Hangi tahammül

  • GİRİŞ13.08.2011 08:45
  • GÜNCELLEME13.08.2011 08:45

Müslümanca yaşamak üzerine yılar önce çok daha fazla kafa yorardık. Daha çok entelektüel tartışmalar yapardık. Teoriler, kitaplar, klasik ve modern karşılaştırmalar yapar ütopik hale getirdiğimiz bir İslam toplumu hayalleri beslerdik. Hatta o yıllarda bir toprak parçası alıp üzerine ev yaparak, benzerlerimizle birlikte pure İslam yaşamak hayallerini beslemeyen kimse yoktu. Benzerlerimiz ile birlikte iken daha Müslümanca yaşayacağımıza ilişkin kanımız çok güçlüydü. Orada günahkâr insanlardan uzak kalacak, günahın cazibesinden kedimizi de çocuklarımızı da koruyacaktık. Bu kavilden evlerimize televizyon falan da sokmayacak, çocuklarımızın günah kutusundan etkilenmesine fırsat vermeyecektik. Sonra aslında günahsız bir toplum oluşturma arayışının kendisinin, dinin içeriğine aykırı olduğunu, en önemlisi de öteki günahkârlardan izole olsak da kendi günahlarımızdan kaçamayacağımızı, nefsimizi izole edebileceğimiz bir mekân olmadığını anlayıp bu sevdadan vazgeçtik. Dışarıdakiler değil içerdeki günahlar daha çok ilgi alanımıza girdi. Zamanla gördük ki Müslümanca yaşamanın kalıbı dıştan şekillendirilemiyor. İyinin ve kötünün mücadelesi insanın içinden başlayarak her yerde devam ediyor. Kendimizi taşıdığımız her yere öteki günahkârı da taşıyoruz aslında.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Ayşe Böhürler - Yeni Şafak

Yorumlar3

  • Student Calikusu 12 yıl önce Şikayet Et
    MEB-2011-OzurTayini 31-Agustos MAGDURIYETI. Ayse Hanim MEB-Bakani Omer DINCER beye iletiniz. Konu: MEB-Ozur Grubu Tayinleri- 31 Agustos MAGDURIYETI MEB-2010-4Haziran ve 9Temmuz da atanmamiza ragmen Binlerce ÖGRETMEN; KPSS-Kopya olaylari ve Agustos Atamalarin durdurulmasi sonucu goreve 2/3 ay gecikmeli olarak 1-Eylul de başlatıldık -Simdi de 2011-ÖzurTayini icin -Adaylik ve 1yılını doldurma konusunda- goreve başlatılma tarihinin sadece bir gun oncesi 31Agustos itibari ile 1 yil şarti uygulanmakta. -MEB-2011-OzurTayininde -Adaylik ve 1 yıl şartı için-31Agustos tarihi sebebi ile BINLERCE OGRETMEN muracatlarimiz REDdedildi ve MAGDUR ediliyoruz MEB-2011- Ozur Grubu Tayinlerinde 31 Agustos tarihi degiştirilerek -[Il Ici ve Ildisi Tayinlerinde oldugu gibi -] mutlaka 15Eylul tarihi KRITER yapılmalı ve bu MAGDURIYET onlenmeli/cozulmeli Konu cok onemli BİNLERCE OGRETMEN -sadece BİR GUNle- MAGDUR!!!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Student Calikusu 12 yıl önce Şikayet Et
    MEB-2011-OzurTayini 31-AGUSTOS MADURYETI. Lutfen MEB-Bakani Omer DINCER beye iletilniz Konu: MEB-Ozur Grubu Tayinleri- 31 Agustos MAGDURIYETI MEB-2010-4Haziran ve 9Temmuz da atanmamiza ragmen Binlerce ÖGRETMEN; KPSS-Kopya olaylari ve Agustos Atamalarin durdurulmasi sonucu goreve 2/3 ay gecikmeli olarak 1-Eylul de başlatıldık -Simdi de 2011-ÖzurTayini icin -Adaylik ve 1yılını doldurma konusunda- goreve başlatılma tarihinin sadece bir gun oncesi 31Agustos itibari ile 1 yil şarti uygulanmakta. -MEB-2011-OzurTayininde -Adaylik ve 1 yıl şartı için-31Agustos tarihi sebebi ile BINLERCE OGRETMEN muracatlarimiz REDdedildi ve MAGDUR ediliyoruz MEB-2011- Ozur Grubu Tayinlerinde 31 Agustos tarihi degiştirilerek -[Il Ici ve Ildisi Tayinlerinde oldugu gibi -] mutlaka 15Eylul tarihi KRITER yapılmalı ve bu MAGDURIYET onlenmeli/cozulmeli Konu cok onemli BİNLERCE OGRETMEN -sadece BİR GUNle- MAGDUR COZUM BEKLIYOR!!!
    Cevapla
  • Uğur Dinç 12 yıl önce Şikayet Et
    Yazık. Gülay Göktürk bile Hayrettin Hoca'nın ne demek istediğini epeyce anladı, ama bu çok İslamî görünümlü hanımefendi bi şey anlamamış. Yazık.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat