'Yeni İttihatçılar', 'kilit haberleşmeciler' ve beyaz taşlar

  • GİRİŞ05.01.2010 06:09
  • GÜNCELLEME05.01.2010 06:09

Beyaz pirincin içindeki siyah taştan korkmayın. Beyaz pirincin içindeki beyaz taştan korkun” derler.

“Kafes Eylem Planı”ndaki “kilit haberleşmecilerimiz” ifadesini duyunca ilk aklıma gelen bu söz oldu.

Bu söz, demokrasi mücadelesinin gittikçe keskinleştiği ve her kesimden demokratların aynı safta toplanmaya başladığı bugünlerde daha çok hatırlanmalı.

Çünkü her kesimin içinde, kolektif bir demokratik duyarlılık ve tutum geliştirmeye çalışanlar olduğu gibi, yine her kesimin içinde bunu baltalamak için elinden geleni yapanlar da var.

Elbette bazıları ideolojik önyargılarından, siyasi körlüklerinden veya dar kafalılıklarından dolayı böyleler. Her kesimin, her partinin, her gazete, dergi veya web sitesi çevresinin, hatta silahlı muhalif grupların içinde, aslında aynı devletçi, milliyetçi, jakoben ve dışlayıcı ittihatçılık ideolojisinin sol, sağ, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, İslamcı ve laik versiyonlarını taşıyan unsurlar var.

Ama asıl sorun onlar değil.

Asıl sorun “kilit haberleşmeciler”.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Yorumlar2

  • Erdoğan AYDOĞAN 14 yıl önce Şikayet Et
    sorarlar adama. gördünüz değilmi akp içinde açılıma karşı çıkanlara nasılda atışlar başladı .hekes tayyip erdoğasn gibi düşünmek zorundamı bu partide?yandaşlar hemen suçlamalara başladılar.yok truva atıymış yok milliyetçiymişyok devletçiymiş de.o zaman partinin kurucusu niye yaptın o adamları niye başbakan yardımcısı yaptın niye bakan yaptın niye m.vekili yaptın diye sorarlar adama.yandaş akp medyasına da düne kadar bu saydığım kişilere çanak yalayıcılığı niye yaptınız diye sorarlar.sizin gibi düşünmeyen herkes demokrasi
    Cevapla
  • modern müslüman 14 yıl önce Şikayet Et
    Erdooğan önce kendi partisini temizlesin. asıl beyaz taşlar, çiçekler, böcekler partide
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat