SİHA’ların yazılım sırrı?

....

  • GİRİŞ13.05.2020 11:30
  • GÜNCELLEME13.05.2020 12:24

Cumhuriyetin ilk yıllarında Türkiye’nin teknolojik gelişmesini baltalayarak bu konuda Batı’ya ve kolonyalist ülkelere bağımlı kalmasına yönelik projeler başarılı olmuştu. 28 Şubat sürecinde eski Başbakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın TBMM kürsüsünde yerli otomobil, tank, motor ve uçak projelerini anlattığı TBMM’deki unutulmaz konuşması vesayetçi yapıların kontrolündeki muhalefetin tepkisi ile karşılanmıştı. Dönemin Başbakanı Erbakan’a psikolojik harekat uygulanarak alay bile edilmişti. Türkiye 1990’lı yıllarda PKK terörü ile mücadele etmek için Amerika ve İsrail’den silahlı İHA Predator ve Heron almak için birçok kez girişimde bulunmuşsa da Başkan Obama ikna edilememişti. ABD hükümetinin, Ankara’nın silahlı İHA almak istemesinden duyduğu rahatsızlık açıkça Türkiye’ye iletilmişti. Zira PKK’nın arkasındaki kurucu ve azmettirici ülkeler ABD ve İsrail’den başkası değildi. Türkiye’nin kendi İHA’sını yapabileceğinden endişe eden ABD ve İsrail Türkiye’ye 10 adet Heron’u 183 milyon dolara kiralamışlardı. Ancak Heronları MOSSAD yönetiyordu. Görüntüler önce Tel Aviv’e gidiyor montajlandıktan sonra Ankara’ya gönderiliyordu. 183 milyon dolara kiraladığımız Heron’ların Türkiye’ye kasıtlı olarak yanlış istihbarat verdiği teröristler yerine dağı taşı bombalattıkları yıllar sonra anlaşılıyordu.

 

 

ASELSAN’DA 900 KRİPTO FETÖ’CÜ

Bağımsız Türkiye konseptinde stratejik öneme sahip, yerli savunma sistemlerinin dışa bağımlılıktan kurtarılması ve millileştirilmesi adına, Türk Savunma Sanayii’nin son yıllarda yaptığı büyük atılımların, küresel güçleri ve onların Türkiye’deki uzantılarından biri olan FETÖ’yü rahatsız ettiği yapılan operasyonlardan anlaşılmıştı. “Milli tank, gemi, uçak, helikopter, İHA, uzun menzilli füze savunma sistemleri” gibi milli projelerin Türkiye’nin bölgedeki caydırıcı gücünü artırması hegemonik güçlerin dikkatinden kaçmamıştı. Bu nedenle küresel güçler ve onların istihbarat servisleri tarafından, dünya çapında örgütlenmesi sağlanan FETÖ’nün, Türkiye’de savunma sanayisinin hedef alınması konusunda yönlendirildiği tespit edilmişti. “Grup Abi’lerinin örgüt üyeleri vasıtasıyla ASELSAN’daki tüm projeler hakkında bilgi topladığı, kritik projelerin de olduğu bilgilerin, şifreleme programı ile casusluk yapılarak ABD’ye gönderildiği ” anlaşılmıştı. ASELSAN’da ise daha önceki yıllarda başlatılan soruşturmalar genişletilerek tespit edilen kripto isimlerin itirafları ve savcılıklara gönderilen ByLock listelerinden üzerinden iz sürerek 900 civarında kripto FETÖ’cü tespit edilmişti.

 

 

YERLİ VE MİLLİ SİHA’LAR PKK’YI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ

Türk İHA VE SİHA’ları korkusundan PKK terör örgütü mensuplarının inlerinden başını dahi çıkaramadıkları artık dağlarda gruplar halinde gezemedikleri hatta beslenme zorluğu bile çektikleri biliniyor. Son 9 ayda SİHA ve İHA’larca düzenlenen 562 operasyonda 1853 terörist öldürüldü. Büyük kayıplar veren PKK, kırsalda eylem yapamaz hale geldi. Öyle ki telsiz konuşmalarında “İHA’lardan dolayı kafamızı kaldıramıyoruz” diyen PKK’lılar, ölenin yerine dağa çıkartacak adam da bulamıyor. Zira 2017’de PKK’ya katılan kişi sayısı sadece 92...

YERLİ VE MİLLİ SİHALAR ESED REJİMİNİ VE RUSYA’YI DA ÇİZDİ

SİHA’larla yapılan operasyonlar dünya savaş literatürüne girdi. 36 Türk askerinin rejim tarafından şehit edilmesinin ardından benzeri görülmemiş sayıda uçağın sürü halinde ve eşgüdüm içinde hareket ederek rejime ağır zayiat ve kayıplar verdirmesi dünya medyasında da yer aldı:

Esed bozguna uğradı! Rusya ve rejim şok üstüne şok yaşadı. Türkiye’ye karşı rejimi tercih eden Putin’in geçilmez sandığı “Hava Savunma Sistemleri” Türk SİHA’ları tarafından radarlar aşılarak imha edildi. Putin’in önemli gelir kaynağı olan “Hava Savunma Sistemleri”ne karşı dünyada güvensizlik baş gösterdi.

Suriye’de ve özellikle İdlip’te rejim ve Rus askerlerinin konvansiyonel silahlarla kadın çoluk çocuk demeden işledikleri katliamlar insanlık ve savaş suçlarını oluşturmasına rağmen dünya devletleri bu olaya seyirci kaldı. Türkiye’de CHP içindeki ve dışındaki FETÖ ve PKK muhibbi çevreler de bu katliamlara ses çıkarmadıkları gibi bu katliamlara destek vererek Türkiye ile Esed’in ittifak yapmasını önerdiler. Hak ile batılın mücadelesinde toplum içinde milyonların sevgisini kazanmaya layık bir kişi olarak Selçuk Bayraktar’a yönelik CHP’den yapılan bu iftira ve fitne söylemleri kendisi ve grubu için bir şereftir böyle biline. Zira kem söz sahibine aittir.

İHA ve SİHA’ların mimarı Selçuk Bayraktar, “SİHA’nın sırrı uçuş bilgisayarının içinde gömülü yazılımda. 130 bin saattir bu sırla ve bayrağımızla görev yapıyor. Biz de o görev yapsın diye ne zaman ihtiyaç olduysa, olursa, olacaksa, gereken her yerde her zaman. O mübarek Bayrak işte bu Bayrak!” dedikten sonra yazılım sırrını da açıklamıştı: “Kodunda ayet saklı”.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat