Silivri-Kandil mi? Tahran-Şam mı?

  • GİRİŞ20.05.2011 09:18
  • GÜNCELLEME20.05.2011 09:18

Washington’un itibarlı entelektüel merkezlerindendir Wilson Center. Orada bulunmuş olan dünyanın her yönünden sayısız kişi arasına 1999’da ben de katılmıştım. Önceki gün, davetli konuşmacı olarak binadan içeri bir kez daha girdim.
Konu başlığı, ‘Seçimlerin eşiğindeki ve Ortadoğu kazanının içindeki Türkiye’ diye tercüme edilebilir. Konuşma daveti geleli epey olmuştu ama “Bu erken bir konuşma olacak” dedim. Çünkü yarın Başkan Obama, Ortadoğu’daki ‘Arap Devrimi’ne ilişkin çok önemli bir konuşma yapacak. ABD’nin yeni Ortadoğu politikası şekillendikten ve bir süre geçtikten sonra “Yeni Ortadoğu’daki yeni Türkiye’yi konuşmak daha isabetli olurdu” dedim.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Cengiz Çandar - Radikal)

Yorumlar1

  • tuncay tezel 14 yıl önce Şikayet Et
    TAHRAN ŞAMI OLUŞTURAN SİLİVRİ KANDİLİ DE OLUŞTURMUŞTUR. Çok fazla kafa karışıklığına gerek yok sayın Çandar. Özellikle Türkiyede kimlerin bölünme istediklerine bakmak lazım köşe yazarlarından. Birand, Altaylı, Özkök, Akinan ve Cumhuriyetten, Doğan Medyadan bir çok isim yine. Peki Davutoğluna kim karşı en başta? Altaylı. Peki Tuncay Özkanla Mesut Yılmaz önünde tartışan kim? Altaylı. Bu yapı takip edilmeli, her an güzel bir şekilde cevaplar verilmelidir.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat