Obama'nın asıl rakibi gizemli 'siyonist' mi?

  • GİRİŞ28.01.2012 12:10
  • GÜNCELLEME28.01.2012 12:10

Obama’nın asıl rakibi gizemli ‘siyonist’ milyarder mi?
 
Yaklaşık bir haftadır Amerikan medyası onu konuşuyor. Oysa yıllardır bugün durduğu yerde duruyordu. Farkında olanlar da bulaşmak istemiyordu. Karanlıklar içinde yaşayan, derinliği belirsiz oldukça ürkütücü bir maddi gücün sahibi çünkü. İlk defa bu derece üst perden ‘konuşulur’ olmuş durumda. Hayatının kumarını oynuyor. Kumar oynatarak uğruna dev bir imparatorluk kurduğu Siyonizm için…
 
Dünyanın en zenginlerinden biri olduğu halde en karanlık ve en gizemli isimlerinden biri olan Sheldon Adelson, nihayet konuşulmaya ve tartışılmaya başlandı. Çünkü, her geçen gün daha çok sayıda Amerikalı, Adelson ve yoldaşlarının İsrail’i dolayısıyla Amerika’yı bir felakete sürüklediği endişesi duymaya başlıyor.
 
ABD Başkanı Barack Obama’ya karşı Cumhuriyetçi Partinin adayı olmak için 4 isim resmen mücadele etse de şu anda yarış genel olarak adaylardan Mitt Romney ve Newt Gingrich arasında cereyan ediyor. Romney, Wall Street’in ve Cumhuriyetçi Parti merkezinin adayı. Gingrich, Bush’u ve ana akım Yahudi lobisini bile ılımlı bulan ‘savaş’ cephesinin adayı. Bush ailesinin Romney’e, Cheney şürekasının Gingrich’e yakın durması boşuna değil.
 
Gingrich’in kampanyası iki defa bitme noktasına geldi. Ancak ikisinde de Adelson’un eli yetişti ve Gingrich’i ayağa kaldırdı. Iowa’da dördüncü olduğu gün hem parası hem de şansı nerdeyse sona eren Gingrich, Adelson’un South Carolina öncesi bağışladığı 5 milyon dolarla South Carolina’yı kazandı. Ardından Adelson, ‘görünür’ hale gelmiş olmaktan çekinmeyerek, Florida öncesi 5 milyon dolar daha bağışladı.
 
New York’ta yayınlanan The Jewish Voice adlı haftalık gazetenin haberine göre;  Gingrich ve Adelson’un ilk işbirliği 1990’lı yıllarda gerçekleşmiş. Bu işbirliğinin içeriğine ait çok bilgi yok. Bildiğimiz, Newt Gingrich, Clinton’un ikinci başkanlığı döneminde Temsilciler Meclisi Başkanıydı. Adelson da, o günlerde Bill Clinton’a İsrail’e barış görüşmeleri baskısı yaptığı ve iki devletli çözümü savunduğu için oldukça öfkeliydi. Aniden Monica Lewinsky skandalı patlayınca ikiliye adeta gündoğdu. Gingrich, ‘aile değerleri, namus edebiyatı’ yaparak Clinton’un Temsilciler Meclisinde azledilmesini sağladı. Neyse ki Senato bu azli onaylamadı da Clinton başkan kalmaya devam etti. Amerikan kamuoyu ancak 10 yıl sonra, Gingrich’in de ‘aile değerleri’ nutukları attığı o günlerde sekreteri ve bugünkü 3’ncü karısı ile metres hayatı yaşadığını öğrenebildi. Dahası, kanser olduğu zaman boşadığı ilk karısı ile evliyken de ikinci karısıyla metres hayatı yaşıyormuş.
 
Adelson, işte bu uçkuruna fena halde düşkün ‘dindar muhafazakar’ görünümlü Gingrich’in Beyaz Saray için iki adaylık mücadelesine bugüne kadar 18 milyon dolar harcadı. Bu ABD’de tek bir kişinin yaptığı bağış olarak bir rekor.    
 
Yüksek Mahkeme, demokrasiyi ‘satışa’ çıkardı
 
Peki nasıl oluyor da, Adelson politik bir adaya bu kadar çok para bağışı yapabiliyor? Yaklaşık bir yıl önce bu köşede, ‘’Darbeyi Anayasa Mahkemesi Yaparsa? (http://www.haber7.com/haber/20100125/Darbeyi-Anayasa-Mahkemesi-yaparsa.php )’’ başlıklı yazıda, bugünleri haber vermiştim. Amerikan Yüksek Mahkemesi, tarihinin en karanlık ve en skandal içtihatlarından biriyle, milyarderlere istedikleri adayı ‘’satın alma’’ şansı yarattı. Bunu bir tür ‘politik aksiyon komitesi’ olan ve Amerikan kamuoyunda ‘Super PAC’ olarak adlandırılan çalışma grupları aracılığıyla yapıyorlar. Bunun detaylarını bir başka yazıya bırakayım ve Adelson’a geleyim.
 
ABD, Iowa önseçimine etkilerinden beri ‘super PAC’ların politikacılar ve demokrasi üzerindeki etkisini tartışırken, bunun en dikkat çeken boyutu Gingrich – Adelson ortaklığı olmaya başladı. Para ne yapıyor? Şunu yapıyor:  
 
Gingrich, Adelson’un sponsorluğunda ilk politik aksiyon komitesini (PAC) kurmadan 1 yıl önce, 2005 yılında Middle East Quarterly dergisinde bir yazı yayınladı. Aynı Gingrich, o yazısında savunduğu kendi görüşlerini bugün hayata geçirmeyi çalışan Obama yönetimini artık çok sert sözlerle kınayabiliyor. İki Gingrich’in arasında ise Adelson’un parası var.
 
Gingrich’in bugünlerde alakalı alakasız her yerde Filistinlilerden ‘icat edilmiş bir halk’ diye sözetmesi de bu değişim çerevesinde tesadüf değil. Çünkü Filistinliler hakkındaki ‘invented people’ ifadesinin patent sahibi Adelson. Oysa görece ılımlı 2005 model Gingrich, ABD’nin Filistin halkının makul bir toprağa sahip olma hakkını koruması gerektiğinden’ söz edebiliyordu. Parayı veren düdüğü çalıyor.
 
Filistinlilerle en ufak diyaloga karşılar
 
Aralık ayında bir radyo programında Gingrich’e, ‘Judea ve Samaria’daki (Aşırı sağcı Yahudiler Batı Şeria yerine bu ifadeyi kullanıyor) Yahudi yerleşimcilerin yaşam hakkı hakkında ne düşündüğü soruldu. 2005’teki makalesinde bu tür yerleşimciliğe karşı çıkan Gingrich, bu radyo programında ise ‘’bu bölgelerdeki yerleşim faaliyetlerine hiçbir şekilde itirazı olmadığını ve Filistinliler terör yaptığı sürece, bu yerleşimlerden şikayete hakları olmadığını’’ savundu. Soruyu soran ‘’Zionist Organization of America(ZOA)’’ başkanı Morton Klein’di. Adelson, Klein’i ‘kendisinin siyonizm öğretmeni ve dünyadaki en önemli ve tutkulu siyonist’’ olarak tanıtıyor.
 
Klein, ‘’İsrail 1948’den beri barışsız yaşıyor, yaşamaya da devam edebilir’’ görüşünün mimarı. Bir ara, Netanyahu, Obama yönetiminin baskılarıyla yerleşimciliğe yasak getirmeyi düşünür gibi olunca, Klein ve Adelson, apar topar İsrail’e kadar giderek Netanyahu üzerinde büyük baskı kurdular.
 
Bu aşırının da aşırısı çılgın ekibin medyada, akademi dünyasında ve özellikle politikada mütteffikleri var. Ancak sonuçta bütün bu çarkı döndüren şey para. Ve en büyük para kaynağı Sehldon Adelson. Bunlar, sadece Filistinlilere ya da Müslümanlara değil, iki devletli çözümü kabul eden Yahudilere karşı da adeta savaş ilan etmiş durumda.
Adelson, iki devletli çözümün Yahudi devletinin ölüm ilanı olduğuna inanıyor. ABD’deki en sağcı Yahudi organizasyonu olan AIPAC’tan bile, 2007’de dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in barış inisiyatifini destekledi diye bir süre parasal desteğini çekebilecek  kadar fanatik biri.
 
Bugüne kadar hakkında medyada çıkan en detaylı portrelerden biri olan Connie Bruck’ın New Yorker dosyasına göre ise Adelson, daha 2007’de İran ile savaşa hazırdı ve bekliyordu. O dönemde kendisine ait Adelson Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün Prag’daki konferansına Şah’ın oğlunun katılımını engellemiş. Gerekçesi ise Şah’ın oğlunun İran’a askeri harekata, İran halkını rejimin kollarına iteceği için sıcak bakmamasıydı. Savaştan başka şey konuşna kimseye tahammülü yok.
 
Mitt Romney de Ortadoğu konusunda benzeri aşırı Neocon politikaları savunsa da, Adelson, Gingrich’e kişisel olarak kefil olmaya devam ediyor. Romney’i doğrudan maceraperest politikalarda kullanması zor. Çünkü ABD’nin ve Yahudi lobisinin müesses nizamı, sonu belirsiz maceralara pek istekli değil. Ancak, Gingrich, her türlü çılgınlığa hazır bir isim.
 
Peki kim bu Sheldon Adelson?

 
ABD'nin birçok zengini sadece Amerika’da değil dünyada da tanınır. Ancak ABD’nin en büyük zenginlerinden biri olan Adelson, bırakın dünyayı ABD içinde bile çoğu kişi tarafından pek bilinmiyor.
İsrail’de ise Adelson’u nerdeyse tanımayan yok. New Yorker dergisi 2008 yılında, Amerika'dan çok İsrail'de tanınan Sheldon Adelson'a 12 sayfasını ayırarak, ilk defa gizemin perdelerini biraz aralamıştı.  
New Yorker portresinden birkaç yıl önce, kendisini Washington'daki bir resepsiyonda ABD Başkanı George Bush'a "Dünyanın en zengin Yahudisi" olarak tanıtmış Adelson.
 
Forbes dergisinin 2008 listesine göre,  kişisel serveti 26.5 milyar doları bulan Adelson, o dönemde Bill Gates ve Buffet’ten sonra ABD’nin üçüncü zenginiydi. Bu yılki Forbes listesine göre 21,5 milyar dolarlık servetiyle ABD’nin en zengin 10 kişisinden biri. Üstelik bu rakam da finansal servetinin önemli bir kısmını 2008 krizinde kaybetmesinden sonra arta kalanı. Ancak yine de bu sadece resmi serveti. Tam servetinin ne kadar olduğunu ise kimse bilmiyor. Kumarhaneler kralının parasının bundan çok daha fazla olduğu iddia ediliyor.
 
Las Vegas’ın en büyük kumarhaneleri arasında olan Sands, Venetian ve Palazzo ‘hotel-casino’ları ona ait.  
 
Las Vegas’ta, kondolcuların insan yapımı kanallarda turistleri gezdirdiği minyatür Venedik yani 1,5 milyar dolarlık Venetian Hotel de onun; Bu otelin Çin’in Macao adasındaki 2,4 milyar dolarlık benzeri de… Çindeki hotel dünyanın en büyük insan yapımı binalarından biri. Çin’in kumar merkezi olan Macao adası başta olmak üzere dünyanın birçok kumar merkezinde resmi ya da örtülü yığınla kumarhanesi var.
Biri özel inşa edilmiş Boeing 747 olmak üzere tam 14 adet özel uçağı var ki, dünyanın en kalabalık özel uçak filosu. Elbette ki Gingrich de bu uçaklardan biriyle bugünlerde seçim kampanyası için eyaletlerarası dolaşıyor.
 
78 yaşındaki gizemli işadamı, son 10 yıldır perde gerisinden ABD ve İsrail’in politika dünyasını etkileme çabalarıyla dikkat çekiyor.
Örneğin, Bush'un "terörle mücadele" politikasına destek amacıyla bir tür NGO statüsünde kurulan "Freedom's Watch (Özgürlük İzleme)" adlı çalışma grubunu kurdurdu. Adelson’un 15 milyon doları ile bu grup, televizyon ve medyada reklam kampanyası yaparak, savaşa karşı çıkan ya da Müslümanlara cephe almayan herkesi fişleyerek Amerikan halkını Irak Savaşına psikolojik olarak hazırladı. Freedom's Watch, bugünlerde, İran'a karşı askeri harekat için kampanya yürütüyor.  
 
ABD'deki Yahudi örgütleri, uzun yıllar boyunca İsrail'deki iç siyasi çekişmelere karışmamayı ve partiler üstü kalmayı tercih ettiler. Ancak özellikle Adelson ile bu gelenek de bozuldu. 2007’de dönemin İsrail Başbakanı Ehud Olmert aleyhine kampanya yapmaya başlayan Adelson,  Olmert'i devirerek yerine Likud lideri Benjamin Netanyahu'yu geçirmek için büyük paralar harcadı ve amacına ulaştı.
 
Adelson bu amaçla, 2007 yılının Ocak ayında İsrail’de bedava dağıtılan Netanyahu yanlısı Yisrael Hayom (İsrail Bugün) gazetesini kurdu. İsrail medyası, Netanyahu yanlısı bu yeni gazeteyi "Bibiton" ismiyle anıyor. Bu isim,  Netanyahu'nun lakabı olan Bibi ile, İbranice gazete anlamına gelen "iton" kelimelerinin karışımından oluşuyor.
 
Adelson'un olay yaratan portresini kaleme alan New Yorker yazarı Connie Bruck, Obama'nın Ortadoğu danışmanlarından eski California milletvekili Mel Levine'in karısı.  Bir zamanlar ünlü Yahudi örgütü AIPAC'ın üyesi de olan Levine, ABD içindeki Likudçu Yahudi eğilimlere karşı çıkışlarıyla tanınıyor. Los Angeles Times gazetesine bir açıklama yapan Adelson'un sözcüsü ise, New Yorker'da yayınlanan portreye tepki göstererek, "Derginin, kişisel hayatını özel tutmak isteyen prensipli bir işadamına karşı hayali betimlemeler yaptığı ve Adelson'a karşı kullanabilmek için her taşın altını yokladıkları" iddiasında bulunmuştu.  
 
Kaldırımda gazete satıcılığından Las Vegas krallığına
 
Sheldon Gary Adelson, 1933 yılında Boston'da, Litvanya göçmeni bir Yahudi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Babası taksi şoförü olan Adelson, çocukken sokaklarda kaldırımda gazete satarak başladığı iş yaşamının sonunda, ABD'nin en zengin üçüncü kişisi haline geldi. Asıl sıçrayışı ise 1980’li yıllar. 1988 yılında bir ortağı ile Las Vegas'ta ilk kez kumarhane otel satın alan Adelson, 20 yılda dünya kumar piyasasının en kudretli ismi haline geldi. 1991 yılında, İsrailli Miriam Ochshorn ile görücü usulüyle evlendi. Mitchell ve Gary adınnda iki erkek çocukları oldu. Her ikisi de uyuşturucu bağımlısı olan çocuklarından Mitchell, 2005 yılında aşırı dozdan hayatını kaybetti.
 
Aday bile olmadığı halde başkan adaylığı yarışındaki en önemli isim

En yakın ahbaplarından biri olan Anti-Defamation League (ADL) Başkanı Abraham Foxman, bu haftaki Time’a yaptığı açıklamada,  ‘’Yaptığı herşeyi hırslı ve büyük yapar’’ diyor onun hakkında.
 
‘’Yani’’ diyor Time, ‘’Politikaya para akıtacaksa öyle amatörce ve küçük hesaplarla yapmaz. Perde arkasından müdahaleleriyle şimdiden 2012 başkanlık seçim kampanyasının akışını değiştirmiş durumda. Iowa’da dördüncü olan Gingrich’e 5 milyon dolar bağışlayarak, adeta hayat üfledi. Gingrich bu parayla South Carolina’da dirildikten sonra bu kez Florida için bir 5 milyon dolar daha bağışladı. İşte bunun için bazı gözlemciler, Sheldon Adelson’u aday bile olmadığı halde başkan adaylığı yarışındaki en önemli isim olarak nitelendiriyor.’’
 
Time’a konuşan Bush’un Beyaz Saray sözcüsü ve bir dönem de Adelson için çalışmış Ari Fleischer, ‘’Tabii ki oldukça süper bir pozisyon oynama imkanına sahip ve bunu oynayacak’’ diyor.
 
Öte yandan, Sheldon Adelson’a yakın aşırı sağcı Yahudi önde gelenlerin hepsinin, Adelson  - Gingrich arasındaki ilişkiyi ısrarla eskiden beri tanışan iki arkadaşın arasındaki ilişki diyerek önemsiz göstermeye çalışması dikkat çekiyor. Bunlardan biri de, Fred Zeidman. Hayatını Siyonizme adamış Texaslı enerji baronu. Nerdeyse yemin edecek, ilişkinin politik olmadığına. Ancak cin şişeden çıktı bir kere ve insanlar gördü. Zaten Time dergisi de,  ‘’Ne arkadaşlığı… Tabii ki de bütün para politika için akıyor’’ diyor.
 
Nitekim NBC’de ‘Rock Center’a konuk olan Gingrich de bunu ağzından kaçırdı. ‘’Peki başkan olduğunuzda ne kazanacak, niye bu kadar para veriyor?’’ sorusuna, ‘’İsrail’’ diyor Gingrich: ‘’Benim oldukça İsrail yanlısı olduğumu biliyor. İsrail, Adelson’un hayatının en önemli değeri ve İsrail’in yıkılacağından çok korkuyor’’
 
İş hayatındaki rakipleri Adelson’un, insani ilişkilerinde nezaketten yoksun, kabadayı biri olduğunu söylüyor. Foxman ise, Time’a ‘’Büyük bir kalbi var’’ diyor sevecenlikle ve ekliyor: ‘’Adelson’un ilk tutkusu ve aşkı Amerika’dır. Sonra İsrail ve Yahudi toplumunun huzur emniyet ve refahı.’’
 
Hayatının kumarını oynuyor
 
Adelson artık, gözününde. Hamlelerini artık açıktan yapıyor. Karşı hamleler de gelecektir. Nitekim, 27 Ocak Cuma günü ABC News, Adelson’un Çin mafyası ile bağları hakkında federal soruşturma açıldığı haberini verdi.

Habere göre; hem Adalet Bakanlığı hem de Sermaye Piyasası Kurulu (SEC), Adelson’un yabancı devlet görevlilerine rüşvetler dağıttığı ve Çin mafyası Triads ile işbirliği yaptığı iddiaları hakkında ayrı ayrı soruşturma başlatmış aylar önce.
 
İkincisi, Adelson, Mitt Romney’nin tam 5 yıldır uğraştığı başkan adaylığı hayaline büyük takoz koymuş durumda. ABD’de tıpkı Yahudi lobisi gibi oldukça organize ve etkin bir güce dönüşen Mormonlar, tarihlerinde ilk kez bir başkan adayı çıkarmaya bu kadar yakınlar. Bush döneminin bir başka Beyaz Saray sözcüsü Scott McConnell, ‘’Romney yenilirse, çoğu oldukça iyi eğitimli ve hırslı Mormon gençlerden oluşan Romney’nin ateşli destekçileri, daha önce kendilerine hiç dokunmamış ‘fenomen’in varlığına dikkat kesilmeye başlayacak. Ve bunu konuşup bunun hakkında düşünmeye başlayacak’’ diyor.
 
Üçüncüsü, müesses nizam da ana akım Yahudi lobisi de Adelson’un neden olduğu gelişmelerden rahatsız görünüyor. Gingrich’in adaylığı kazanması oldukça sürpriz gelişmelere yol açabilir.
 
Kumarhaneci, Gingrich’e ve Cumhuriyetçilere büyük kumar oynatıyor. Gingrich kazara başkan olursa, Amerikalılar da Cumhuriyetçiler de kazanmış olmayacak. Çünkü kumarda sadece kumarı oynatan kazanır.
 
Cemal Demir - Haber 7
cemaldemir111@gmail.com

Yorumlar11

  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    NEDİR BU MÜSLÜMANIN SİYONİZMDEN KORKMASI; ONUNLA KORKUTULMASI?. La ilahe illallah demek , aynı zamanda Allahtan gayrı korkulacak olan yoktur demektir. İnsan neden korkarsa, o korktuğu şeyi biraz tanrılaştırmış olur. Hem Allahtan başka İlah yoktur diyeceksiniz, hem de kendini tanrılaştıran , benden korkun diye propaganda yapan sistem, gurp, yada oluşumlardan korkacak, her hareketin arkasında onalrı arayacaksınız. Kusursa bakmayın, ben sizin ALlah inancınızı sorgularım o zaman. Müslümana bu kadar korkmak yakışmıyor.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • güven kurtul 12 yıl önce Şikayet Et
    Adelson'un Türkiye'de de eli var. Gingrich'in South Caroline seçimlerini kazanmasının hemen akabinde bizim malum medya organlarında nasıl haber olmuştu dersiniz? Böylesine uç fikirlerin sahibi olan ve İslam'ı en büyük düşman olarak nitelemekten çekinmeyen biri için Amiral Gemisi(!) "Atatürk hayranı aday seçimi kazandı" başlığını uygun görmüştü. Neden acaba?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • akif kara 12 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek ağzından kaçırdı ya?. "Nitekim NBC’de ‘Rock Center’a konuk olan Gingrich de bunu ağzından kaçırdı. " Ağızdan kaçırılacak bişey mi bu Allah aşkına dalga mı geçiyorsununuz.komik bi alıntı olmuş.adamlar bu kadar saf olsa şimdi bu hallerde olmazdık zaten
    Cevapla
  • Abdullah Öz 12 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyetçi-Neocon-Siyonist ittifakı.... Obama'yı devirmeye çalışıyor...Başından beri böyle bu...Yani, işgalci,katil,azılı emperyalistler Demokratlara karşı,çok öfkeli...Zira, Amerika'nın, savaş makinası olarak,Milletleri savaştırarak,silah satarak güçlü ve müreffeh olacağına inanmışlar...Demokrasi,arap baharı,milet iradesi,adalet,hukuk,insan onuru,insan haysiyeti,şeffaf devlet gibi kavramları pek sevmezler...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • fatih karakaya 12 yıl önce Şikayet Et
    Ilimli mi?. Eger bu adamlar Bush gibi bir katili ilimli buluyor ve desteklemiyorsa varin siz nasil bri canavar olduklarini siz dusunun!!!! Hala akletmiyoruz ya ona sasiyorum! Hala siyaset haram diyen hocalar var! Suya sabuna karismayin diyenler var!! Bizler bati dunyasinda siyonistler kadar siyastein icinde olmazsak, akilsiz bir sekilde tek bir partiye (TR de sagci batida solcu!!!!) yuklenirsek vay halimize! Cemil bey, kaleminize saglik, insanlari bilgilendirme acisindan cok faydali olmus!!! Artik gozumuzu acmanin zamani geldi! Ama bizler dizilere daha cok ilgi duyduguluz muddetce halimiz daha perisan olacak!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat