İnsanlar cehenneminden kaçış
- GİRİŞ06.08.2011 09:28
- GÜNCELLEME06.08.2011 09:28
Kaç Teoman kaç, arkana bakmadan kaç...
Teoman’ın Kıbrıs’ta bir otelin plajında sevişirken yakalandığı (asparagas) haberini okuyorduk ki bomba açıklama akşam saatlerinde geldi. Teoman ya tamamen ya da uzun bir süre için müziği bıraktığını söyleyen bir açıklama yayımlamıştı. Şaşkınlıkla yaptığı açıklamayı okudum. Biraz aceleye gelen, tam olarak derdini anlatamayan bir açıklama olsa da gidişine dair ipuçları var. Teoman’ın artık sağ kolundan öte hayatının bir parçasına dönüşen menajeri ve ortağı Funda’yı aradım. Onun aynı gün öğleden sonra haberi olmuş. “Teoman bildiğin gibi her yıl Antalya’da Sundance’taki kampa gider, oradan beni aradı. Çocuksu bir muzırlıkla bana ‘üzüleceğim’ bir haber söyleyeceğini, müziği bırakmaya karar verdiğini söyledi” dedi. O da hâlâ şaşkındı (ama mutsuz değildi bakın). Beraber çalıştığı insanlara ayıp olmasın ve dedikodulara yol açmasın diye bir açıklama yapmanın uygun olacağını düşünmüşler, Teoman da dün okuduğumuz açıklamayı kaleme almış.
Baktım, müzik ‘otoritelerini’ ikna edememiş. ‘Döner’ diyorlar. (Bir günah gibi!)
Türkiye’de 90’lı yılların ortasından itibaren kişilikli bir rock figürü varsa o da her haliyle Teoman’dı. Kimseyi takmayan hali, şarkılarındaki şiirselliği ve bize o şarkılarda ne anlattığını, hatırlarsanız daha yeni burada (http://t.co/6NVbDep) anlatmıştım. Şarkılarının ötesinde Teoman, duruşu, yaşamı, özel hayatı, üzerine dikilmeye çalışan rockçı karikatür elbisesi ile şov dünyasında yaratıklandırılmaya çalışılan bir tüketim objesine dönüştürüldü.
Son zamanlarda dışarıdan bakıldığında aynı işi yıllarca yapmanın yeknesaklığından bıkmış hali görülüyordu.
Mesela son Teoman albümü çıktığında ben bu yaz bütün kadın dergilerinde sayfalarca Teoman röportajını bir rutin olarak bekliyordum. Magazinin en fırlama ismi rafadan kafadan Halit, bir köşede gecenin karanlığında Teoman’ı en zayıf (yani en sarhoş) anında kıstıracak, bir-iki soru hamlesinden sonra iş Teoman’ın magazin gazetecileri tarafından evine bırakılması ile son bulacaktı. Konserlerde unutulan şarkı sözleri ile magazin köşeleri dalga geçecek, yeni kuşağın en parlak kızları Teoman ile bir gece için her türlü ‘grupiliği’ göze alacaktı.
(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)
Cüneyt Özdemir - Radikal
Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol