Bayağı küsuratın toplamı ile iktidar olamazsınız!

  • GİRİŞ23.02.2022 13:38
  • GÜNCELLEME25.02.2022 08:28

Türk Dil Kurumu’na göre Bayağı Kesir: Ondalık olmayan kesir, adi kesir:  Yine TDK’ya göre Bayağı: Basit, adi, amiyane, banal: anlamına geliyor.

Haklı olarak okuyucular matematiğin konusu olan bu işlemlerin siyasi konularla ilişkisini kurmakta zorlanabileceklerdir. Ancak bir masa etrafında toplanan altı muhalefet partisinin oy oranlarını bayağı kesir yöntemi ile topladığımızda durum daha iyi anlaşılacaktır. Muhalefetin oy oranları Optimar’ın son yaptığı araştırmaya göre,

CHP:     26.7/100

İP:          10.9/100

TDP:      1.1/100

MP:        0.8/100

SP:         0.7/100

GP:         0.5/100   

_________________   

Toplam: 40.7/100

% 50 + 1 ile seçimin kazanılacağı gerçeği göz önüne alındığında muhalefetin bu küsurat ile seçimi alma şansı gözükmüyor. Özellikle  CHP ve İP dışındaki dört partinin oy oranı 3.1/100’İ anca buluyor. Bu bayağı küsurat (Arapçada kesrin çoğulu küsurat olarak yazılır.) olarak nitelendirilebilecek dört parti ile bir araya gelmek seçimi almaya yetmeyecekse bu partilerde ısrar ne anlama geliyor.

Bazıları şöyle düşünebilir; Seçime yaklaşıldıkça bu partiler AK Parti ‘den kaçacak oyları alacaklardır ve seçimi kazanmaya katkı sağlayacaklardır. Ancak son ekonomik sıkıntılara rağmen hiçbir oy artışı sağlayamayan bu bayağı küsurat partiler, iktidarın aldığı tedbirlerin halka pozitif yansıması sonrasında şu anki konumlarını bile korumakta zorlanacaklardır. Hal böyle iken bu küsurat partilerin masaya çağrılması üst aklın bir talimatı olma ihtimalini artırıyor. Birileri oyunu seçim günü iktidardan çalınacak oylar üzerine kurgulamak istiyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun bunları bilmesine rağmen HDP’yi masaya çağırmaması, ittifakın içine bu partiyi almaması kendi tabanına ve İP seçmenine bu durumu izah edememesinden kaynaklanıyor olabilir. Ancak barajı  geçme sorunu olmayan HDP’yi görmemezlikten gelerek alabileceği bir seçim olmadığını en iyi kendisi biliyor. Korkunun ecele faydası yok. Sayın Cumhurbaşkanının da dediği gibi HDP ile kapalı kapılar ardında görüşmeyi bırak, dürüstçe kamuoyu önünde görüş.

HDP’yi çantada keklik görüp  bu dışlayıcı ve aşağılayıcı tavırlarla duvara toslama ihtimaliniz çok yüksek. Benden söylemesi. Terörle ilişkisini bir türlü kesemeyen, PKK’nın siyasi kolu olarak faaliyet yürüten bu parti her dışlanmayı hak ediyor. Cumhur İttifakı bunu mertçe yapıyor. Kamuoyu aynı mertçe tavrı Millet İttifakından da bekliyor.

Hülasa; seçimi almak istiyorsan bayağı küsuratı bırak, dürüstçe HDP’ye bak.

Dr. Zahid Akman- Haber7

Yorumlar7

  • Latif 1 yıl önce Şikayet Et
    hainlerin oyuyla vatanseverlerin oyu bir mi sayılacak
    Cevapla
  • nevzat tuncay 2 yıl önce Şikayet Et
    Son seçime iyi bakmak lazım sadıkta hedeflenen sonuca ulaşmadılarmı belediye başkanlığını aldılar meclisi bıraktılar .üst akıl aynı oyunu oynayacak bunu bilip tedbiri bunun üzerine düşünmek lazım
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Soros'çu tesev'ci vs. haçlı yahudi istihbaratlarının etki ajanları beşinci kol truva atı koçbaşı uşakları vs. ukrayna'dan ders alın yoksa ışık görmüş tavşan gibi işte böyle kalakalırsınız, akıllı olun diyeceğim ama akıllarını satılık kiralık olarak birilerine vermişler, dünyaya at gözlüğünden bakıyorlar, o yüzden hepsini toplasan bir adam etmezler, hani derler ya gavur parasıyla beş para etmez diye, o kadar yani !..
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Iyi ama 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP zaten cantada keklik degil mi?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah terörist uzantılarına fırsat vermesin. Güzel yazı teşekkürler.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Amin 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin amin
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat