Fadime Şahin niye masum değil?

  • GİRİŞ25.03.2010 17:01
  • GÜNCELLEME25.03.2010 17:01

Sabah gazetesinin yaptığı haberde çizdiği Fadime Şahin portresi niye bana inandırıcı gelmedi acaba? Kaç gündür bunu düşünüyorum.

Sadece bugün mü?

13 yıl önce de ekranlarda Ali Kalkancı’nın kendisini tecavüz ettiğini ağlayarak anlatırken, ‘başörtümü bile açmadı’ diye feryat ederken ki haline tuhaf tuhaf baktığımı hatırlıyorum. Tıpkı fabrikaya girerken başını açan haline baktığım gibi… Hani bir devlet kurumunda bile temizlikçi, işçi, aşçı kadınların başörtüsü takmasına izin verilirken Fadime Şahin’in çalıştığı fabrikaya başörtülü girememesi tuhaf değil mi?

Üstelik 13 yıl önce yine Zeytinburnu’nda bir fabrikada çalışmaya giderken çekilen fotoğraf karesinde de saçlarını sapsarıya boyatmıştı. Demek söz konusu Fadime Şahin olunca tüm fabrika yönetimleri onu başı açık görmek istiyor. Başka ne denilir ki?

Beni tatmin etmeyen bilgilerden biri de Fadime Şahin’in 13 yıldır İstanbul’da mütevazi bir hayat sürdürdüğü yalanı… Bu bilgiye inananlar beri gelsin.. (Üstelik İstanbul’da oturduğu mahallede bir dönem 28 Şubat sürecinin kahramanlarından Sisi’nin de oturduğunu duyunca bu işte bir iş var dedim.)

Hatırlayanlar hatırlar. Geçen yıl Ergenekon’un gizli tanıklarından birinin verdiği ifadede Fadime Şahin ile ilgili ilginç iddialar ortaya atılmıştı. Pavyonlarda çalışan Fadime Şahin’in bir ajan olarak işin içinde olduğu yazılıp çizilmişti. Bu açıklamalara en büyük tepkiyi gösterenlerden biri ise Emine Şenlikoğlu olmuştu. Gazetemizi arayıp, “Fadime Şahin’in çok masum kandırılmış bir kız olduğunu” anlatmıştı.Hatta sadece Şenlikoğlu değil onun çevresindeki herkes ağız birliği etmişçesine Şahin’in saf ve masum olduğunu söylemekle kalmayıp evlenip Almanya’ya yerleştiğini tekrar edip duruyorlardı.

İyi öyle olsun!

Peki o dönem Fadime Şahin’in avukatlığını yapan kişi ne diyordu? CHP’den milletvekili seçimlerine girdiği için koşturup duruyordu. Yaptığımız bir telefon konuşmasından da anladığım kadarıyla bu konuya dönmeye de hiç niyetli görünmüyordu.

Ama ben Fadime Şahin’in ne yapıp ettiğini çok alakasız bir ortamda öğrendim.. Fadime Şahin’in ‘başörtülülerin kafasına takıp gittiği boneler’le ilgili   şakalar yaptığım bir sıra ressam bir arkadaşım Fadime Şahin’in Antalya’nın bir köyünde lise arkadaşının çiftlik komşusu olduğunu söylemesin mi…

Arkadaşımın özetle anlattığı şuydu: Fadime Şahin’in anne ve babası onun gerçek ailesi değildi. Yaşlı bir kadınla Antalya’da bir çiftlikte yaşıyordu. Başını açmıştı. Gece yarıları deli gibi  dışarıda gezdiğini arkadaşı kaç kere şahit olmuştu. Aynı zamanda Antalya’daki barlarda çalışıyordu.

Arkadaşının 7-8 ay önce anlattığı bu hikayeden yola çıkarak ‘’Hadi gel Antalya’ya gidelim’’ diye kararlaştırdık. Hatta Antalya’daki arkadaşına ulaştık. Komşu çiftliğe ertesi gün ‘ bu çiftliği bir arkadaşımız almak istiyor’ bahanesiyle kapıyı çalan tanıdığımız, yaşlı kadın ve kızın artık orada olmadığının  haberini telefonda bize verdi..

Ergenekon haberlerinin çıktığı ve çiftlik evinde yaşanan olayların çevrede duyulmasından sonra  ortadan kaybolan Fadime Şahin işte bir yıl sonra İstanbul’da ortaya çıkıyordu.

13 yıl önce bu olayların patladığı dönemde Sultanbeyli’deki tek göz gecekondusuna gittiğimizde o evin Fadime Şahin’in evi olduğu fikri bana nasıl garip geldiyse (zira komşuları bile tanımıyordu) bu sefer de bir fabrikada mazlum bir işçi olarak çalıştığı bilgisi garip geldi. Ama yine de bu haberlerden sonra Fadime Şahin’in başını dışarıda örttüğüne, kandırıldığına ve gerçekten masum olduğuna ikna olan varsa beni de ikna etsin lütfen…

Ayşe Olgun - Haber 7
ayseolgun@yahoo.com

Yorumlar8

  • genç siviller ümitli:) Av. Neslihan 14 yıl önce Şikayet Et
    olayın özü fadime değil ki!... sanki sıradan bir 3. sayfa varoş haberidir bahsi olunan.. yok efendim 4 ümüz birden şahit olduk mu? bu kadın zani midir değil midir?.. YAni mesele bu değil ki, hepimiz birden canlı yayında izleseydik ne olacaktı ki?... Büyük resmi yıllar sonra bile göremiyoruz. BU resmin neden çizildiğini göremiyoruz malesef...BU vatandaşa hangi kaygıyla tesettür imajı giydirildiğini, hangi amaçla tarikat tezgahına sokulduğunu, bu uydurma şeyhin de tarikatının da kimlerin şirketi olduğunu hala görememek niyedir?..
    Cevapla
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    28 ŞUBATLA TÜM MÜSLÜMANLARIN ANASI AĞLADI. buna ucundan bucağından vesile olan herkesi bu millet biliyor. bu millet provakasyonlarla nasıl kandırılmaya çalışılıyor çok iyi biliyor bunları. kimse masumiyet zırhının arkasına sakın saklanmasın.
    Cevapla
  • cuma kılınç 14 yıl önce Şikayet Et
    malayani konu. Hadise fadime şahin müslüm gündüz hadisesi değil arkadaşlar bunları gündeme getirenler gündemi saptırma peşindeler anayasa değişikliğine nasıl olurda gölde düşürürüzü düşünüyorlar bir deli kuyuya taş atıyor bin akıllı çıkaramıyor ama millet uyandı bunları külahıma anlat dönemi başladı
    Cevapla
  • osman tezcan 14 yıl önce Şikayet Et
    peki sizin mantığınızı kullanalım diyen ziyaretçiye. Hukuk eğitimi aldınız mı yoksa ufaktan tanışıklığınız mı var bilemiyorum ama ayşe hanımın yazısınnın onu mahkum ettireceği iddanızla epey üfürmüşsünüz.Bir hukukçu olarak o yazıda en suç unsuru bulunmadığını rahatlıkla söylüyorum.Ayşe hanımın kendisini tanıttığı gibi olup olmadığından şüphelenmeyle fadime şahından şüphelenmek aynı değildir kardeşş.Bahsi geçen kişi bu ülkede yapılan bir darbede masum ve mağdur ayaklarıyla insanların kandırılmasında,aldatılmasında rol aldı ve halen de alıyor.Boşa üfürme!!
    Cevapla
  • enginazaklı 14 yıl önce Şikayet Et
    ssk primlerini millet öyle yatırıyor. hileli olarak.parayı veriyor orada çalışıyor gösteriyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat