AK Parti İstanbul adayları

  • GİRİŞ15.01.2009 00:04
  • GÜNCELLEME15.01.2009 00:04
Tek belirsizlik bu cephede.

Gözler ve kulaklar İstanbul’un AK Parti’li adaylarını bekliyor.

Bu bekleyiş neden bu kadar önemli?

İsmi aday olarak açıklanacak olan adayların birçoğu belediye başkanlık koltuğuna oturacak gibi gözüküyor şimdiden.

Aslında Başbakan’ın cebinde olan ve Cuma günü açıklayacağı liste çoktan ellerde dolaşmaya başladı birkaç isim hariç.

Belediye başkan adaylarının seçimde önlerine gelecek o kadar çok şey olacak ki seçmen karşısında bu soruların cevaplarını verirken kesinlikle terleyecekleri düşüncesindeyim.

Belediye başkanlarının seçildikten sonra koltuklarına oturduklarında yapması gereken o kadar çok şey var ki onlar da sıralamakla bitmez.

Belediye başkan adaylarının bu zorlu maratonda seçmen karşısında ciddi soluğa ihtiyacı olduğu da kesin.

Uzun soluklu bir maraton yeni başlıyor aslında onlar için.

Arazide bazıları ilk kez seçmenle, bazıları alışıldık tecrübesiyle “müşterileriyle” karşılaşacak.

AK Parti’nin belediye başkan adaylarının önlerine çıkacak olan en büyük sorun ise hükümetin son zamanlarda aldığı bazı kararlar olacak.

Nedir son günlerde seçmenin adaylarının önüne sunulacak sorunlar?

İşte onların satırlarımıza sığdırabildiğimiz önemli olan birkaçı;

Bir; Adaylara hükümetin son zamanda yapmış olduğu politikaları soracak seçmen.

22 Temmuz seçimlerinden bu yana hükümetin yapmış olduğu zamlardaki oranın yüksekliğinden bahsedecek.

Doğalgaz özellikle seçmenler tarafından adayın önüne her noktada konulacak gibi gözüküyor. Çünkü kış ayında en çok kısıtlanan en önemli ihtiyaç olarak sohbetlerdeki yerini hep koruyor.

İki; Sağlıkta yeniden yapılanmanın sorgulamasının ciddi olarak tartışılacağı görüşündeyim.

Her platformda bir emekli, bir memur ya da bir işçi hastanelere gittiğinde devlete ödediği “katılım paylarını”  soracak adaylara.

Ve daha önemlisi eczacılarla anlaşma olmazsa Şubat Ayı’nın başından itibaren alamadığı ilaçların sorgusunun ağır olacağının bedelini sanırım hükümet çok yakından biliyor.

Yaptığı uygulamalar ile özel hastanelerde vatandaşına güven telkin eden anlayış şimdi eczaneler aracılığıyla yok edilmeye çalışılıyor.

Üç; Ekonomik krizin neden kaynaklandığını değil, niye önlem alınmadığını soracak seçmen hiç alakası yokken yerel seçimde adaylara.

Global krizden etkilenen o kadar çok insan oldu ki onlar önlerine gelecek olan siyasetçilere bugün piyasaların neden tıkandığını soracak, onları köşeye sıkıştırmaya çalışacak.

Oysaki krizle uzaktan yakından ilgisi olmayan hükümet bugün töhmet altında bırakılmaktadır.

Dört; Yolsuzluklar ve önlemini soracaklar belediye başkan adaylarına.

Adaylar yapacakları projelerini anlatırken seçmen hiç merak etmeyecek gibi gözüküyor kendi sorularının dışında anlatılanları.

Çünkü;

Daha önce belediyecilik hizmetinde tam not almış iktidar bu kez hükümetteki bazı yanlışlarından dolayı sorgulanacak ama altyapı ve donanımlı belediyecilikte yine seçmen tarafından oylanıp başarılı olacak gibi gözüküyor.

Hangi Projeyi, neden yapıyorsun ne gereği var bunun diyecek kimse bulamayacaklar karşılarında. Belediyecilik noktasında tam puan almış insanlar var karşımızda.

Bir anlamda rüşt ispatı yapıldı.

Ama önlerinde yine de seçim de aşmaları gereken çok ciddi engeller var.

Yerel seçimler nedeniyle tüm partilerin İstanbul’daki adaylarının zaman zaman çalışmalarını yakından takip edeceğim. Ve adayların çalışmaları hakkında seçmene bilgilendirme notlarımı aktaracağım.

Şimdiden hayırlı olsun Türkiye…

Ayhan Kıskaç

Ayhan.kiskac@hotmail.com

Yorumlar8

  • Mehmet AKCARA 16 yıl önce Şikayet Et
    yanlis secim.. AKP nin bu secimlerdeki acikladiklari adaylarin cogu hep yanlis secim.En azinda bunu SAKARYA icin rahatlikla soyleyebilirim.es dost vasitasiyla aday belirlendi gibime geliyor bu yuzden bu yerel secimde kesinlikle AKPye oy vermeyecegim..hele SAKARYA ve serdivan ilcesi adaylarina vermem mumkun degil kusrumu bagislayin artik.
    Cevapla
  • baybars can 16 yıl önce Şikayet Et
    hz. ali haklıydı çünkü adaleti yeraltında korumaya kalkmadı..... evet hz ali(ka)haklıydı zulme karşı hakkı yeraltında korumaya kalkmadı çünkü yeraltına çekilen adlaet zulüm olarak geri dönerdi,iyiyle kötü arasındaki savaş devam edecektir,ve biz nefesimizi kesmeden demokrasiye ve halkımıza karşı olanlara karşı geçmiş hatalarımızı yapmayacağız,durmak yok yola devam,şu unutulmamaliki,demokrasinin yanında olanlar bir olmazsa,zulmün ve diktanın yanında olanlar hep bizi ezer.
    Cevapla
  • kazım kıllı 16 yıl önce Şikayet Et
    dededen chp li. ben hayatımı chp ile geçirdim.Geçen seçimlerde de oyumu chp ye verdim.Bir Samandıra aşığı ve veysel karani sakini olarak bu sene oyum akp ye degil Yusuf büyük e olacak.Her ne kadarda akp istanbul sancaktepe belediye başkan adayı olsada farketmez.oyum unun 19 yıldır samandıradayım son 4 yılda yapılan hizmetleri 19 yılı 19 a katlar onun için ben yusuf büyük diyorum.tüm veysel karani seninle akp ile degil.
    Cevapla
  • şükrü ertaç 16 yıl önce Şikayet Et
    AK partili belediyeler. İstanbul,da özellikle hepsi çok iyi çalıştılar Büyük şehir olsun ilçe bld,olsun görülmemiş bir bld,hizmeti sundular bilhassa ikamet ettiğim Maltepede Fikri Köse başkanlığı sırasında 121 projeye imza attı Maltepenin çehresi değişdi yeni dönemde hizmete devam kararı alındı çok yerinde yarım kalmış yatırımlar geri kalan dönemde bitecek inşaallah,en büyük avantaş ikdidar bld, olması yeni dönemde AK bld,lerle hizmete devam..
    Cevapla
  • kaan tan 16 yıl önce Şikayet Et
    sultanbeyliye yeni başkan. belediyelerde başkan takip edilir .insanlar başkanın kendisi için ve milet için yaptıklarını kıyaslarlar.türkiyede ilk sualtı kurtarma belediye olarak sultanbeylide kurulmuştu o yok edildi onun gibi giçmiş döneme ait yapılar yok edildi .insanlar bunu gördü .onun için başkana red çıktı şimdi gelecek olan ismail erdem veya başkası kendi döneminde kendisinden çok milleti düşür ve yardımcı olursa kalır bu böyledir.iyiler kalır kötüler gider .allah hayırlı yöneticiler nasip etsin.amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat