E-Posta'nın yerini sosyal ağlar aldı

  • GİRİŞ26.12.2011 12:05
  • GÜNCELLEME26.12.2011 12:05

Günümüzde en çok haberleşme Facebook üzerinden yapılıyor. Bu sayı o kadar fazla ki, Facebook’ta yapılan mesajlaşma, e-postaları geçmiş durumda. E-postaların tek kalesi şimdilik ofis ortamları. Fakat dijital ortama ayak uydurmakla birlikte buradaki kaleler de yıkılmaya başlandı. Yarının işverenleri sosyal ağların önemine fazlasıyla vardı ve haberleşmeyi bu yol ile sürdürmek istiyorlar. Kısaca birçok kişi @ işaretinden ümidini kesti.

kullan

Haberleşmenin Yeni Adı

İşletmelerde haberleşme önemli bir rol oynamaya başladı. Yeni dönemde e-posta yerine modern haberleşme teknikleri kullanılıyor. Sosyal ağ yapılarına benzeyen bu teknikler sayesinde, güvenli ve kapalı bir ortam oluşturulabiliyor. Bulut bilişim yardımıyla her yerde erişilebilen bu ortama, her bir kullanıcı kişisel profillerini girip proje ve dokümanlarını istediği kişilerle paylaşabiliyor. Bilgiler ve veriler artık eskisi gibi yollanmıyor. Ortak bir noktaya konuluyor ve ilgili kişiler bu noktaya ulaşıp bu bilgilere sahip oluyor.  Bunun avantajı da proje ile ilgili tüm bilgiler bu ortak paylaşımda yer alıyor olması olarak gözüküyor. Bu sayede zaman kazanıldığı gibi, karışıklıkların da önüne geçiliyor.

kullan

Zaten hayatımıza baktığımızda ciddi bir değişime uğradığını görebiliriz. Günümüzde birçok kişinin e-posta hesabı ile duygusal bir bağı kalmadı. Günde 200 milyon tweet ve 1.5 milyar Facebook mesajı atılıyor. Sürekli İnternete bağlıyız ve haberleşmeyi gerçek zamanlı olarak yapıyoruz. Bunu en güzel otobüse bindiğinizde anlarsınız. Otobüste birçok kişi seyahatini, cep telefonundan internete girerek yapıyor.

kullan

Birlikten Güç Doğar

Sosyal ağların kuşkusuz en büyük avantajı, birçok çalışan ile birebir diyalog içinde olmak. E-posta kullanıldığında kapalı bir haberleşme sağlanıyor. Bu haberleşmede de bazı fikirler ister istemez kayboluyor. Oysa bu haberleşme kapalı bir sosyal ağda yapılmış olsa, uzakta olan bir çalışan, belki de yeni işe başlayan bir kişi kendi fikrini söyleyebilir. Bu fikir projeye yeni özellikler katabilir veya unutulan bir özelliği ortaya çıkarır.

Uluslararası bir şirkette böyle bir ağın olduğunu düşünürseniz, herhangi bir projeye birden çok ülkeden birden çok insanın fikirlerini dinlemiş olursunuz.

kullan

Yapılan bir araştırmaya göre 23.000 kişiye bilgilerin paylaşımı soruldu. Çıkan sonuçta %75’i paylaşımının şirketler için avantajlı olduğunu belirtti. Hatta birçoğu böyle bir ortamda kendilerini göstermek için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Sosyal Ağlara Yatırım Artıyor

İşletmeler, sosyal ağların avantajlarının farkında. Bu yüzden de bu alana ciddi yatırımlar yapıyorlar.

kullan

Bu esasında önemli bir özellik çünkü sosyal ağ devrimini kaçıran firmaların yakın zamanda iş gücünde zorluk çekmeleri olası. İşletmeler, işyerlerini yeni nesil çalışanlara göre ilgi çekici yapmaları şart. Yetenekli gençler, günde sekiz saat masa başında, telefon ve e-posta ile boğuşmak istemiyor. Yeni nesil, anında haberleşmek ve çözümlere anında sahip olmak istiyor. Ancak bunu sunan işletmeler, bu genç yetenekleri kendileri için çalışmaya ikna edebilir. Bunu yapmayan işletmeler, önümüzdeki dönemde ciddi anlamda zorluk çekeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat