Kendine gel Bosna

  • GİRİŞ18.04.2018 09:19
  • GÜNCELLEME18.04.2018 09:19

Sayın Erdoğan, 20 Kasım 2013 tarihinde, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılmıştı. Programda, başka birçok konunun yanı sıra, ‘dershane’ meselesine dair açıklamalarda bulunmuştu. Kendisini dinlerken şunu söylemiştim: “Başbakan Erdoğan’ın sözlerinden anladığım şudur: Mesele, dershane meselesinden çok daha öte, bir ‘milli güvenlik’ meselesidir.”

Ne yazık ki, haklı çıktım. Aslında eksik bile söylemişim. Kökü dışarıda bulunan bu vatansız terör örgütünün, sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde benzer niyet ve girişimleri bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de İstanbul’un sarışın yol arkadaşlarının ülkesi, Bosna Hersek’tir.

2014 yılında, FETÖ’ye bağlı olarak Bosna Hersek’te faaliyet yürüten kuruluşları sıralamıştık: Bosna Sema Eğitim Kurumları’na bağlı kolejler ve Burch Üniversitesi, Hikmet Yayınevi (IK Hikmet d.o.o), Fidan Tour d.o.o, haftalık Novo Vrijeme (Yeni Zaman) gazetesi ve Umut Kaynağı Vakfı (Fondacije Izvor nade).

Bu kuruluşlardan bazıları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, güya kapandı ya da el değiştirdi. Mesela, Fidan Tour kapandı ve sahibi Ali Dokumacı bu ülkeyi terk etti. 

Fidan Tour, FETÖ’nün kendisi açısından önemli bulduğu avukatlar, hâkimler, savcılar, akademisyenler, işadamları ve politikacılar ile temas kurmak adına, Bosna ile Türkiye arasında geziler düzenledi. 

Saraybosna Yabancılar Şubesi eski Müdür Yardımcısı İzet Nizam ve Biyelyina’nın Sırp Polis Şefi Laziç ve oğlu Tomislav Laziç’in, bu ‘imkândan’ faydalananlar arasında yer aldığı söyleniyor. 

Utanma, insanı dizginleyen tek şeydir. Kendisinden utanmayan, hiç kimseden utanmaz.

Devam edelim.

Hikmet Yayınevi Müdürü Mehmet Karslı ve Bosna Sema Eğitim Kurumları eski Müdürü Mehmet Mutlu ortadan kayboldular. Mehmet Mutlu, bugünlerde, vaktini Kosova’da paketlenen vatansız hainler için ‘retweet’ yaparak geçiriyor.

Bosna Sema Eğitim Kurumları, ABD merkezli Global Education’a satıldı. Bu numara tutmayınca bir başkasına geçildi. Okullar, güya, İngiltere merkezli Richmond Park Education’a devredildi.

Özetle: Yıllarca ay-yıldızlı bayrağın altında, hilalin gölgesinde saklananlar, ilk fırsatta haçın altına gizlendiler. Fakat şunu unuttular: Hem hain, hem de mutmain olunmaz. 

Şu tevafuka bakın: Richmond Park Education Müdürü Mehmet Kolukısa, Danimarka’daki Özel Hay Koleji’nin eski müdürüdür. Temsilcileri Fatih Cingöz de, Irak’ın Erbil şehrindeki, Feza Eğitim Kurumları’nın eski yöneticisidir. Elbette her iki okul ve her iki isim de FETÖ bağlantılıdır.

FETÖ, önemli pozisyonlardaki kişilere ulaşmak için, bu okullardaki öğrencileri de kullandı. Öğrencilerin aileleri ile öğretmen-veli ilişkisinin ötesinde bir bağlantı kuruldu. Mesela, Sosyal Demokrat Parti eski Genel Başkanı Zlatko Lagumciya ve Saraybosna Kantonu Teftiş Başkanı Heni-Erduan Çesir’e bu şekilde ulaşıldı.

Umut Kaynağı Vakfı’nın yönetimi, Harun Tursanoviç’ten, Tarik Agetoviç’e geçti. Novo Vrijeme gazetesi genel yayın yönetmeni ise halen aynı isimdir: Orhan Hadzagiç. 

Türkiye mezunu olan Hadzagiç, her taşın altından çıkıyor desek, abartmış olmayız. 2011 yılında İstanbul’da, dönemin Zaman gazetesi önünde; Bosna Sema Eğitim Kurumları basın sözcüsü olarak, Mehmet Mutlu ve Ali Dokumacı ile birlikte, Bosna Hersek yöneticilerinin ofislerinde; 2012 yılında Saraybosna’da, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile verdiği pozlar hafızalarımızdaki yerini koruyor.

Kural hiç değişmez: Her kuş kendi cinsiyle uçar. Kartallar kartalla, kargalar kargayla. 

FETÖ’nün maddi destekçilerine gelince… 

“FETÖ destekçisi” oldukları ileri sürülen isimlerin en başında bir dönem Hikmet Yayınevi Müdürü olan Latif Hadziç yer alıyor. Diğer isimler arasında kimler var kimler: Domoinvest LTD patronu Mimar-Plancı Enes Haşimbegoviç, Dell temsilcisi DISTI d.o.o şirketi patronu Eldin Kunto.  

Bir de bu isimler var: Rama-Glass, HANO d.o.o ve HANO Trans.’ın patronu ve İnşaat Mühendisi Nahid Hasanbegovic. Mazda temsilcisi Connecta d.o.o patronu Senad Sefiç, Bosna Hersek Futbol Federasyonu Gorazde Temsilcisi ve Senigor LTD firması patronu Senad İslam. 

Ne derler bilirsiniz: Bu pilav daha çok su kaldırır. En iyisi biraz ara verip, haftaya devam edelim.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat