Ani'de namaz, Balgat'ta ihanet

  • GİRİŞ02.10.2010 01:07
  • GÜNCELLEME02.10.2010 01:07

Cuma namazı bile kılmadığı iddia edilen Devlet Bahçeli'nin,

Ani’de cemaatini toplayıp namazını kılmasına, Saadet Partisi'nin uçurumun kenarına gelmiş olmasına tanıklık ettik hep birlikte.

Siyaset ‘yapmadıklarını şov yaparak gösterme’ sanatına dönüştü.

Sayın Bahçeli düşüşe geçen MHP oylarını Ani’deki namazda kurtarmaya çalıştı…

Allah Kabul etsin.

Uçurumun kenarındaki SP’yi de ihtiyarlar meclisi ele geçirdi.

MHP kan kaybediyor…

Memleket için politika yerine siyaset için namaz şovuyla sanırım daha da ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalacak.

Seçim çalışmalarına start ‘Ani’ oldu ama…

Hayırlı olsun demekten başka ne diyebiliriz.

Ani’de başlayan hamle Diyarbakır’ın Hani’sine sıçrayamıyorsa şayet, sandık sadece yapılan şovu yanınıza kar verecektir haberiniz ola.

MHP sığ sularda ‘Balina avı’ ile  siyasetini yapmaya devam ederse 2011 yılında yapılacak seçimlerde ardındaki halk desteğinde ciddi bir azalma yaşayabilir.

Türk siyaset hayatının alternatifi olma yolundan kendisini baraja çeken bu hareket zaten referandumda kendi içerisinde ciddi fikir çatışması yaşadı.

Bugün çekilen tüm sancılarda bu değil mi?

Parti içerisinde fikir çatışmasının ayrışmaya kadar gideceği de kulislerinde dillenmeye başladı bile.

Şimdilik sessiz duran parti içi muhalefet 2011 yılında geçirilecek başarısız bir seçim sonrasında yönetimi topyekün topa tutmak için bileğlenmiş bir şekilde bekliyor.

Türk siyasetinin kilit partisi kendisini bu açmazdan daha derin politikalarla kurtarabilir mi?

Tabi derin sularda siyaset yapmanın en önemli şartı ise ciddi performans ve iyi yüzme bilmek benden hatırlatması…

Saadet’imiz tez bitti

SP içerisinde iftar sofrası baskını sonrası yaşananlar yerini ayrılığa bıraktı.

Yıllardır siyasetin duayeni, Milli Görüş’ün fikir babası olan Necmettin Erbakan yol arkadaşlarının yanlış yönlendirmeleri sonrasında partisini büyüten karizmatik liderini kaybetti.

Geçmiş olsun…

SP’deki ayrışma kendini en belirgin olarak iftar sofrası baskını ile gösterdiğinde sonun böyle olacağını çok kimse tahmin edemiyordu.

Milli Görüş’ün fikir babasının getireceği bir formülün birleştirici olacağından bahsediliyordu hep.

Sonuç…

Erbakan iftar sofrasını basanlara meşhur sözü ‘Hadi oradan!’ı söyleseydi bugün buralara gelinmezdi.

Parti önünde gözyaşları dökerek istifa eden bir genel başkan, iftar sonrası hatırlanan yerlerde 3-5 masa ve gözü dönmüş insanlar…

Güle Güle Numan Başkan…

Yeniden hoş geldi Erbakan…

Boş kalan koltukları dolduracak Oguzhan Asiltürk, Şevken Kazan…

Ortaya çıkan tabloya bakarsanız yüzde 6 gibi ciddi bir oranı yakalayan partinin tarih önünde yokolmasına tanıklık ediyoruz.

Bırakın barajı alacağı oy bile yüzde 2 olmayacak bir aile partisi yeniden siyaset sahnesinden imha metoduyla geri çekiliyor.

Ani’de kılınan namaz nasıl geç kaldıysa, Balgat’ta alınan karar da SP için o kadar ihanet oldu.

Ömrünün son deminde(Allah hayırlı ömür versin) koluna girilerek dolaştırılan bir Erbakan’a bu bu kararı aldıranlar, tarih önünde suçlu duruma düştüklerinde kaybedenin Türk siyaset hayatı olduğunu ancak anlamış bulunacağız.

Saadet Partisi’nde bundan böyle demokrasi bitmiştir.

İhtiyarlar meclisi kararlarını istedikleri gibi verip, kendi direktiflerini dikte edebilirler ama…

Sandık bir kez daha ipotek altına alınmak istenmiştir. Şevket Kazan Önder Sav taktikleri ile kamuoyu vicdanında yargılanmış ama SP bir bilinmeze sürüklenmektedir.

Son olarak demokrasi bu ihaneti affeder mi dersiniz?

Unutmadan sandık sadece Ani’de ve Balgat’ta kurulmayacak.

Biraz da doğayı konuşalım...

Geçtiğimiz hafta sonu evlerinin müthiş güzel olduğu Göynük'e gittim. Oraların tanıtım elçisi görevini üstlenen İsmail Öztürk'e bana oraları tanıtmak için sarfettiği çabadan dolayı teşekkür etmek istiyorum.

O'nun ısrarlı tanıtımları sayesinde Mudurnu ve Göynük'ün güzelim doğasını ve harika evlerini gördüm.

Bolu İl Milli Eğitim'de memur olarak çalışan gönüllü turizm elçisi İsmail Öztürk yapmış olduğu bu tanıtımlardan dolayı Mudurnu ve Göynük halkından çoktan iyi bir teşekkürü haketmiş bile.

Ayhan Kıskaç/ Haber7
ayhan.kiskac@hotmail.com 

Yorumlar49

  • ednansenel 13 yıl önce Şikayet Et
    aklına güvenen. Sen göynüykteyken biz kardeş kavgalarına müdahil olmaya çalıştık.sen tatili yaşadığında onlar tatil nedir bilmedi ya ülşkelerinde ya dışarlarda mektebi yusufiyeyi yaşadılar kalkmışın öyle olmasaydı böyle olurdu demek acz liğine düşüyorsun sen işine bak karışma sistem çalışıyor sünnettullahda asla değişiklik olmaz derler hiç duymadın mı filmini seyretmek zewki varken r4ol almaya çalışırsan domates ve yumurtalara hazır olman gerekir
    Cevapla
  • Ali 13 yıl önce Şikayet Et
    MHP ye ve SP Ye. MHP ve SP Halka değil hep kendine oynadığı için kaybetmeye mahkum..Numan Kurtulmuş beye Allah yardım etsin yolu açık olsun MHP ve SP de tarihten kendine bir yer bulsun..
    Cevapla
  • Abdullah Koçak 13 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK. dünyayı ele geçirmeye çalışan bir kaç kapitalistin oyunlarına alet oluyoruz. kardeşin kardeşe yazdığına bakın. şunu bilinki birbirimize düşmemiz maalesef dünyayı yönetmeye çalışan güçlere hizmet ediyor. zannediyormusunuzki bizi ve diğer ülkeleri kendi halklarına bırakıyorlar. yüzdeleri bırakın bu ülke nasıl sömürtülmez nasıl gelişir, kültürü nasıl bozulmaz ona bakalım, içimize nifak tohumları ektiler yeşermesine izin vermeyelim
    Cevapla
  • Alperen Topçu 13 yıl önce Şikayet Et
    destek. 13:33 destekliyorum bahçeli anadoluyu fethetmek istiyorsa ayasofyada cuma kılsın, yada çekilsin evinde kaza namazlarını kılsın. MHP de yeni dinamik enerjik ve ülkücü bir lider çıkarsın karşımıza artık bizde peşine takılalım sıkıldık artık başsızlıktan, bahçeliden baş olmaz mide falan olur ama oda ağrı yapar.
    Cevapla
  • Ertan YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    İMAM KOVAN BAHÇELİ -2-. Gençler Devlet Bey bir kez olsun Cuma namazına niye gelmiyor diye fısıldaşıyorlar. Cuma Namazlarını teşrif etseniz. Bahçeli"den cevap: - İnşallah, inşallah. Aradan bir süre daha geçer. Mehmet Demirdelen Hoca bir gün namazın ehemmiyeti ve Cuma namazının önemi üzerinde vaaz verirken şunları söyler: - Cuma namazlarını mazeretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat