Türk futbolu bunu da gördü

  • GİRİŞ06.12.2013 08:33
  • GÜNCELLEME22.12.2013 11:04

Söze nerden başlasam bilemiyorum çünkü ortada o kadar komik ve aciz bir durum var ki, Aziz Yıldırım, daha önce Türkiye Kupası'nda yer almalarının kendilerini maddi olarak zarara uğrattığını, maçlara A2 takımı ile çıkıp kaybedeceklerini söylemişti. Ne kadar ucuz bir açıklama, 29 yıldır alınamadığı zaman en değerli olan kupa, bir anda A2 takım düzeyine düşürüldü.

İnsanoğlu işte elde edince değeri kalmıyor...

Konu, sadece Fenerbahçe üzerinden gidiyor gibi görünmesin, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor vs. kısacası rakibini ve kupayı küçümseyen tüm takımlar için geçerli.

Şu aşikar ki, Türk takımları onuru için mücadele etmeyi bırakmış artık, paranın ve şöhretin olduğu alanlar değerli sadece. Türkiye Kupası 4. tur maçları bize bunu gösterdi.

Baktığınız zaman yedek kadrosuyla bile maçı çok rahat kazanabilecek isimlere sahip olan büyük takımlar, prestijlerini ve mücadelelerini bir kenara bırakmış, elenmek için oynuyorlar.

İngiltere'de 3 günde bir maç yapan takımlar, en alt ligden en üst lige kadar bütün takımların mücadele edebildiği, Carling Cup (İngiltere Lig Kupası), ya da Fa Cup olsun ayırt etmeden aynı ciddiyetle çıkıp oynuyorlar. Evet o takımlar da rakiplerine göre yedek kadroyla sahaya çıkıyor ama çıkan oyuncular onurları ve prestijleri için mücadele ediyorlar. Bu kupaların son 10 yılına baktığınızda finallerde büyük takımların olduğunu göreceksiniz.

Aynı şekilde İspanya Kral Kupası'nda son 10 yıla baktığınızda finallerde genelde Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Valencia'yı görürsünüz. Peki bu takımlar da 'bizim çok paramız gidiyor, zaten yeterince farklı kulvarda mücadele veriyoruz, ne gerek var bu kupaya' demeyi bilmiyorlar mı?

Sözün özü, bu 4.tur bize, Türk takımlarının neden başarılı olamadığını ve gerek yedek kadrosunun, gerek alt yapısının teknik beceriden çok, takım ruhunu barındırmadığını gösterdi.

Siz gidin, sadece parası bol olan Şampiyonlar Ligi'nde ya da UEFA Avrupa Ligi'nde oynayın. "Tabi oynayabilirseniz!"

Bırakın Türkiye Kupası'nı fakir ama gururlu takımlar kazansın...

Candaş Aşık - Tümspor

candas.asik@haber7.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat