, sosyal medya üzerinden yorum ve eleştiri yasağı getirmiş. Belli ki, başta Skender Brucaj olmak üzere, AİB yöneticileri yazılarımızdan rahatsız olmuşlar. Olsunlar.

Şuna inanıyoruz: Samimiyet, her kilidi açan tek anahtardır. 

Bunlar, kapı yerine, pencereden girmeyi tercih ediyorlar. Bu sebeple bu yasak, bizi hiç şaşırtmadı. Türkiye’yi ‘hürriyetleri kısıtlamak’, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘diktatör’ olmakla itham eden FETÖ’cülerin, asıl kimliklerini bir kez daha orta yere koydu. 

Aslına bakılırsa, bu ilk yasakları değil. Bundan birkaç yıl önce, 2011 senesinde, AİB’deki FETÖ’cülere yönelik eleştirilerin yapıldığı ‘e-zani.blogspot.al’ isimli internet sitesini susturmuşlardı. Bu site, Ekim 2011’de ‘e-zani.com’ adresine taşındı. Daha sonra yayınları tamamen durduruldu. 

AİB yöneticileri hiç kalkmayacak gibi koltuğa yapışmışlar. Hiç düşmeyecek gibi zulmediyorlar. Fakat unuttukları bir şey var: Vakti gelince, ölüler bile mezarlarından kalkacaklar. Vakti gelince, tüm zalimler, cehennem çukurlarına düşecekler.

AİB ile ilgili bahsedilmesi gereken, bir konu daha var.

Yakın döneme kadar AİB bünyesindeki Beder Üniversitesi ve medreseler, Sema Vakfı tarafından finanse ediliyordu. Bu vakfın FETÖ finansörü bir organizasyon olduğu gün yüzüne çıkınca, yolsuzluk ve yüzsüzlüklerine, yeni bir kılıf hazırladılar. Sema Vakfı’nın mal varlığını, Hafız Ali Korça Eğitim Vakfı’na aktardılar. FETÖ’nün tüm ‘eğitim’ faaliyetleri, Eylül 2017’den beri, tamamen AİB’ye bağlı olan bu vakıf üzerinden organize ve finanse ediliyor. 

Hazır finansman demişken, FETÖ’nün finans kaynaklarına da bir göz atalım.

Amerikan HastanesiCEO’su Klodian Allajbeu, FETÖ’nün ‘Arnavutluk yerel imamı’ görevindedir. Hangi taşı kaldırsanız, altından bu şahıs çıkar. Etkili konumdaki isimler gibi, onun da FETÖ geçmişi öğrencilik yıllarına dayanır. FETÖ kolejindeki yılların ardından Ankara Üniversitesi’nde tıp eğitimi alırken, FETÖ’den de eğitim aldı. 

Allajbeu’nun ailesi, bu kadar emekten sonra muhtemelen onun, adamın kralı olacağını düşünüyordu. Fakat o kralın adamı olmayı tercih etti. FETÖ’nün kurşun askerlerinden biri haline geldi. 

FETÖ’nün Arnavutluk devlet adamlarına, bürokratlara ve zengin işadamlarına ulaşmak için kullandığı Allajbeu, bu vazifeyi gerçekleştirmek için, rüşvet vermekten çekinmedi. Zamanla yakınlaştığı işadamlarını FETÖ toplantılarına getirerek, bu terör örgütüne, büyük miktarda para aktarılmasını sağladı.

FETÖ’nün iki numaralı ismi Mustafa Özcan ile yakın temasta bulunan Allajbeu, 2006 yılında faaliyete geçen, Amerikan Hastanesi’nin kuruluşundan beri burada çalışıyor. Mustafa Özcan’a yakınlığının en açık örneği, bu şahsın talimatıyla, 2011 yılında Tiran’ın merkezindeki Hotel Plaza’nın satın alınması için girişimlerde bulunmuş olmasıdır.  

Amerikan Hastanesi, 2008 yılında el değiştirdi. Hollanda kökenli ‘Soros Fund Management LLC’ bünyesindeki ‘Bedminster Capital Management LLC’ şirketi, hastaneyi satın aldı. Doğru okudunuz, Amerikan Hastanesi’ni Soros satın aldı. Bu şirketin başkanı Ronald O. Drake, Amerikan Hastanesi’nin yönetim kurulu üyesi oldu. Hastanenin tek değişmeyeni ise Allajbeu’nun pozisyonu oldu. 

Bu, burada biraz dursun. Biz devam edelim.

Arnavutluk’taki FETÖ okulları, Turgut Özal Eğitim Şirketi ve Gülistan Eğitim Vakfı tarafından idare ediliyor. Arnavutluk’ta köşeye sıkışmaya başladığını hisseden FETÖ’cüler, 06 Nisan 2017’de, Turgut Özal Eğitim Şirketi’ni 10 milyon Dolar’a sattılar. Satışın altındaki imzalar: Rahmi Tozduman, Davut Hancıoğlu ve Adnan Hoşoğlu. Ne tevafuktur ki Turgut Özal Eğitim Şirketi’ni satın alan BF Cooperatief U.A da Amsterdam (Hollanda) ticaret odasına kayıtlı bulunuyor.

Şuraya varmak istiyorum: FETÖ ve Soros, Arnavutluk’ta sıkı bir işbirliği içerisinde bulunuyorlar. FETÖ’nün her sıkıştığı anda, Soros imdada yetişiyor. FETÖ’nün terörist yüzü, Soros ile aklanmaya çalışıyor. 

Necip Fazıl şöyle söylüyor: Memleketler parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çökerler. FETÖ’nün para trafiği oldukça kuvvetli ama ahlak bulvarında in cin top oynuyor. 

Nasipse haftaya, FETÖ - Soros ortaklığını ve Arnavutluk’taki diğer faaliyetlerini anlatmaya devam ederiz inşallah.

Yeniakit

Yorumlar1

  • Adnan Suluova 6 yıl önce Şikayet Et
    Vaaaay beeee her gün yeni bir şey öğreniyoruz ve her gün duyduklarımızla daha çok şaşırıyoruz. Allah bunları cehennemin dibine soksun.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat