Demir apiko, yarım yol tornistan, alabanda iskele

  • GİRİŞ01.12.2010 06:50
  • GÜNCELLEME01.12.2010 06:50

Yer” küresi üstündeki 5 kıtanın, teker teker bölündüğü 200’ü aşkın “ulus-devlet” yapılanmasının, sınırlarıyla bayrakları; 7 milyar nüfuslu dünyada, 4 milyar yoksul yarattı.

* * *

Böyle bir “anomali”, yeni bir dönem olan “uzay çağı” ile çatışıyor ve insanların, kendilerini yöneten bürokrat ve siyasetçilerin saltanatı uğruna; anlamsız çatışmalarda ölmelerine, sürüp giden göçlerle de ziyan zebil olmalarına neden oluyordu.

* * *

Derken efendim internette “Wikileaks” sitesinin kurucusu Julian Assange, dünyadaki 5 kıta üstüne dağılmış ülkelerde bulunan ABD büyükelçilerinin, Washington’a gönderdiği 251 bin 287 gizli belgeyi; -nasıl ele geçirdiyse ele geçirdi- ve bunlardan 243’ünü yayınlayarak, gerisini de yavaş yavaş yayınlayacağını ilan etti.

* * *

Böylece genel seçimler arifesinde, yeni bir oyuncak daha düştü bizim iç politika çekişmelerinin içine de...

* * *

“Wikileaks”in kurucusu Julien Assange’ın, Hürriyet’in muhabirlerinden Ayşegül EKİNCİ ile yaptığı konuşma şöyle:

“Belgeler anlaşılsın diye yavaş yavaş yayımlayacağız. İnsanların üstünde konuşup tartışmasını istiyoruz. Onca belgeyi bir anda vermek, içeriğin önemi açısından büyük haksızlık olurdu...”

* * *

İlk partide yayımlanan belgelerden 8 bin sayfası da Türkiye’yle ilgili.

Ve bu da henüz binde 3’ünü oluşturuyormuş; Washington’a gönderilen, bize ait gizli belgelerin...

* * *

TV’lerde tartışmalar şimdiden başladı:

-En çok şu zor durumda...

-Hayır, en çok bu zor durumda...

* * *

Bendenize sorarsanız, zor durumda olanlar; ya Kadıköy’deki “Bitpazarı”na giderek, “2’nci el” giysiler, gömlekler, ayakkabılar almaya çalışanlar; ya cumartesileri nerdeyse 2 km. boyunda kurulan Pendik pazarında, keselerine uygun bir şeyler arayanlar.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Çetin Altan - Milliyet)

Yorumlar1

  • Serkan 13 yıl önce Şikayet Et
    NAZIR. Anlaşılan Sn.Yazar boğaza nasır bir fakirhanede! günlerini geçiriyor, yıllarını verdiği, yumruklarını sıkarak fakir edebiyatı dolu sloganlarla sarı-kırmızı bayraklar taşıdığı arkadaşları nerede-ne yapıyorlar şimdi?
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat