Çeyrek Final yolu belli!

  • GİRİŞ27.02.2014 10:34
  • GÜNCELLEME27.02.2014 10:40

Chelsea İstanbul'a apaçık beraberlik için gelmiş. Şöyle bir silkinip kendimize gelmenin tam vakti. Aylardır yenilmeyen, Premier Lig'in lideri Chelsea ve dünyanın hayranlıkla takip ettiği Mourinho beraberlik için adeta ecel terleri döktü.

Maç öncesi Mancini'nin 'Yüzde 80 Chelsea favori' sözünü, zekice yapılmış bir akıl oyunu olarak değerlendiriyorum!

MANCİNİ'Yİ YEKTA KURTARDI

Mancini gereksiz bir sürpriz denedi ve Hajrovic ile başladı. Bu hatasını yarım saat içinde gördü ve herkes Ceyhun hamlesi beklerken yine bir başka sürpriz olan Yekta'yı oyuna aldı. İşte burada Galatasaray'ın kaderi bir anda değişti.

Henüz maçın başında yenen golün şokunu, Yekta'nın muhteşem oyunu yok etti. Mancini'nin kumarı bu kez tutmuştu. Gerek kritik müdahaleleri, gerek orta sahadaki Melo-Selçuk ikilisiyle olan uyumu Yekta'yı maçın adamı yaptı.

TAM ANLAMIYLA ACİZLİK GÖSTERGESİ

Daha birkaç yıl öncesine kadar dünyanın en iyi kalecisi olarak gösterilen Cech, dün tam bir aciz gibi davrandı. Henüz maçın ilk dakikaları olmasına rağmen, süreye oynayarak topu oyuna geç sokması, yersiz zaman kazanma çalışmalarına girmesi, profesyonellikten ziyade, komik bir durumdu.

Bir ikincisi ise Donk'a özenen Terry'di. Evet Donk'la kıyasladığımız zaman daha masum bir pozisyondu ama o topu saha dışına atmak yerine sahanın ortasına doğru göndermesi Galatasaray karşısında ne yapacağını bilememenin verdiği şaşkınlık olsa gerek. Olan Burak Yılmaz'ın dar açıdan attığı harika gole oldu...

ÇEYREK FİNAL YOLU BELLİ

Dün Galatasaray, Chelsea'ye 90 dakika boyunca ciddi anlamda sadece iki pozisyon verdi biri zaten gol oldu. İngiltere Premier Ligi'nin liderini bu denli korkutarak, oyun oynayamaz hale getirebiliryorsan, çeyrek finalin yolu belli. İngiltere'de korkmadan, çekinmeden, sadece ve sadece galibiyet parolasıyla sahaya çıkmak. Gördük ki korkan taraf biz değiliz onlar ve dünkü maç gösterdi ki aslında favori olan onlar değil biziz...

candas.asik@haber7.com

Candaş Aşık - Tumspor.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat