Meral Akşener'e teşekkür borcumuz

  • GİRİŞ27.02.2012 09:26
  • GÜNCELLEME27.02.2012 09:26

Yaşı 35 ve üzerinde olanlar Meral Akşener ismini gayet iyi bilirler. Yarın 15. Yılına girecek olan 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin en karanlık günlerinde, 8 Kasım 1996 - 30 Haziran 1997  tarihleri arasında Mehmet Ağar’dan boşalan İçişleri Bakanlığı koltuğunda Meral Akşener oturuyordu. Daha açık ifade etmek gerekirse 28 Şubat 1997 tarihinde askerlerin o meşhur bildiriyi imzalaması için Başbakan Necmettin Erbakan’ı 9 saatliğine ablukaya aldıkları MGK Toplantısının yapıldığı gün İçişleri Bakanımız Meral Akşener idi.

Malum o dönem TSK üst kademesinin, savcı ve hakimlere verdiği zoraki (!) brifinglerden ötürü Ankara Özel Yetkili Başsavcılığı tarafından ifadeye çağrılması gündemde. Üst kademe derken gerçekten üst kademeden bahsediyorum:

Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, Kara Kuvvetleri Komutanı Hikmet Köksal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, Hava Kuvvetleri Komutanı Ahmet Çörekçi, Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman, Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Doğu Aktulga.

Mevcut koşullardan cesaret alarak bugün, o dönem Genelkurmay’ın verdiği brifinglere katılanlara, brifingleri tertipleyenlere verip veriştirmek hatta dava açmak kolay. Ancak o günün koşullarını iyi analiz eden biri için bugün yapılanları o günlerde hayal bile etmenin zorluğu sanırım kolaylıkla erişilebilir bir sonuç. Genelkurmay’ın brifinglere çağırdığı kişi ve kuruluşların içinde kimler yoktu ki? Öğretim görevlileri ve rektörlerden tutun, hakim, savcı ve avukatlara kadar varan geniş bir yelpazede bütün kamu kuruluşlarının en etkili isimlerine bu brifinglerde Genelkurmay yetkilileri tarafından emir niteliğinde tavsiyelerde bulunuluyordu. Öyle ki bir kaç gün sonra Başbakan Erbakan’ın istifasına sebep olacak 10 Haziran tarihli son brifingin zorunlu veya gönülü konukları  Anayasa Mahkemesi Başkanı, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı ve bu kurumların üyeleriydi.  

Brifingleri veren Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner ile İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Tümgeneral Fevzi Türkeri’ nin gönüllerinde yatan asıl aslan il valilerine brifing vermekti. Yargı mensuplarına verilen brifingten sonra bu konuda basında dolaşan dedikodular üzerine Meral Akşener bütün il valilerini çağırdığı bir toplantı yaptı ve açık açık:

-Böyle bir brifinge hangi vali icabet ederse görevden alırım” dedi. 

Akşener’in ciddiyetinin bilincinde olan valilerin gönülsüzlüğü Genelkurmay’ın geri adım atmasına sebep oldu. Aslında bugün, o günlerde bu beyanatı gazetelere yansıyan Akşener’e hitaben yapılan terbiyesizlik olayın kendisinden daha net hatırlanmakta. Genelkurmay’dan üst düzey bir yetkili gazetelere bir açıklamada bulunmuş,

‘Söyleyin o kadına, onu kazığa oturturum’ ifadesi dönemin bütün gazetelerinde karşılık bulmuştu. Bir basın toplantısı düzenleyip bu terbiyesizliği yapan komutanı açıklamaya kararlı olan Meral Akşener’e tahmin ettiğiniz üzere Süleyman Demirel mani olmuştu.

Bugün 28 Şubat’ın o karanlık günlerinde korkudan ödü patlayan siyasetçileri, gazetecileri, medya patronlarını, hakimleri, savcıları, avukatları, baro başkanlarını, sendika başkanlarını, rektörleri, Anayasa Mahkemesi başkan ve üyelerini, Danıştay Başkan ve üyelerini, Yargıtay Başkan ve üyelerinini, hatta Cumhurbaşkanını hatırlayınca Meral Akşener’in DİK duruşunun kıymetini daha iyi anlıyorum. Herkes birilerinin  28 Şubat’ta yapılanların cezasız kalmaması için bir şeyler yapmasını bekliyor bugünlerde. Ben işe Meral Akşener’e  minnet dolu  bir teşekkür ile başlamanın en doğru başlangıç olacağına inanıyorum.

Şimdi birileri haklı olarak tutup Meral Akşener’in o dönem yaptığı 9  kusurlu hareketi sıralamaya kalkışsa bile ben bütün bunlardan ari,

“Teşekkürler Meral Akşener” demek istiyorum...

“Teşekkürler...”

Dr. Hamid Aydın - Haber 7
dr.hamid@estetistanbul.com
twitter.com/hamidaydin

Yorumlar5

  • fahrettin bekiroğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    TEŞEKKÜRLER. Ben çok saygı duyduğum MERAL Hanımdan önce sayın Yazarı teprik ediyorum. 28 şubattan daha vahim şeyler yaşadığımız şu günlerde haklının hakkını korkmadan teslim edebilen hatta işinden olmasına bile varacak şeyleri göze alabilen sayın yazarı alnından öpüyor tekrar tekrar teprik ediyorum. Ogün 28 şubat generalleri ve sivil siyasetcileri ile birlikte hareket eden ZAMAN gazetesi ve arkasındaki güçler İTİBAR görüyor, asıl demokratlar itibarsızlaştırılıyor.
    Cevapla
  • ibrahim balcıoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın Sayın Yazar. Herşeyi yrli yerinde değerlendirmek lazım. Sayın Akşener gerçekten o dönemde birçoğumuzun yapamayacağı işleri yapmıştır. Buradan müstearların ardına gizlenerek sağa sola laf atmak kolay. Bana göre Kadir Sarmusak olayı incelenmeye değer bir olaydır. Tesadüfen orada bulunmaığına inanıyorum. Akşenere selam ve saygılar...
    Cevapla
  • hafız 12 yıl önce Şikayet Et
    erkek gibi..... 28 şubatta mgk da masaya erkek gibi yumruğunu tansu çiller ve meral akşener vurdu.(galiba askerlik yapmadıklarından)
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • bumillettenbiri 12 yıl önce Şikayet Et
    sülüman. meral hanım bugün mhpli dir evet. ama o gün dyp li idi heykelini dikmek gerekirmi bilmem ama o günkü duruşuna bende şapka çıkartıyorum. yalnız bir şey var meral hanım bugünkü gibi ogünde mhp li olsa idi o davranışı sergileyemezdi. nedenini ise mhp nin 40 yıllık davranışlarına bakarsan anlarsın. derin karanlık yapını içindeki adamlarımız zarar görmesin diye mhp yönetimi onun ağzının payını verirdi. mesela enis öksüz misali hatırladın değilmi. hatırlasın sen onları yaşın müsait.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • suleyman d 12 yıl önce Şikayet Et
    ARKADAŞ YA MERAL AKŞENERİN YAŞADIĞINI BİLMİYOR YA DA MHP Lİ OLDUĞUNU :)). HAYIRDIR? MERAL AKŞENER ÖLMEDİ AMA HEYLKELİNİ DİKMİŞSİNİZ? Bir MHP linin hakkını teslim etmek ! BİR MUHALİFTE OLUMLU BİR YÖN GÖREBİLMEK ! BU CENAHTA GÖRÜLMEMİŞ VAKIA! Mhp=pKK dan buralara gelişte bir iş olmasın? Hayretimi makul karşılayın. Bilirsiniz ki: Sütten ağzı yanan yoğurda üfler! 10 senedir egenlikten çıkamayan medyamızın hali pürmelali ülkenin kaybedilmiş zamanının tuzu biberidir! MEDYASININ: İKTİDARI BIRAKIP MUHALEFETLE UĞRAŞTIĞI TEK ÜLKE BİZİZDİR HERHALDE!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat