Millet bunlardan bıktı

.

  • GİRİŞ27.07.2020 11:48
  • GÜNCELLEME27.07.2020 12:06

İran devlet televizyonu IRIB Ayasofya’nın 86 yıl sonra müze vasfından çıkarılıp ibadete açılması olayını ‘Yüzyılın en önemli olaylarından biri’ olarak niteledi. Bir köşe yazarımız ise ‘Bizim medyada beklendiği kadar bir heyecan yok; dışarısı da bu duruma bakıp kararın ülkemiz insanları üzerinde fazla etki uyandırmadığı iddiasında bulunmuştu. Bu yazara göre’’ Ayasofya’nın ibadete kapalı olmasını içlerine sindirememiş, gençliklerinde “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın” mitingleri düzenlemiş veya o mitinglere katılmış, Ayasofya diye bir ‘kızıl elma’ duygusuna sahip olanlar bugün hayli ileri yaşlardalar. Medyada onlardan pek azı kaldı. Şu sırada köşe sahibi olanların çoğu Ayasofya’nın bizim nesiller üzerinde taşıdığı önemi anlamaktan uzaklar tespitinde bulunmuştu. Oysa 24 Temmuz’da Kovid 19 salgınına rağmen 350 bin kişinin katılması bu tespitleri doğrulamıyor. Yine bir köşe yazarımız ben bile bu kadarını beklemiyordum başlıklı köşe yazısında ‘’ Tabii ki... Bir duygusal patlamanın yaşanacağını, bir nostalji fırtınasının eseceğini, bir zafer havasının yaşanacağını tahmin edebiliyordum. ‘Ama... Fakat... Lakin... Bu kadarını vallahi de billahi de ben bile beklemiyordum itirafı bizim tespitlerimizi doğruluyor. İstanbul yaşayan vatandaşlarımız sabahın erken saatlerinde Ayasofya ya akın ettiler. Öyle ki saatler 10’u gösterirken Ayasofya Camisi meydanı ve etrafında yer kalmamıştı. Eğer yer olsaydı İstanbul’dan Ayasofya da 86 yıl sonra ilk Cuma namazını kılmaya gelenlerin sayısı 2-3 misline katlanırdı. Hele Türkiye’nin tamamından katılımlar olabilseydi bugün mahşeri bir kalabalık ve sayıdan bahsediyor olacaktık. Ayasofya’nın açılışı tam bağımsız Türkiye’nin açık bir ilanıdır. Ayasofya’nın açılışı Başkan Erdoğan’ın milleti ile bütünleşerek müşterek bir irade ortaya koyması sonrasında gerçekleşmiştir. Emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin bir ferdi olarak sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

 

 

ERBAKAN HOCAMIZIN HAYALİYDİ BİZE NASİP OLDU

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı bir televizyon programında Ayasofya Camii’nin ibadete açılışıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ile de bizzat görüştüğünü söyledi. Kendisine tebriklerimi ve teşekkürlerimi sundum. ‘Çok tarihi ve manevi bir adım atıldı. Siz de vesile oldunuz, bu adımı attınız, teşekkürler ediyorum, ellerinize sağlık. Bu adım İslam alemine hayırlar getirsin’, dedim. Kendisi de dedi ki, ‘Rahmetli Erbakan Hocam ile ben, ‘Ayasofya açılsın’ mitinglerinde hemen arkasındaydım. Orada bulunuyordum.’ dedi. O zaman da Sayın Cumhurbaşkanımız Milli Selamet Partisi’nin Gençlik Kolları’nda görev yapıyordu. ‘Erbakan Hocamız’ın en büyük hayaliydi, bize nasip oldu. Biz de bundan dolayı bahtiyarlık duyuyoruz.’ dedi.

 

 

Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti Ayasofya Camii’nin maneviyatına uygun şekilde ibadethane olması gerektiğini vurgulayan Fatih Erbakan “Hak yerini bulmuştur. Olması gereken olmuştur. Bu sebeple de başta Necmettin Erbakan Hocamız olmak üzere yıllar boyunca bu konuyu gündeme getiren, milletimizin bilinçlenmesine ve farkındalık oluşmasına vesile olan bütün ismini sayamadığımız geçmişlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.” ifadesinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin Yozgat il teşkilatı tarafından düzenlenen İl Kongresi’nde yaptığı açıklamada, muhalefete sert tepki gösterdi. Milletimiz muhalefetten neden şikayetçi? Yıllardan beri muhalefet ediyorlar. Tek amaçları var; ‘Bu iktidar gitsin de ne olursa olsun, yeter ki bu iktidar gitsin. Yerine daha kötüsü gelecek olsa bile yeter ki bu mevcut iktidardan kurtulalım’. Bu kin, haset, hırs siyasetiyle intikam siyasetiyle kişisel hesap siyasetiyle millete faydalı olunmaz. Bugün Türkiye’de sadece eleştiren, çözüm önermeyen, sadece teşhis ve tespit yapan, tedavi ortaya koyamayan bir muhalefet var. ‘Mevcut iktidar 17 senede hiçbir faydalı iş yapmadı, ne yaptıysa yanlış yaptı’ diyen muhalefetten bu millet bıkmıştır ve şikayetçidir” diye konuştu.

ERKEN VEYA 2023 SEÇİMLERİNDE MİLLET İTTİFAKI VEYA CUMHUR İTTİFAKI MI TERCİH EDİLECEK

Biz Yeniden Refah Partisi olarak projelerimizi kırmızı çizgilerimizi , maddi ve manevi kalkınma hamlelerimizi, borç faiz ekonomisi yerine Üretim istihdam ve ihracat ekonomisinden yana olduğumuzu açıkça ortaya koyuyoruz. D8 Projesi ni canlandırmamız gerektiğini hatta bu projenin bir adım ötesi D 60 57 Müslüman ülkesi ile Türki Cumhuriyetlerini Türkiye’nin önderliğinde bir çatı altında toplayıp yeni bir dünya için adım atılmasından yanayız. Seçim sürecine gelindiğinde biz hangi ittifak içinde olursak milletimize verdiğimiz bu sözleri daha çok tutabilir veya gerçekleştirme şansımız daha fazla ise seçim sürecinde yaptığımız analizlerde ittifak tercihimizi yaparız.

Hayırlara vesile olur inşallah. 

Yeni Şafak

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat