Mancini, Fatih Terim geleneğine son verdi

  • GİRİŞ12.12.2013 09:15
  • GÜNCELLEME22.12.2013 11:05

Geçen sene gruptan çıkışını hepimiz hatırlıyoruz ama bu sene ki daha etkileyici oldu.

Evet gruptan çıkış etkileyiciydi ama ortada tarihi ya da efsanevi bir durum yoktu. Bu galibiyeti bu kadar büyütmemiz ne kadar doğru?

Ülkece abartmaya bayılıyoruz. Galatasaray daha geçen sene çeyrek final oynadı. Bu sene yarı finale, finale veya inşallah kupaya uzanırsa o zaman efsane olur, tarih yazılır ve Galatasaray'a da bu yakışır...

Yanlış anlaşılmasın dünkü galibiyeti küçümsüyor ya da önemsizdir demiyorum. Fakat biz daha büyük galibiyetler aldık, başarılar elde ettik. Demek istediğim sadece sevinç dozajımızı ayarlamalıyız.

MANCİNİ VE 3-5-2'Sİ

En başından beri diyoruz, Mancini'ye ara transfere kadar zaman tanınmalı hatta sezon sonuna kadar töleranslı olunmalı. Futbolcularla bir kamp geçirmeli, kafasında şablon oluşturmalı.

Mancini'nin, Elazığspor maçıyla birlikte denediği bir şey vardı. 3-5-2 taktiği.

Bu taktik Gakkoşlar karşısında meyvesini verdi ama elbette ki Elazığspor bir kıstas olamazdı.

Her şeyi Juventus maçı belirleyecekti ki, belirledi de...

Defansta Semih-Chedjou-Gökhan, İtalyan devine karşı neredeyse sıfır hatayla oynadılar. Eboue ve çok tartışılan Riera'dan tam randıman alındı. En önemlisi de Selçuk ve Sneijder aynı anda verimli oynayabildi.

Mancini dün yenilseydi de bunları söyler miydik? Evet söylerdik, söylemeliydik çünkü sahada bir düzen vardı, futbol bilgisiyle oynandı. Futbolcular paldır küldür değil de, nerede ne yapacağını bilerek oynadılar.

Futbolda başarı istiyorsak bu şekilde oynamalıyız. Yeniliriz veya yeneriz bu çok önemli değil ama bunu felsefe edinir ve oyunumuza yansıtırsak Türk futbolu istediği noktaya er ya da geç gelecektir.

Dün Mancini bize, Fatih Terim'in aksine bir şey gösterdi. 'Saldırın aslanlarım'dan ziyade, taktiğimiz bu bekleyin ve doğru zamanda vurundu.

Candaş Aşık - Haber 7

candas.asik@haber7.com

Yorumlar2

  • Samet ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    Tolga Çevik. Asıl sen kimsin delikanlı! Kendinize bir put tertip edip anca leh-man yapıp duruyorsunuz. Arada bi at gözlüklerinizi çıkarıp diğer insanlara bakmayı öğrenin. F. Terim'e sözümüz yok eywallah, zaten yazar arkadaşımızın da pek bi sözü yok, adam doğruları aktarmış, yazının sonunu okuyup bırakmışsın heralde, ki bu cehaletin geldiği yerin okumama kaynaklı olduğu belli. Önce adamın anlatmak istediğine bir bak, Melo'laşmanın gereği yok. Eğer eleştiride de bulunacaksan bunu soru sorup kaçarak değil de tenkit ettiğin yeri anlaşılır bi şekilde açıklayarak, eğriyi büğrüyü göstererek yap. Sizin gibiler yüzünden 'forum kavgaları' diye yazı dizileri var, kavgaların çıkma sebebi sizin gibi Ebu Cehil'ler... Allah size inayet lütfetsin... Vesselam...!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin de bu yarı cahil futbol bilginle çıkmış Terimi eleştiriyorsun!?. Sen kimsin arkadaşım?! Haddini bilmek diye bir şey var duydun mu?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat