Çakma Ahmet Hakan'lara satılık köşe
- GİRİŞ02.06.2009 10:45
- GÜNCELLEME02.06.2009 10:45
"Selamün aleyküm. Ahmet Hakan taşlamanızı çok beğendik, bizim mahallenin moda tasarımcısı olarak Melek Hanım sizi seçiyoruz... Siz keseceğiniz kumaşı iyi biliyorsunuz... Ahmet Arsan kumaşından kışlık mendil kesmişsiniz, tepe tepe kullanacağız inşallah (S.Ünal) "
Bu sözlerle okuyucuların elime tutuşturduğu makası alıp -hazır havaya girmişken- karşı mahalleye bir koşu gidip Hint kumaşı olarak kendini pazara çıkaran iki üç top Çin malı kumaşı tam kesmeye hazırlanmıştım ki bizim mahalleden kızlar çıkageldi.
Ellerinde Ayşe Arman'ın Ahmet Arsan ile yaptığı röportaj vardı. Okumam için elime gazeteyi tutuşturdular. "O zaman önce bu röportajı okuyayım aman nasıl olsa daha vakit var bir ara gider kumaşları keser mahallemizin girişine kırk yamalı yolluk yaparım" dedim, iyi de yaptım hani.
Çünkü röportajı okuyunca karşı mahallede (yani köşede) huzur bırakmadığımızı farkedip çok eğlendim. Zaten Ahmet Abimiz de "Eğlenmenize bakın benim kim olduğumun ne önemi var" diye röportajında sık sık tembihte bulunuyordu. Tamam biz eğlenelim sen de Ayşe Arman'la kafa kafaya verip "Bu işin içinden nasıl çıkarım"ın hesabını yap dedim içimden. Hem de ne hesap!
Neymiş efendim? Ahmet Arsan'ın Ahmet Hakan olduğunu söyleyenler bir noktada fena yanılıyormuş. Çünkü belki de Ahmet Arsan bir kolektif çalışmanın eseriymiş. Mesela belki de bizim mahalleden bir grup karşı mahallede Ertuğrul Özkök'ün kendileri için tuttuğu deniz manzaralı güzel bir dairede (bu daire benim fikrim) başbaşa vermiş bu köşedeki bilgileri yazıyormuş.
Bunu okuyunca 'İşte dedim" bizim kızlara ''Bakın buraya yazıyorum. Ahmet Hakan bu işin içinden alnının akıyla çıkmanın yollarını arıyor ve Çarli'nin Melekleri de ona yardım edecek. Okuyucu sayfada yazılanları okumak için ön tarafa yığılınca Ahmet Abimiz arka kapıdan kaçacak" dedim.
Bizim mahalleden 'çakma' Ahmet Hakan olma havesindekiler de bir kutu şekerle o köşede ağırlanacak. Verdikleri bilgiler karşılığında hem isimleri övülecek hem ağızları tatlanacak.
Ahmet Hakan bizim mahalleden intikamını böylece almış olacak.
Ben size dememiş miydim Ahmet Arsan bir dönemler bana ait bir isim olabilir ancak ben o kadar sünepe miyim ki müstear isim arkasına sığınayım. Hem bana yıllardır mahalleyi satan, dönek adam der durursunuz ama bütün bu söylemleriniz arkamdan konuşmalarınız küfürleriniz sizin elinize böylesi bir fırsat geçmediği içindir. Alın bakın küfürleri ben yedim ama kalemi sizin mahallenin adamları oynattı. Hadi bakalım ne diyeceksiniz” diyerek günün birinde meydan okuyacaktır. Ama bu işe en çok Ertuğrul Özkök sevinecek.
Bu sevinçle sadece mahalleler değil piyasalar da karışacak. Belki dolar düşecek, borsa yükselecek kuyumcular satacak altın bulamayacak.
Ben bunları tam kızlara anlatırken ne göreyim Ahmet Hakan ışık hızıyla harekete geçmiş bile. Bizim mahallede gizli gizli Ahmet Hakan olma hevesindeki 'çakma'larını çağırıp ortaklık teklif etmiş...
Bunu duyurmak da tabi ki geçen hafta "Ahmet Arsan'a mahallemizin bilgilerini o veriyor ve karşılığında köşenin sultanı oluyor" dediğim Nihal Bengisu'ya düşmüş. Hemen koşup köşesine ortalığı -pardon kafaları- karıştırmak adına 'Ahmet Arsan'ın köşesi nasıl kolektif olur da Ahmet Hakan'ı oradan kaçırırız'la ilgili allı pullu bir yazı kaleme almış “ben değilim ben değilim” çığırtkanlığına soyunarak aslında “ben de varım ben de varım bu oyunda” diyerek nasılda kendini ele verip konuyu da bir güzel Ertuğrul Özkök üzerinden toparlamış.
Peki şimdi ne olacak? Gelin bütün mahalle toplanıp çıkan sonuçlara bakalım:
-AHMET HAKAN ARTIK AHMET ARSAN OLMAK İSTEMİYOR: Ahmet Hakan, Ahmet Arsan olarak Hürriyet'in arka sayfasına kurulduğunda amacı arkadaşlarıyla birlikte yıllardır kendini küçümseyen eski mahallelilerinden dalga geçmekti. Canı isterse eski mahallesine aba altından sopa da gösterecekti. Ama ne oldu? Kimliği deşifre olup alay konusu edilince fena halde bozuldu. Tez elden köşesini kelepir fiyatına satılığa çıkardı. Köşeyi satamazsa kiracı oturtacak. İlgilenenlere duyurulur.
- ÇAKMA AHMET HAKAN TİPLERİ AHMET ARSAN OLMA YARIŞINDA: Ahmet Hakan, Ahmet Arsan'ın köşesinden mahalleliye dil çıkarmayı kabul edince maaşı iki kat arttı. Bizim mahallenin bilgilerinin iyi para ettiğini duyan 'ucuz kumaşlar' arkalarından küfrettikleri Ahmet Hakan'la yakınlık kurmak için şu günler büyük gayret içindeler... Ahmet Arsan da onlardan aldığı bilgi karşılığı köşesinde isimli ve resimli bu gayretli arkadaşlarımızı onure (rezil) ediyor. (Ama bu iş parasız olmaz biraz sonra kavga başlar benden söylemesi). Bu arada siz siz olun Ahmet Arsan'ın köşesinde adınızın çıkmaması için dua edin.
-BU İŞE EN ÇOK ERTUĞRUL ÖZKÖK SEVİNDİ: "Bak şekerim müslüman geçiniyorlar ama neler neler yapıyorlar" dedirtmeyi çok seven Ertuğrul Özkök, Ahmet Arsan köşesine talip olup 'biz de mahallemizi anlatalım bizi de zikredin" diyenlerin sayısındaki artışı görünce "Benim bir şey yaptığım yok sizin mahalleyi sizinkiler anlatıp sizinle eğleniyorlar. Hem de bakın okumuş yazmış el üstünde tuttuğunuz isimler. Benim günahın ne?" deyip köşesinden kıs kıs gülmeye başladı bile. Eminim Ahmet Arsan'a yaz dediğinde bu kadarını kendi bile hayal edememişti. Haydi hayırlısı olsun!
Ve Son Söz:
Bizim mahalleden yazdığımız yazılar birilerinin canını fena sıktı. Duyduğumuza göre mahallemizi karıştırmak için canlı bomba olacak gönüllüler aranıyormuş. Ama henüz talipli çıkmamış.
Yazının başında elimde makasla bizim mahalleye yolluk yapacak kumaş aradığımı söylemiştim. Yoksa elimdeki makasla Ahmet Arsan'ın arka sayfasından mı kumaş kessem ne dersiniz?
Kumaş ve kesmek demişken Ali Adakoğlu gözümüz sende. Şansın varsa Ahmet Arsan'ın köşesinde adını görmeyiz. Görürsek de hangi bilgiler karşılığı o köşeye kurulduğunu bilir senden de Gerçek Hayat'ın mutfağına bir güzel masa örtüsü yaparız. Bizden söylemesi!
Bu arada okey masası için yeşil çuha kumaş aranıyor. İlgilenenler bu hafta Ahmet Arsan'ın köşesinde beni beklesin. Önemle duyurulur!
Melek KANATLI / Haber 7
melekkanatli@gmail.com
Yorumlar8