Müstear isimli yazar olmanın dayanılmaz ‘hafif’liği

  • GİRİŞ23.10.2009 13:07
  • GÜNCELLEME23.10.2009 13:07
Star gazetesinin müstear isimli yazarı Kudret Köseoğlu'nun ilk yazısını okuyanlar ne düşündü bilmiyorum ama ben iki mahalle arasında büyük kavga çıkacağını yazıyı okur okumaz fark edip 'eyvah!' dedim.

Eyvah ki eyvah!

Acaba Vakit gazetesinde bugüne kadar Ahmet Hakan ile ilgili haberleri kaleme alan isimler top yekun Star'a geçip, Kudret Köseoğlu adı altında Ahmet Arsan'ın ağzının payını vermeye mi geldi?

Yoksa Ertuğrul Özkök üzerine bir tez konusuna malzeme çıkacak kadar yazı yazan Ahmet Kekeç, bu sefer de karşı mahallede küfürleştiği isimlere aba altından keskin kılıcını mı göstermek istiyor? Ne dersiniz?

Yok!Yok! Bence, Ahmet Hakan’ın eskiden sevgili arkadaşıyken şimdi büyük düşmanı olan Akif Beki, müstear ismin gölgesinde öfkesini kağıtlarlara dökecek. Böylece Nişantaşı camiası da bu nefret cümlelerinden nasibini alacak…

Gerçekten ne olacak? Ne?..

Eyvah ki eyvah! İki mahalle arasında asıl kavga şimdi başlıyor. Köşeden köşeye küfür savuran yazarlar müstear isim altında kişisel hesaplaşmaya gidiyorsa bu durumdan korkarım. ‘Silah icat oldu mertlik bozuldu’ diyen Karacaoğlan’ı da aramıza alıp koro halinde ‘kavgalı yazarlar müstear ada soyundu/kalemler belden aşağıya savruldu’ diye bir nakarat tutturmak istiyorum. Nakarat fonda dönerken ben de hemen sorumu iki tarafa yöneltiyorum: Ey sevgili ağabeylerim, ablalarım bu müstear isim altında kim kimle neyin hesabını görüyor? Allah aşkına biriniz bir adım öne çıksın da bize de anlatsın!

Lütfen hadi ama gerçeği aynaya bakın ve söyleyin! Sahiden neyin hesabı bu, neyin?

Çünkü tabloya baktığımda şu korkunç manzarayı görünüyorum:

Her mahalle çetesi, kendine müstearı olan bir yazar seçmiş. Bu müstear yazar bazen bir bazen birkaç kişiden oluşuyor. Karşı mahallenin çete elemanlarıyla hesap görmek görevi bu müstear yazarlara düşüyor. Müstear isim altında yapılan dedikodularla birilerinin fena halde canı acıtılmaya çalışılıyor. Mahallelerin kirli çamaşırları bu kalemlerin ucuyla teker teker çıkarılıp ortaya saçılıyor.

Mesela Ahmet Hakan ‘kovulduğu’ eski mahallesine artık kabul edilmeyeceğini anlayınca kalemini sivriltip Hürriyet’in Pazar ekinin arka sayfasına avlanmayı bekleyen ‘sinsi’ bir kedi gibi yerleşti. (Gözümde boz desenli bir kedi canlanıyor Ahmet Hakan affetsin!) Avlanmak için her pençesini uzattığında kaleminin sivri ucuna eski mahallesinden yeni biri takılıyor. Büyük bir iştahla bu ismi yerden yere vuruyor, intikamını böylece kendi çapında alıyor. Bakın, ortalık altı ayda kan revana döndü. Bütün bunları gören biri olarak duamı hemen yüksek sesle tekrarlıyorum: Allah kimseyi kuzu postunun altına girmiş kurt kalemlerin diline düşürmesin! ( Amin )

Peki Ahmet Arsan bunu yaparken eski mahallesi boş mu duruyor? Tabi ki hayır. Onlar da  eski havalarından çoktan çıktılar. Saldırılar karşısında ‘yok öyle değil’ kıvamında savunmalara girmiyorlar artık. Sesleri daha güçlü çıkıyor. Mesela Ahmet Arsan’ın yazılarına karşı mahalleden taarruza geçen ilk kalem ‘erkek sesli’ bir mahalle kızına aitti. Haber 7 sitesinde bir süre Ahmet Arsan’ın yapıp ettikleriyle kendi çapında eğlendi. Hatta tabir yerindeyse bir çocuk şımarıklığıyla önüne gelene tekme savurdu. Ama sanırız ki bu ablamız da yoruldu. Son zamanlarda artık sesi çıkmıyor. (Nerelerdesin Melek Kanatlı?)

Mahalleden bir ses kesilince yeni bir ses çıktı işte. ‘Kudret’ini küfürlerini yutkunarak gösteriyor şimdilik. Ama kaleminden buram buram öfke yükseliyor.

Bundan sonra ne olacak dersiniz?

Görünen şu ki bugüne kadar Nişantaşı’nda buluşup kahkahalar eşliğinde yazılar kaleme alıp eski mahallesiyle eğlenen Ahmet Hakan ve arkadaşları diğer mahallenin müstear yazarlarından yakında okkalı küfürler yiyecek.

Bu kavga köşelerde kalır mı derseniz ben baştan ‘hayır’ diyorum. İlk mahallesinden çıkıp karşı mahalleye giden yumruğu burnuna yiyecektir. Yani kavgalar köşelerden meydanlara taşacak gibi. Okuyucular da horoz dövüşü seyreder gibi bu kavgaları seyredecek. Bakalım kavgada kimin gözünü kim çıkaracak.

İşte bu kavganın kokusunu almış biri olarak benim hemen bir önerim olacak. Hadi gelin bu mesele büyümeden hep birlikte medya dünyasından bir büyüğü hakem seçip kavganın yapıldığı meydana gönderelim. Müstear yazarların kişisel hesaplaşmalarını bu hakem bir ıslıkla bitirsin. Oyun son bulsun. Taraflar dağılsın.

Mesela bu hakem herkesin ağzının payını üslubuyla veren Hakkı Devrim olabilir. Hem bir dönem müstear isimle yazılar kaleme almış bu isim kendi yaptığı yanlışları da anlatarak işin raconunu belki yeni kalem erbaplarına hızlandırılmış bir kurs düzenleyerek öğretir. Hatta kursa devam etmeyenlere kırmızı kart bile gösterebilir.

Ne dersin Hakkı Devrim?

Yoksa ‘bana ne sizin mahalle kavganızdan’ deyip yorgunluk kahvenden bir yudum daha içmeyi mi tercih edersin?

Meraklısına Not: Medya sitelerinde kaleme alınan müstear isimli yazıları haftaya bıraktık...Asıl kavga orada kopuyor aslında. Onları da anlatacağım, bekleyin..


Ayşe OLGUN / Haber 7 
ayseolgun@yahoo.com

Yorumlar5

  • Ayşe Reşad 14 yıl önce Şikayet Et
    Her nefesin hesabı var... Nefeslerimizi ve dahî kelimelerimizi Hakk yolunda tüketmek, tükenmemek.. Gaye bu olmalı.. selam ile..
    Cevapla
  • mehmet safa 14 yıl önce Şikayet Et
    Amacınız?. Ablam kusurabakma ama boş yazılar yazmakta üstüne yok. Hayır yazmadaki amacını anlayamıyorumki. Bişeyler karalayımda paramı kazanayım diye yapıyosan bu mesleği biz arkadaşlarla aramızda para toplarız ama yeterki sen yazma ya lütfen!
    Cevapla
  • salih güngör 14 yıl önce Şikayet Et
    ... müstear..Sayenizde bir kelime daha kattik ince yaprakli lügatimiza. Sadece bunun icin bile sonsuz tesekkürler.
    Cevapla
  • hakkınkılıcı 14 yıl önce Şikayet Et
    ne bu yazı mı şimdi bu?. Arkadaşlar bendeniz başxı kapalı kardeşlerimizin böyle erkekvari dedikoduları yazı konusu yapmalarına fena halde içerliyorum. O kadar yazılacak manevi güzellikler varken bu ne Allah aşkına? beğenmedim.
    Cevapla
  • modern müslüman 14 yıl önce Şikayet Et
    ahmet hakan ibretlik bir şahsiyet. insan ona bakınca ne çok Kuran ayeti hatırlıyor.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat