Leylek leylek havada, yumurtası tavada...

  • GİRİŞ03.03.2011 08:34
  • GÜNCELLEME03.03.2011 08:34

İnsanoğlu; “ateş”i, “tekerlek”ten daha önce bulmuştu. Ve sanırım “ateş” sözcüğünün çok değişik anlamlarda kullanıldığı tek dil de Türkçe.
* * *
Buhar gücünün keşfinden sonra, kömürle kaynatılan özel kazanların “istim” denilen güçlü buharıyla çalışan gemi ve lokomotiflerde; sürekli buhar kazanının altına kömür atan “ateşçiler” vardı.
* * *
Askerlikte ise “ateş”, silahların patlatılması için bir emirdi.
* * *
Bir savaşta “ateşkes” antlaşması ise, karşılıklı savaşın durdurulması anlamındaydı.
* * *
Hastalanınca da insanın “ateşi” çıkardı; siyasetçiler arasındaki sert tartışmalar da, “alacak-verecek” konusundaki tartışmalar da, aile içindeki tartışmalar da, çok “ateşli” olabilirdi.
* * *
Cinsel arzuları sık sık kabaran genç bir erkek için de:
-Ateşli bir delikanlı, denirdi.

Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

(Çetin Altan - Milliyet)

 

Yorumlar1

  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    İNSANOĞLU ATEŞİ HZ ADEMLE BULDU. Allah insanları ol demesiyle yarattı, Hz Adem oluştu. Ona isimleri öğretti, fiilleri öğretti, yaşamayı öğretti, yemekleri öğretti, tarımı, hayvancılığı öğretti Allah. BU BİLİMİN TA KENDİSİDİR. ÇÜNKÜ BİR CANLININ TESADÜFEN OLUŞMA İHTİMALİ SONSUZDA SIFIRDIR NİYE Mİ? Çünkü dna, rna ve hücre çekirdeği aynı anda aynı noktada, hücre zarı olan bir canlı hücrede bir araya gelirse canlılık oluşur. Bu da ihtimalı sonsuzda sıfır olan bir şeydir ki tek bir proteinin bile oluşma ihtimali sıfırdır.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat