Erkekleri kandırmak daha kolay

  • GİRİŞ27.11.2011 10:27
  • GÜNCELLEME27.11.2011 10:27

ABD ve İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, şok edici sonuçlar ortaya çıktı. Facebook’ta zaman geçiren bir erkeği kandırmak çok kolay. Dolandırıcıların kol gezdiği Facebook’ta, birçok erkek bu kişilerin ağına düştü. Bayanlar buna karşın bu kişilere şüpheyle yaklaşıyor.

Yapılan araştırmaya göre, çekici bir bayanın resmini gören erkekler, çok daha kolay baştan çıkıyor. Bayanlar ise Facebook’ta arkadaşlık teklifinde bulunan kişilere şüpheyle yaklaşıyor. Hatta % 64,2’lik bir kesim, tanımadığı insanların arkadaşlık teklifini baştan kabul etmiyor.

kullan

Erkekler, sosyal ağlardaki arkadaşlık tekliflerine çok daha hızlı karar veriyor. Erkeklerin %55,4’ü bu teklifleri geri çevirmiyor. Hatta arkadaşlık tekliflerinde güzel bir bayan resmi olduğunda, bu oran çok daha fazla artıyor. Oysa bayanlar, profil resimlerini çok dikkate almıyor. Yakışıklı bir erkeğin resmi, bu oranı artırmıyor.

kullan

Erkekler Daha Yüksek Risk Altında

Sosyal ağlarda takılan erkeklerin %25’i, profil resimlerini herkese açıyor. Herhangi bir yabancı bu resimleri rahatlıkla seyredebilmesine karşın, bayanlarda bu oran sadece %16.

Bulunduğu yeri açıklayan erkeklerin oranı da fazla. Şu an nerede olduğunu söyleyen erkeklerin oranı %25,6. Bayanlarda bu yüzde, sadece 21,8. Tabii şunu hatırlatmakta fayda var. Mekan bilgisindeki bu değerler, herkese açık olan, yani yabancı kişilerin rahatlıkla görebileceği kullanıcıları gösterir. Bu bilgiyi kısıtlayan, sadece arkadaşlarla paylaşılan kişilerin yüzdesi çok daha fazla olduğunu söylemeliyiz.

kullan

Araştırmaya göre bayanlar yabancı erkeklere karşı daha dikkatli davranırken, erkekler pek şüpheci olmuyor. Kötü niyetli kişiler bu yüzden ilk olarak erkekleri hedef alıyor. Güzel bir bayan gördüklerinde onu arkadaş listesine alan erkekler, farkına varmadan profil bilgilerini tanımadığı bir yabancıya açmış oluyor. Profil bilgilerini ele geçirip birçok şey yapmak mümkün. En zararsız olanı, kişinin ilgi alanları doğrultusunda reklam göndermek.

Tatil zamanlarında hırsızlık olaylarının da arttığı unutulmamalı. Hırsızlar Facebook’tan hedefin güncel durumuna bakıp onun tatilde olup olmadığını anında görebilir. Adres bilgisi zaten profil bölümünde yazıyor. Resimlerde de evin görünümü ve komşular hakkında bilgiler de yer alması muhtemel. Sonrası ise soyguncu için çok kolay.

kullan

Elbette kötü niyetli bir kişiden, özelden bir resim alan kullanıcılar da büyük bir tehlikenin altına girmiş oluyor. Nasıl olsa Facebook’ta resmini gördüm, zararı yok diyen kullanıcılar, farkına olmadan bilgisayarın ele geçirilmesine göz yumuyor. Kredi kartından alışveriş yaptıktan sonra yaptıkları hatayı farkına varan kişiler için iş işten geçmiş oluyor.

ecevit@scroll.com.tr
www.twitter.com/ecevitBIKTIM

Yorumlar1

  • Hasan 12 yıl önce Şikayet Et
    CUNKU BU DAVRANISIN BIR NEDENI VAR..... Adamalar o kadar arastirma yamis ama sonuc bence 0.0! Erkeklerin kadinlara nazaran neden boyle davrandigini aciklamamis arastirma, bari ben soyluyum sevgili haber 7 okurlarina. Nedeni testosteron hormonu! Yani erkeklik hormonudur. Kadinlar bu yuzden daha cegingen ve korkak oluyorlar ama erkekler korkmadigindan dolayi daha cesur davrana biliyor, bu internet oratminda da gecerli : ).
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat