İstanbul Vizyonu

  • GİRİŞ27.01.2024 09:56
  • GÜNCELLEME27.01.2024 09:56

Ak Parti İBB Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim yarışına çok hızlı, iddialı ve önde başladı.

En önemli rakibi parti içi siyaset ve entrikalarla mesai harcarken Murat Kurum çoktan somut projelerle sahaya indi.

Murat Kurum, perşembe günü “Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu” adını verdiği vaatlerini kamuoyu ile paylaştı.

Murat Kurum’un açıkladığı programa bakıldığı zaman her şeyden önce ilgili uzmanlar tarafından ayrıntılı olarak çalışılmış, somut sorunlara somut projeler ile çözüm üreten, uygulanabilir ve gerçekçi bir program olduğu görülüyor.

Bu nokta önemli, zira muhalefet cenahındaki birçok siyasetçinin genellikle jenerik ve uçuk kaçık vaatler ile seçmeni ikna etmeye çalıştığını biliyoruz.

Fakat yaşadığımız son genel seçimler, bu tarz bir popülist ve irrasyonel siyasetin ne vadederse etsin seçmeni ikna edemediğini hepimize göstermiş oldu.

Haddizatında yerel seçimler sürecinde AK Parti’nin bugüne kadar ortaya koymuş olduğu performansa bakıldığında, AK Parti’nin uzunca süredir konuşulan ‘kendisini yenileme ihtiyacını’ Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir kez daha başarmış olduğunu görüyoruz.

Bir önceki seçimlerde konuşulan metal yorgunluğu gibi konuların bugün gündemden düştüğünü, yeni ve genç kadrolarla ciddi bir ivme kazanıldığını görüyoruz.

Murat Kurum, bu dönüşümün AK Parti siyasetine kazandırdığı isimler arasında. Tecrübesi ve birikimiyle kentsel dönüşümden trafik sorununa, kültür sanattan yeşil alan sorununa kadar İstanbul’un kronik problemlerini çözebileceği konusunda seçmene güven veren bir isim.

Bundan dolayı Kurum’un seçim yarışına önde girdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Muhalefetin ve CHP’nin içinde bulunduğu kaos hâlini dikkate alacak olursak bu seçimlerin, İstanbul’un da ötesinde muhalefet açısından büyük bir hezimetle sonuçlanması ihtimali her geçen gün daha da yükseliyor.

Muhalefetin hâl-i pürmelaline baktığımda, 1994 seçimlerinde yaşanan büyük hezimetin bir benzerinin muhalefeti beklediğini düşünüyorum.  Bekleyelim, hep beraber göreceğiz.

Doç. Dr. Enes Bayraklı / Diriliş Postası

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat