Aleviler, Gül ve hükümete hakaret aynı gruptan

  • GİRİŞ30.10.2010 15:18
  • GÜNCELLEME30.10.2010 15:18

Aydın Doğan’ın medya sektöründeki devi daha düne kadar herkesin konuştuğu, gündemi sarsan haberler yaparken ‘silikleşmeyi’ kabul edip kabuğuna çekildiği son günlerde şimdi de ‘bizi okumayın’ mesajlarını kendi eliyle vermeye başladı.

Önce Hürriyet’in internetinin tepesindeki adam Fatih Çekirge…

‘Eğreti Gelin’ benzetmesiyle Türkiye gündemini sarsacak bir yaklaşımın içerisine girdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hanımı Hayrunisa Hanım için kullanılan ve kabul edilemez o benzetme gündeme Cafesiyaset.com’un hatırlatmasıyla bomba gibi düştü ve…

Ardından o bildik açıklama geldi…

Yavan ve yayvan yazılmış satırlarla Çekirge  ‘Özür dilerim’ mesajını verdi ama... Özrü de kabahatini aştı. Olayı hatırlatan cafesiyaset’in adına da özür dilemeye kalktı bu kez.

Kendi yaptığının değil de hatasını duyuranların yaptığını suçlar şekilde.

Cafesiyaset kendisine özür dilettiği için çarpıtma bir mantıkla hedefi farklı gösteren o anlayışa da kimse anlam veremedi. Hayrunisa Hanım’ın başörtüsünden dolayı ‘First Lady’ olduğu günden bu yana içerisine düştüğü durumu binlerce kelime oyunuyla değerlendirebileceğini düşündüğümüz birisi ‘Eğreti’ duran o yazısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletine hakaret etmiştir.

Tepkiler çığ gibi büyüdü. Geri adım atıldı ama ya duvara atılan o çamur? Bu kez o çamur hiç temizlenmemek üzere sahibinin ayağına yapıştı.

Ben Türkiye’den bir kez medyada o hatayı yapan anlayış adına özür diliyorum. Özür diliyorum çünkü bu insanlarla aynı mesleği yapıyor, aynı etiketi taşıyor olmamdan dolayı bir üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek zorundayım.

Fatih Çekirge’ye de özür diletmeyi başaran özellikle duyarlı okuyuculara da teşekkür etmek gerektiğinin de altını çizmek istiyorum.

Alevilere ‘mum söndücü’ diyen aşağılık anlayışa nasıl tepki verildi ise bu ülkenin sağduyulu kesimi ‘Eğreti Gelin’ benzetmesine de aynı duyarlılığı gösterdi.

Ne yazık ki Alevilere de Cumhurbaşkanının eşine de hakaret edenler aynı yayın grubundan çıktı.

Son zamanlarda provokasyon gibi yapılan bu hakaretler Doğan’ın yayın grubunun bu toplumun değer yargılarına ne kadar uzak olduğunu göstermiyor mu?

Fatih Çekirge’nin Hürriyet üzerinden attığı çamurun izleri silinmeden Oktay Ekşi gündeme damgasını yine aynı yerden vurdu.

‘4011 el kaosa kalktı’ diyen anlayış şimdi de hakaret ve küfürle toplumu germeye çalışıyor.

Mesele başörtüsü olunca hakaretler peş peşe sıralanıyor.

Mesele Türkiye’nin değerleri olunca size ne oluyor diye kalemler ‘küfürler, hakaretler’ yağdırmaya başlıyor.

Gelelim Oktay Ekşi’ye.

Basın Konseyinin çok değerli! Abisine…

Bir ülkenin toplam oy potansiyelinin yarısına yakın oyunu almış bir partiye, hükümetin bakanlarına ‘analarını bile satan o zihniyet’ yazısına.

Basın konseyi Başkanı Oktay Ekşi tarihi bir hata yaparak Türk Milleti’nin gözünün içine bakarak milyonlarca kişiye hakaret etmiştir.

Hürriyet Gazetesi’nin başyazarı olarak hem de. Özür açıklamalarında da tepkiler büyümese olayı geçiştireceğinin ‘kodlarını’ da kendisi verdi. Gazetecilik yapmak küfür edip özür dileme ile geçiştirilecek kadar basit bir meslek olamaz.

Olamaz Sayın Ekşi.

Taşra baskısında hakaret, küfür; şehir baskısında düzeltme.

Bu hatayı ben düzelttim derken bile yalan söylediğiniz aşikar.  Sizin ettiğiniz küfürü gazetenin şehir baskıları girerken gören editörler bile hazmedememiş olmalı ki o yazı değiştirildi.

Kan kaybederken, kan emmeye çalışmak kimin taktiği.

Hürriyet, derhal Fatih Çekirge ve Oktay Ekşi’nin işine son vermeli. Devletin zirvesine edilen iki hakaretin Türk Milletinden en büyük özrü bu iki yazarın işlerine son vererek yapılmalı.

Aksi durumda ise Hürriyet ‘ayıplı’ bir gazete olarak Türk Basın tarihine geçer.

Bu yapılanlar eleştiri değil aksine birer hakaret ve küfürden öte bir durum değildir.

Yoksa eleştiri her gazetecinin sonuna kadar yapması gereken en doğal hakkı değil midir?

Basın konseyi de tüm bu gelişmelerden sonra Oktay Ekşi için gerekli açıklamayı yaparak kamuoyunun vicdanını rahatlatmak zorundadır.

Yoksa bütün yapılan yazdım oldu, tepki geldi özür diledimden ibaret değildir.

Ayhan Kıskaç/Haber7
ayhan.kiskac@hotmail.com

 

Yorumlar7

  • ali özdemir 13 yıl önce Şikayet Et
    YAZAR DEĞİL BUNLAR İLKOKULA BİRDAHA GÖNDERMELİ. Ne söylediği önemli olsaydı bu kişilerin, birileri onların sözüne itibar ederdi. Bakın Ülkenin bir köşesinden bağırarak provakasyon çıkarma eylemlerinin, NTV deki utanmaz adamın terkar sahne almasıyla birşeyler yapılmaya çalışıldığının göstergesiydi, rahatsızlıklarının ne kadar arttığı yazdıkları yazılardan verdikleri görüntülerden belli
    Cevapla
  • şükrü ertaç 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunların sonu cem uzan gibi olacak... Doğan efendi bu tür tetikçileri her zaman el altında tutuyor bir zamanlar demirel,e çiller,e aynı taktiği uygulayıp devlet desteğini löpletmeye devam etmişti ama şimdi ikdidarda bunlardan korkan kimse yok bu yüzden ateşe devam ediyorlar devletden aldıklarını devlete verceksin doğan efendi istediğin kadar prostatlı tetikçilerini gündemde tut bunların faturasını birgün ödeyeceksiniz.
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    son çırpınışlar. doğan medyanın hem siyasi hem maddi olarak gittikçe batmasının göstergeleri bunlar,akrep gibiler,önüne geleni tehdit kabul edip sokuyorlar,bakıyorlarki kurtuluş yok en sonunda korku ve panikten kendilerini dahi sokmaya başladılar
    Cevapla
  • kamil hisarlı 13 yıl önce Şikayet Et
    BÜTÜN BU OLAYLAR VERGİ DAVASI İLE ALAKALI. doğan grubunun yüklü miktarda vergi davası halen devam ediyor. dava vergi mahkemesinden sonra danıştaya gidecek. mehmet ali erbil i kovan doğan grubu kendince önemli bir jest yapmıştı. hsyk nın yapısının değişmesi hesaplarını bozmuş olabilir. ama bence doğan bütün bu hesaplar yerine, ona buna yaranma yerine dürüstçe iş yapma yolunu seçse işte o zaman kendini garantiye almış olurdu. vergi kaçırma, tehdit, şantaj vs. yollarla büyüyen bir ekonomik yapı bir yerde toslayacak elbette. bu yollar çıkmaz yollar ...
    Cevapla
  • adam turk 13 yıl önce Şikayet Et
    BAŞÖRTÜSÜ SURUNUNUN ÇÖZÜMÜ. AKP Yİ hükümetten atmakta, muhalefet partilerini kapaTmakta, kuvvet komutanlarını emekli etmekte, ünüversite rektörlerini, odacı tain etmekte,patronların tüm varlığına el koymakta, gazeteleri tv leri kapatmakta,hergün memlekete yeni kriz çıkaranları en ağır cezalar vermekte,el koydumuz kaynaklarla çocuklarımızı ve kendimizi eğitmekte,işlerimize karışan yabancı devletleri s.. etmekte,nüfusu azaltmakta,üçgünden fazla bir meseleyi tartışana bir kamyondan fazla sopa çekmekte, ÇÖZÜMÜ BEĞENMEDİYSENİZ VURUN BANA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat