Erbakan Hoca “Vuslata erince” askere kavuştu!

  • GİRİŞ04.03.2011 08:24
  • GÜNCELLEME04.03.2011 08:24

Erbakan’ın Başbakanlığı döneminde bir özelliğim vardı: Hem Erbakan’la aram iyiydi; hem de Genelkurmay’ın generalleriyle... Bu olağanüstü bir durumdu ve bu özellik nedeniyle, birinin öteki hakkında ne düşündüğünü birinci elden bilebiliyordum..
Hoca hep, “Komutanlarımız aslında bizi sever ama..” diye başlardı..
Anlıyordum ki; en büyük amaçlarından biri, Komutanların kendisine destek verdiği çıtayı yakalayabilmekti..
Askere kavuşmak istiyordu!..”
Sağlığında bu büyük hedefini gerçekleştiremedi..
“Vuslat” inananlar için Allah’a kavuşmaktır.. Hoca “Vuslat’a erdi.” Erdiği gün de  “Komutanlara kavuştu!..”
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Koşaner’in Erbakan Hoca’yı “Bilim adamı ve hizmetleri olan önemli siyasetçi” olarak selamlamasının ardından ödün vermez Atatürkçü duruşu ve Cumhuriyet bekçisi olduğundan zerre kadar kuşku duyulmayan 1.Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu’nun vatandaş arasında, cami cemaati içerisinde Hoca’nın ardında saf tutuşu Erbakan’ın ruhunu şad eden sonuçlardır..
Allah’ın nasibi “vuslat zamanı” içinmiş demek ki!..
Nereden nereye demek için anılardan yararlanmak lazım..

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Behiç Kılıç - Yeni Çağ)

Yorumlar3

  • E.gül 13 yıl önce Şikayet Et
    Iste Hocanin en büyük hatasi bu idi. Askerin kendisine destek verdigi citayi yükseltmek!!!! Demekki Hoca ihtidar olupda muktadir olabilmek icin askerle olan citayi degil milletle olan citayi yükselmesinin gerektigini yada bu ülkede askerlerin asla asilamayacagini düsünmüs yani muktedir olabilmek icin askerden mutlaka destek alinmali. Oysa millete dayananlar canlari pahasina muktedir olabiliyorlar. Yani Akibet ölümse Erbakanda Öldü Mendereste. Öyleyise Fark nerede?
    Cevapla
  • MUSTAFA SUNA 13 yıl önce Şikayet Et
    ER KİŞİ NİYETİNE. Cenaze eğer erkekse Bir görevliye, cenazenin erkek olduğu bilinsin diye "Er kişi niyetine" diye bağırtırlar: Demekki Erbakan Hoca vafat edip te "Er kişi" olunca, komutanlarla Hocanın arası düzeliyor. Hoca hayattayken Milli Görüş lideriydi, Bir hizmet hareketinin "Kurmay Başkanı" idi.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    GENELKURMAYIMIZ TÜRK İSLAM BİRLİĞİNE KOMUTA ETMEK İSTİYOR. Buna karar verdiler. Maocu ve Leninist düşüncelerden, ulusalcı sosyalist düşüncelerden hars milliyetçisi bir çizgiye, Ziya Gökalp ve Atatürkün milliyetçilik düzeyine geliyor ordumuz. Bu durumda da tek politikası ordunun Türk İslam Birliğinin çekirdek ordusu olmak olmuştur. ESKİDEN PERİNÇEK, İLHAN SELÇUK ORDUYA KENDİ FİKİRLERİNİ AKTARIR, BRİFİNGLER VERİR, MAOCULUK VE LENİNİZMİ ANLATIRLARDI. Hatta bir paşamız, ordumuz materyalist ve Darwinisttir diye enteresan bir açıklama bile yapmıştı. İşte yıkılan budur.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat