Tabletler 3. Sıraya Düştü

  • GİRİŞ11.09.2011 10:39
  • GÜNCELLEME11.09.2011 10:39

Tablet PC'ler gerek ergonomileri gerekse de yaptıkları işler sayesinde bir hayli popülerler. Pazarda epey güçlü bir yer edinen bu ürünler, akıllı telefonlardan sonra büyük ilgi görüyor. Bu ilgi o kadar büyük ki, birçok çevrede, bu ürünlerin dizüstü sistemleri zor durumda bırakacağı söyleniyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, durumun hiç de tahmin edildiği gibi olmadığı gösterildi. Freeform Dynamics'in raporuna göre dizüstü sistemlerin tahtına kimse geçemeyecek.

Bu ürünler olmazsa olmaz ürünlerin başında geldiği anlaşıldı. Dizüstü sitemlerin yanına alınan cihaz ise kuşkusuz akıllı telefonlar. Bu iki ürün, herkesin mutlaka sahip olmak istediği cihazların başında geliyor. Tablet, her ne kadar çok ilgi görse de üçüncü sırada yerini alıyor.

kullan

Dizüstü sistemler yavaş yavaş yok olacak gibi yorumlar, gerçekliğini yitirdi. Bu ürünler IT işletmelerinin bir numaralı cihazları oldu. Önümüzdeki yıllarda ürünlere olan taleplerin daha da artacağı tahmin ediliyor. Kısaca ne akıllı telefonlar ne de Tablet PC'ler, dizüstü sistemlerinin pazarını dar edemeyecek.

İşletmelerin Olmazsa Olmaz Ürünü

Araştırmaya katılan kişilerin %80'i dizüstü sistemlerinin rolünün çok önemli olduğunu özellikle vurguladı. Önümüzdeki yıllarda dizüstü sistemlerinin öneminin daha da büyük olacağından hemen hemen herkes hemfikir.

kullan

Günümüze baktığımızda, birçok işletmede her iki kişiden biri bir dizüstü sisteme sahip. Akıllı telefon oranı her dört kişiden birinde var. Klasik telefon oranı yaklaşık %20. Tablet PC'ler çok az işletmeler tarafından kullanılıyor.

Üç yıl sonrası için soru sorulduğunda, firmaların %70'i akıllı telefonlarının çok önemli olduğunu düşünüyor. Aynı zaman içinde Tablet'lerin önemli olma oranı %40.

Trend'e bakıldığında, kullanıcıların %70'i iki adet mobil cihaza mutlaka sahip olması gerektiğini düşünüyor. Kalan %30'luk kesim, ikiden fazla ürünü tercih etmeyi planlıyor. İki adet mobil cihaz sorulduğunda, dizüstü sistemi ve akıllı telefonların ağırlıkta olacağı öne çıktı. Tablet ürünler, olursa olur ürünler kategorisine girdi.

Tablet'ler her ne kadar çok ilgi görse de, bazı eksikliklerin olması, kullanıcıları bu tür kararlar almasına neden oldu. Pil ömrünün kısa olması ve güvenliğin düşük olması en büyük etkenlerden biri. Buna ek olarak kullanım kolaylığı istenilen seviyelerde değil.

kullan

Çoklu Ürün Desteği

Birden fazla ürünü kullanan kullanıcılar, cihazlarının birbiriyle olan uyumluluğa büyük önem veriyor. Cihazlarının birbirleriyle haberleşebilmesi, veri alışverişi yapılması, yedekleme ve kişisel çözümler sunması tercih nedeni olabiliyor.

kullan

Buna ek olarak son kullanıcı ürünleri gün geçtikçe iş hayatında da kullanılmaya başlandı. Araştırmaya göre çalışanların %20'si kendi özel cihazını iş hayatında da kullanıyor. İşveren her ne kadar bu ürünlerin işyerinde kullanmasını istemese de, bu oran gün geçtikçe artıyor.

Bu da ister istemez iş yerindeki servislerin aksamasına, teknik servis elemanlarının bu kullanıcılarla uğraşmasına ve kısıtlamak için ekstra zaman harcamasına neden oluyor.

kullan

İşin ilginç tarafı ise, çalışanların büyük bir çoğunluğu bu cihazları hem özel hem de iş hayatında kullanmak istiyor. Dizüstü sistemler ve akıllı telefonlar birçok kişi için hayatın bir parçası ve bu parça hiçbir şekilde yasak dinlemiyor.

Ecevit Bıktım - Haber 7

Yorumlar1

  • ALİCAN 12 yıl önce Şikayet Et
    araştırma. araştırma günlüktür. akıllı telefon ve tablet ler dizüstünü geçeçek
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat