Uğur Mumcu öldürülmeseydi ne yazacaktı?

  • GİRİŞ24.01.2011 09:47
  • GÜNCELLEME24.01.2011 09:47

Uğur Mumcu’yu rahmetle anıyoruz, onun Atatürk ilke ve inkılapları yolunda doğru duruşunu, gazeteci kimliğini arıyoruz.

Ve... Ölümünün ardından bunca yıla karşın ona uzanan karanlık ellerin hâlâ karanlıkta kalmalarının çaresizliğini de yaşıyoruz.

Biz elimizden geldiği kadarı ve galiba ömrümüz yettiğince, her ölüm yıl dönümünde “katilleri ne oldu?” diye sormayı sürdüreceğiz.. Tıpkı Abdi İpekçi için söylediğimiz gibi..

Şimdi elimizdeki bilgileri yeniden kamuoyuna hatırlatalım.

Uğur Mumcu’nun suikasttan bir gün sonra, Genelkurmay’da randevusu olduğunu öğreniyoruz..

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz  

(Behiç Kılıç - Yeniçağ)

Yorumlar5

  • SirBahcesi 13 yıl önce Şikayet Et
    yazar aga. mumcu oldurulmeseydi.mhp nin chp nin turkiye insanlarina dayattigi kani ifsa edecekti.gercek yuzlerini gosterecekti.rahmetli sabanci kardeste mhp nin eliyle kominist birilerine yaptirilan cinayetle goturuldu.mumcuda oyle..herkes gorecek mhp nin gercek yuzunu.bu ulkede teror estiren tek parti mhp dir.chp ondan sonradir.ulku ocagi denilen yerlerde kimler yetistiriliyor.herkes biliyor.
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    kapayin gozlerinizi. zavalli mhp li ve chp liler - butun pislikler ortaya cikiyor - pkk mit in projesi - o zamanlar mit askerin kontrolunde - ne zaman mit askerin kontrolunden cikti heronlar ortaya dokuldu - kapayin gozlerinizi gormeyin - bu gercekler cok aci - elinizde 50 bin gencimizn kani var - aldatiltiniz - ama milletin %58 i uyandi - darisi kalan %42 nin basina - uyanin ve daha fazla 28 subat cuntalarinin oyuncagi olmayin bankalari uzanlara hortumlatmayin
    Cevapla
  • şükrü ertaç 13 yıl önce Şikayet Et
    Uğur Mumcu delikanlı adamdı.. Rahmetliyi en son Hasan Mezarcı adlı o zamanki selamet partisi m,vekili ile açık oturumunu izlemiştim mezarcıya en son şu çarpıcı cümleyi söylemişti Atatürk,ü beyenmiyorsun ama Atatürk olmasaydı sen cuma namazlarını yunan askerinin namlusunun gölgesinde kılardın demişti,ruhu şad olsun mekanı cennet olsun şimdi onun gibi gözü kara delikanlı solcu pek kalmadı ortalarda...
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    PKK, KCK VE ERGENEKONU KURAN DERİN DEVLET. Bunları deşifre eden herkesi öldürmeye çalıştılar, katlettiler, şehit ettiler.
    Cevapla
  • hulusı Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    ANIYORUZ ANIYORUZ ANIYORUZ. Yüz bin kere anıyoruz,her andığımızda ne değerli varlıkları kayıp etmenin farkına varıyoruz.Karanlık eller,ah o karanlık eller,kırılası o karanlık eller.O elleri yüksek mevkide olanların hepsi biliyor.Amma kimse o yarayı açmıyor.Eşi GÜRDAL hanım efendi bile,Üzülüyorum bu kadar öldürülmüş aydınlar ve failleride mechül öldüren devlet adına zalim devletciler ınanamıyorum.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat