Real Madrid 10 Galatasaray 4 kişi!

  • GİRİŞ28.11.2013 08:32
  • GÜNCELLEME22.12.2013 11:03

Real Madrid'den iki maçta 10 gol yiyorsan, ki son oyunda tabir-i caizse 'çoluk çocuktan' yiyorsun, bir zahmet ikinci tura da çıkma!

Galatasaray, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenemediği gibi Bernabeu'da da Real Madrid'i yenemez, yenmesi de beklenemez. Çünkü bu iş teknikten, futbol bilgisinden çıkmış, psikolojik ezikliğe dönüşmüştür.

Galatasaray Manchester United'ı da yenemez Barcelona'yı da. Ama bahsettiğim şey bu takımların uç noktada oldukları değil tamamen bu takımların isimleridir. Dün sahada Real Madrid yoktu, Real Madrid B takımı vardı,eminim ki U-19 da olsaydı bu maç kafa kafaya giderdi. Ayrıca bu sadece Galatasaray için geçerli değil Avrupa'da boy gösteren diğer takımlarımız için de geçerli...

Burada akıllara şunlar da gelebilir; 'Zamanında Fenerbahçe'nin, Manchester United'ın 40 maçlık yenilmezlik serisini bozması ya da aynı şekilde Beşiktaş'ın M.United karşısındaki galibiyeti, Galatasaray'ın iç sahada geçen seneki R.Madrid galibiyeti...

Dikkat edin hepsinde rakipler genç oyuncularıyla çıkmıştı sahaya. Ona rağmen 1-0 gibi 3-2 gibi zoraki skorlarla kazandık. Kendimizi kandırmayalım, biz Avrupa'da zirveye oynayacak kapasitede değiliz. Zirveyi de geçin, zirvenin yakınına oynayacak bir takım değiliz.

Galatasaray geçen sene çeyrek finale çıkmış... Gruptan çıkışımız ortada, yine yedek kadroyla gelen Manchester United'ı 1-0 gibi bir skorla, zorla geçtik ikinci turda da şansımızdan Schalke geldi de turu atladık. Sonra bir büyük takım geldi gönderdi bizi evimize, biz çeyrek finallerde, yarı finallerde büyük takımları yendiğimiz zaman 'Evet futbol oynuyoruz' diyebiliriz.

Sadece takım bazında değil ki Milli Takım olarak da aynı noktadayız. Ununu elemiş eleğini asmış Hollanda geldi kendi sahamızda, en kritik maçımızda 2-0 yendi gitti. Neden? çünkü sahaya as kadroyla çıkmışlardı.

Türk futbolunda eleştirilecek daha çok nokta var da lafı uzatmadan maça dönecek olursak, dün Real Madrid 10 kişi kalmış olabilir ama Cimbom sahada 4 kişiydi Umut muhteşem bir çaba gösterdi, Drogba tecrübesiyle farkını ortaya koydu, Melo ve Selçuk ortada sonuna kadar savaştı. Peki geriye kalanlar... Mümkünse geride kalsınlar!

Son yazımda da söylediğim gibi yine farklı bir defans hattı, yine Dany bir solda, bir sağda... Maşallah joker gibi adam! Her takıma lazım!...

KALECİ FARKI

Aslında Eray'ı suçlamak istemiyorum. Çok tecrübesizsin ve Santiago Bernabeu'dasın...

Fatih Terim'in her zamanki gibi, 'ben yaptım oldu, futbola bir yetenek daha kazandırıyorum' inadının sonucudur Eray. Şu bir gerçek, kötü kaleci değil ama daha pişmesi lazım, zaman lazım, bu hataları elbette yapacak ama böyle maçlarda değil. Bir kaleci ne kadar önemli bunu Casillas gösterdi. Drogba'nın altı pastan yaptığı muhteşem kafa vuruşunu, inanılmaz bir refleksle kornere çelişi ayakta alkışlanacak bir hareketti. Belki de maçın kırılma anlarından birisiydi.

Sözün özü, bu Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi bir beden büyük geldi. Arada yapılan doğru takviyelerle UEFA'da ilerlememiz çok daha mantıklıdır. Yoksa bu taraftar ikinci turda gelecek bir 4'ü, 6'yı daha kaldıramaz...

Candaş Aşık - Tümspor

candas.asik@haber7.com

Yorumlar1

  • Aslantepeli 10 yıl önce Şikayet Et
    RAHAT OL YAZAR KARDESiM. Adam gibi bir kaleci ile ilk iki golu yemeyebilir ve bu kadar dagilmayabilirdik. Kaldi ki Eray hazirlik kampinda cok mu farkliydi? Taffarrel'in iki yedek kalecisi birbirinin kopyasi gibi. Ne is? Ayrica (basta Selcuk,Burak ve Sabri olmak uzere) takimdaki Yerli oyunculara guvenmiyorum. Bu filmi Skibbe ve Rijkaard olayinda gormustuk. Not= Bakiyorumda feneri es gecmissin Yazar Kardesim. Ornegin Egemenin Hakem karsisindaki ''ciftetellisini'' yazabilirdin. Bu kadar belli etme yaw =)
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat