AK Parti Sırat’tan geçebilecek mi?

  • GİRİŞ28.06.2011 06:13
  • GÜNCELLEME28.06.2011 06:13

Bir fikri çürütmek istiyorsan iyi saldırma, kötü savun” demişler.

Bekir Bozdağ’ın YSK Kararıyla ilgili basın toplantısını izlerken aklıma bu söz geldi.

AK Partili vekil, hiç üstüne vazife olmadığı halde “kararın hukuki gerekçelerini” anlatarak ve Dicle’nin durumunun Erdoğan’a getirilen yasağa neden benzemediğini uzun uzadıya izah ederek, adeta YSK’nın günahını partisi adına üstlendi.

Tıpkı, sokakta bulduğu senedi ödeyen Temel fıkrasındaki gibi.

Meseleyi bilmeyen de kararın hükümet tarafından alındığını veya en azından ona yaradığını sanır. Oysa tam tersine, hedef o ve sadece o. Ama o kalkmış, kararın gerekçesini izah ediyor!

Derdim AK Parti’nin başkasına ait senedi ödemesi değil. Bu tavrın, “Devlet” ile “Hükümet”i ayırmakta zorlanan ve “bu bir tuzaktır” dediği halde tuzağa düşmeye gönüllü görünen bazı BDP’lilerin kafasını daha da karıştırması ve sorunun herkes tarafından net biçimde görülmesini güçleştirmesi.

***

Açık ki, normalleşme birilerini feci şekilde ürkütüyor. Eski “müesses nizam”ın aktörleri, demokratikleşme ve sivilleşme sürecini sabote etmek için elinden geleni yapıyor.

Ve artık bütün kozlar açık oynanıyor.

Köşe yazısının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz 

(Berat Özipek - star)

Yorumlar1

  • Fırat Haspolat 12 yıl önce Şikayet Et
    Oyunun Adı ; Aklama. Yasaklı Milletvekili oyunu ile varılmak istenen sonuç onlarca yıl milletin kanını emmiş PKK ve Ergenekon Terör Örgütlerinin aklanmasıdır. Kendi kendilerini aklayamayacaklarına göre bunu siyasi rakiplerine yaptırıp 1 taşla 2 kuş vurma derdindeler. Bu durum dışarıdan meclisi kontrol etme ve yönetme devrinin kapılarını ardına kadar açacaktır. Oyunu kuranların unuttukları birşey var ; her güzel oyun galibiyetle sonuçlanmaz!
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat