Yort Savul!

  • GİRİŞ05.03.2012 08:55
  • GÜNCELLEME05.03.2012 08:55

1.  Atlasları getirin! Tarih atlaslarını!

     En geniş zamanlı bir şiir yazacağız

Pozantı. Adana’nın deniz görmeyen küçük bir kasabası. Ankara-Adana Otobanı buradan geçtiği için ismi pek bilinir ancak ancak atlastan baktınız mı yerini bulmakta zorlanırsınız. İlçe; Çocuk ve Gençlik Cezaevi’nde geçen Temmuz ayından beri dillendirilen ancak Şubat ayında Adalet Bakanlığı’nın el koyduğu ‘taciz’ iddiaları gündemde şu an.

2.  Harbi karşılık verecek ama herkes

     Göğünde kuş uçurtmayan şu üç soruya:

Aslında Temmuz ayında Valilik ve Başsavcılık makamlarına yapılan şikayetlerde sözkonusu tacize maruz kalan çocukların dilekçelerine neden kendi isimlerini yazmadıkları, neden bir kısmının İHD avukatlarının elinden bu dilekçeleri doldurduklarını ve neden ailelerin bu durumdan haberdar olmadıkları anlaşılır haller. Bu, kolay manipüle edilen ve polislere taş atmanın kendileri için nelere mal olabileceğini bile kestiremeyen çocukların, korkudan değil bu durumu aileleri ile konuşmaları ve dilekçelere isimlerini yazmaları, okuma yazmayı bile bildiklerinden emin değilim.

3.  Bir, Yeryüzünde nasıl dağılmıştır

     Tarihi düzünden okumaya ayaklanan çocuklar?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin 200 çocuğun bu cezaevinden alınarak Sincan’a nakillerine karar vermiş. Öyle 200 deyip geçmeyin. Pozantı’nın merkez nüfusu 10 bin zaten. O yaşlarda 2000 çocuk yaşıyorsa Pozantı’da 10 da 1’ i ailelerinden çok uzak bir coğrafyaya gönderilmiş oluyor bu durumda.   

4.  İki, Daha yavuz bir belge var mıdır ha

     Gerçeği ararken parçalanmayı göze almış yüzlerden?

Molotof yakın zamanda likit bomba olarak kabul edilecek. Çok yerinde bir karar. Bu kadar kolay hazırlanabilen ve bu denli tahribata yol açan başka bir silah bilemiyorum. Üstelik çocukların molotof atarken ellerindeki tehlikenin, kendilerine ve başkalarına verebilecekleri zararın derecesinin farkında olduklarını sanmıyorum. Mersin’de polislerin yaralanmasına sebep olan molotoflu bir saldırı sebebiyle tutuklu bulunan bir sanık için savcı müebbet hapis istemiş. Pozantı’da polise taş atmaktan tutuklu bulunan çocukların hemen hemen tümünün de ailesi Mersin’de oturuyor.

5.  Üç, Boğaziçi bir İstanbul ırmağıdır

     Nice akar huruc alessultanlarda bayraksız davulsuz?

Dedim ya, Ankara-Adana Otobanı Pozantı’dan bir ırmak gibi geçer. Şimdi aileleri bu yolları bu çocuklar için bayraksız davulsuz geçmez mi artık?

6.  Nerede kalmıştık? Tarihe ağarken üç ağır yıldız

     Sürünerek geçiyor bir hükümet kuşu kanatları yoluk

Mersin İHD Başkanı Ali Tanrıverdi, Hükümetin girişimlerinden memnun kaldıklarını açıklamış. Bu memnuniyet verici gelişmelerin dönemin iki ve şimdiki iki müdürün görevden alınması olduğu beyanattan anlaşılıyor.

7.  Çocuklar! ile bile muhbirler! ve bütün ahali!

     Hep birlikte, üç kez, bağırarak, yazınız

Bitti mi yani? Çocuklar başka memleketlere transfer edilince bitti mi her şey. Bu çocuklar o hapishanelerden nasıl çıkacak peki? Adalet Bakanlığı, İHD, BDP, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, avutaklar, sizler, bizler, hepimiz için kapandı, çocuklar ıslah oldu mu şimdi? Asıl bunun için bağırmaya başlamak gerekmiyor mu artık?

8.  Kurşunkalemle de olabilir

     Yort Savul!(*)

Evet, Yort Savul! Bundan sonra, Yort Savul!

(*)Şiir: Ece Ayhan

 Dr. Hamid Aydın - Haber 7
dr.hamid@estetistanbul.com
twitter.com/hamidaydin


Yorumlar1

  • Aydın Levent ÖZKAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Derdim çoktur bre!. Yürüdü Tren De Yolda Eğlenmez Derdim Çoktur Memlekete Söylenmez Tükendi Cephanem Geriden Gelmez Teskeremden Evvel Vurdular Beni Sılama Hasret Koydular Beni
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat