İnternet sayesine okula gerek kalmayacak

  • GİRİŞ27.11.2013 10:19
  • GÜNCELLEME27.11.2013 10:19

İnternetin en büyük avantajı nedir diye sorsanız, cevabım “zaman ve mekan sınırlamasını ortadan kaldırarak fırsat eşitliği sağlaması” olurdu. Bu öylesine büyük bir avantaj ki Anadolu'nun ücra köşesindeki bir genç, evinden ayrılmadan dünyanın saygın üniversitelerinde yüksek lisans yapabilir.

Şimdiler de bu imkanlar Türkiye'deki eğitim kurumları tarafından da kullanılıyor. Kadir Has Üniversitesi'nin Mobil Ders uygulaması işte bunlardan biri.

Üniversitenin “Yeni Medyaya Giriş” dersi alan öğrenciler, Google+ veya Facebook hesapları ile derse kayıt olduktan sonra Vodafone'un 3G internet paketli Smart Tab tabletini kullanarak dersleri internetten canlı takip edebiliyor. Yoklama, sınav, hocaya soru sorma veya proje hazırlama da dahil olmak üzere tüm eğitim kağıtsız ve dijital ortamda yapılıyor. Öğretmen modülü üzerinden öğrencilerin performansı yakından takip ediliyor.

Projenin öncülüğünü yapan, Türkiye'nin bu alandaki sayılı öğretim görevlilerinden İsmail Hakkı Polat, bir kaza sonucu ayağını incitince, proje çok daha ilginç bir hale gelmiş. 3-4 haftalık zorunlu ev istirahatine giren “İsmail Hoca”, bu proje sayesinde eğitimleri hiç aksatmamış, tıpkı sınıftaymış gibi eğitime devam etmiş. Bence bu müthiş bir deneyim...

Çünkü, dünya sandığımızdan da hızla değişiyor. Zaman ve mekan sınırı ortadan kalkıyor. Nerede öğrendiğimizin değil, neyi bildiğimizin önemli olduğu bir dönemdeyiz. Hele de İstanbul gibi trafik sorununun her geçen gün arttığı bir şehirde bu tür uygulamalar eğitim sürecine bambaşka bir açılım getirecektir.

Diğer yandan tam da bugünlerde devletimizin serbest ekonomiye müdahele edip, dershaneleri yasaklamasını tartışıyoruz ya, yakında Google+, Facebook, YouTube üzerinden eğitim veren sanal dershane, özel ders veya paralı etüt patlaması görürsek hiç şaşırmayalım.

Zaten, ihtiyacı ortadan kaldırmadıktan sonra hangi yasak etkili olmuş ki? Hele de bizim gibi “girişimcilikte” sınır tanımayan bir milete karşı…

Deniz Ergürel - Haber 7

Twitter: @denizergurel

Blog: www.denizergurel.net

E-posta: ergurel.deniz@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat