Kurtlar Vadisi'nin karizması fena çizildi

  • GİRİŞ10.11.2009 15:38
  • GÜNCELLEME10.11.2009 15:38
Televizyon eleştirileri yapıyorsunuz ama siz izleyip izleyip yazıyorsunuz diyen okurlar ‘Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ demesinler diye bu hafta televizyon izlemedik. İzlemeyince de yazacak konu bulamadık.
 
Okan Baygülgen bu ülkede yıllardır televizyon ekranlarına çıkıp televizyonu eleştirince ses yok, bize mi laf ediyorsun sayın okur. Lütfen ama. Bak ekip kilitlendi. En azından biz televizyonu internette eleştiriyoruz.
 
Yine de bir şeyler yazdık sizler için.

Önce televizyon izlerken ne gibi haklara sahibiz. Evet evet bizim de haklarımız var.
 
Ardından tekrar ‘Bir Zahmet’ değerlendirmesi. Ama bu sefer beğendik.
 
Kanaltürk’ten iki önerimiz var: Medyatik ve Aş Kendini.
 
Bir de gecikmiş bir Vadi yazısı…
 
Bir daha ekibe ‘Hem televizyon izlemeyin diyorsunuz, hem de siz izliyorsunuz’ demeyin. Fena bozuşuruz.
 
Ekran Timi’nden inciler:
 
Televizyon izlerken bunlara dikkat
 
Peki öyleyse, bu bölümde televizyon izlerken ne gibi haklarınız olduğunu anlatalım kısacak.
 
Mesela bir sinema filmi izlerken filmin ilk 45 dakikasında reklam girmeyeceğini biliyor musun? 45 dakikadan sonra her 20 dakikada bir reklam girilebiliyor. Son reklamdan sonra ise yayının en az 5 dakika devam etmesi gerekiyor.
 
Dini program ve haber programlarında ilk 30 dakika reklam girilemiyor, daha sonraki bölümlerde ise 20 dakikalık aralarda reklam girilebiliyor.
 
Diğer programlarda ise her 20 dakikada bir reklam girilebiliyor.
 
Bütün programlarda son reklamdan sonra en az 5 dakika programın devam etmesi gerekiyor. Filmin/dizinin sonunu beklediniz reklam bitti dizi başladı ve bir kare sonra tekrar bitti. Bu durumu RTÜK’e bildirebilirsiniz.
 
Reklam süreleri ise 7 dakika. Kanalın program tanıtım hakkı var. Bunda bir sınırlama olmasa da genelde 1-1,5 dakika gibi kullanılıyor. 7 dakikalık reklam süresini aşanları nereye şikayet edeceğiz?  Tabii ki RTÜK’ün 444 1 178 numaralı telefonuna…
 
 
Proje güzel de…
 
Geçen hafta ‘Bir Zahmet’ adlı programı eleştirmiştim ve oyuncunun tavırlarını rahatsız edici bulduğunu söylemiştim. Merak edenler bir 'Sabah ezanını öğlen okunurken vuruldu' başlıklı yazımızın ‘Şakaysa hiç komik değil, gerçekse de…’ bölümüne göz atabilirler.
 
Bu hafta programa gözüm yine ilişti. Bir bakayım dedim aynı şekilde devam ediyor mu? Bu sefer gayet keyif alarak izledim. Gökhan Yıkılkan sokakta gitar çalan bir tiplemeyi canlandırıyor, yoldan geçenleri durdurup çeşitli işler yaptırıyor. İyi niyetli bir teyze önce şarkıları dinliyor, ardından gitara akort yapıyor, sanatçının terini siliyor. Her görevde belli bir miktar para kazanıyor. Ancak yarışmacı para kazandığını ve yarıştığını bilmediği için verilen görevleri yapmaya ikna itmek Gökhan Yıkılkan’a kalıyor.
 
 Gayet keyifli bu bölümün ardından oyuncu bu sefer intihar etmek üzere olan bir tipi canlandırıyor. Ayağına taş bağlatıyor, sonra sorun yaşadığı karısıyla yarışmacıyı konuşturuyor, vasiyetini yazdırıyor. En büyük para ise taşı göle atmaya veriliyor. Yani intihara yardımcı olana 5 bin TL ödül var. Tabi bu kısımda kimse yardım etmiyor.
 
Bir kadın yarışmacı intihardan vazgeçirmek için yapmadığını bırakmıyor. Peşinden koşuyor, ‘yapma, etme’ diye yalvarıyor, o göle doğru koştukça her şeyden habersiz yarışmacı peşinden koşuyor.
 
Öncelikle bu kadar iyi niyetli insanların olduğunu bilmek sevindiriciydi.
 
Geçen hafta çok fazla rahatsız eden programdan bu hafta keyif aldım. Zaman zaman sunucu yoldan geçenleri ikna etmek için ‘Alooo, şişşt, lan’ gibi ünlemler kullanmasa daha şık olacak.

Yapımcı Alper Mestçi… Efsane ‘Şok’un yapımcılarından biridir. Yine ‘Zoka’ ve ‘Dikkat Şahan Çıkabilir’in kaliteli dönemine damgasını vurmuştur. Geçtiğimiz günlerde gösterime giren ‘Kanalizasyon’un yönetmenidir.
 
‘Bir Zahmet’ TRT’de yayınlanıyor.
 
İki öneri…
 
Kanaltürk’te iki program var. Biri Medyatik. Yüksel Aytuğ’un sunduğu program Çarşamba akşamları ekrana geliyor. Tekrarları da Pazar günü. Dikkate değer bir yapım.
Diğeri ise Aydan Önder'in hazırlayıp sunduğu Aş Kendini. Ülke ülke gezen program farklı iklimleri, coğrafyaları, kültürleri sade ve magazine kaçmadan ekrana taşıyor. Dikkate değer bir program. Pazar günleri yayınlanıyor.

Hayallerimize bile karışıyorlar

Son günlerde ekranlarda sıkça yayınlanan bir reklam var. Bir banka hizmeti reklamı. İnsanlar tatil hayalleri kuruyor. Kimisi plajda yatıp güneşleniyor, kimisi uçan balonla tura çıkıyor. Tam hayallerinin ortasında, bir banka görevlisi gelerek hayallerini gerçekleştirmek için ne yaptıklarını soruyor. Onlar da hiçbir şey deyince, görevli hayalleri için birikim yapan çifti çağırarak diğer çifte hayallerinden uzaklaştırıyor.
Elbette ki hayalleri zorlayan bir reklam olmuş. Ürünü tanıtma, doğru mesajı iletme gibi konularda bir değerlendirmem olmayacak ama ben reklamı her izlediğimde ‘artık hayallere de müdahale ediyorlar’ diye düşünüyorum.

Bir ellenmedik hayallerimiz kalmıştı ona da karıştılar. Bırakın keyfimizce hayal kuralım…

Vadi’nin tüm karizması çizildi…


Show TV’nin baş tacı edip, Ali Kırca’yı bile karşısına alıp, onu istifanın eşiğine kadar götürten Kurtlar Vadisi dizisinin karizması, yeni kalanda Star’da yerle yeksan oldu…

Nasıl mı?

Sıkı takipçisi olmayanlar tarafından da iyi bilinir ki, Kurtlar Vadisi, bölüm fragmanlarının sonunda gün ve saat olarak, “Kendi gününde ve kendi saatinde” sloganını kullanırdı. Show TV’den Star’a geçtiğinde de aynı sloganı kullandı. Sadece Show kelimesi yerine Star kelimesi geldi. Yani her Perşembe saat 20.00’de özet 21.45’de ise yeni bölüm olarak ekrana gelen Vadi, son bölümünde alaşağı edilerek 19.45’de daha diğer kanallar ana haberleri yarılamadan, hatta Kanal 7 Haber Saati başlamadan özetsiz olarak ekrana geldi.

 Ayrıca daha diğer haber kanalları ana haberlerini yeni yarılamışken, reytingde zirveye oturmak için her türlü dakika oyununu oynayan Uğur Dündar’ın “Star haberi” de fena makaslandı. Her akşam 20.10’lara kadar sarkan Star Haber, Mehmet Ali Birand’a bile kök söktürürken, Polat Alemdar’a yenildi…

Neden mi?

Fenerbahçe’nin şifresiz olarak yayınlanması gereken Steaua Bükreş maçını Star TV yayınlanması sebebiyle…

Oysa Vadi Show TV’de iken perşembe gece ekranını neredeyse tek başına kullanıyordu. Özet diye son bölüm tekrar verilir, 21.45’de doğru da yeni bölüme geçilirdi. Bu yüzden Siyaset Meydanı sarktıkça sarkardı. Hatta Ali Kırca’nın kanal yönetimi ile karşı karşıya gelip istifanın eşiğinden döndüğü de bayağı yazılıp çizilmişti. Eh ne diyelim. Vadiciler parayı verene düdüğü çaldırdı ama karizmayı da Show TV’de bırakmış oldular…

EKRAN TİMİ - Haber 7
ekrantimi@haber7.com
 

Yorumlar11

  • Nedim Kurnaz 14 yıl önce Şikayet Et
    Hmmmm.... Herkes Vadiye takmış. Son yazılan akılda kalmış. Vadiyi seyretmiyorum, seyredene da karışmıyorum. Ama reklam konusu sinirlerimi alt-üst etmeye yetiyor. Çok izlemek istediğim bir şey de olsa olmadık yerlerde zırt pırt reklam çıktı mı basıyorum kumandanın düğmesine. Allah rahmet eylesin.
    Cevapla
  • ayse_nur 14 yıl önce Şikayet Et
    sitcom. akşam kurtlar vadisini izledim çünkü ali sürmelide girmişti. ama baktımki olmayacakk. özellikle iskenderin kızının evden çıkarken korumaya bi tekme atması ve korumanın bir daha ayağa kalkamaması diğer evde başka bir korumaya silah tutuşu hakikaten komik ötesi bişeydi. bence bu diziyi sitcoma çevirsinler daha güzel olur. malesef pana film ve sitesinin eleştiriye tahammülü yok. ufak bi eleştiri yapayım dedim beni yasaklamışlar. yazık ya :)))
    Cevapla
  • ADNAN COŞKUN 14 yıl önce Şikayet Et
    İNSAF !!!!!. Ben Kurtlar vadisinide ardından GALATASARAYlı olmakla beraber Fenerbehçe maçınıda izledim...Gecem çok keyifli geçti,yani o gece STARdan başkasını izlemedim...Buradan vadiye laf atanlar ( olumlu eleştirenler hariç ) ısrarla birilerinin borusunu öttürmeye çalışıyorlar ama nafile içerisinde bulunduğumuz süreci en iyi KURTLAR VADİSİ işliyor...Vadi kalitesinde filmlerin artması dileğiyle....
    Cevapla
  • osman kartal 14 yıl önce Şikayet Et
    reklamdan sikayet edenler. son 4-5 haftadir TV den izlemiyorum, bazi internet siteleri ertesi gun koyuyorlar ordan izliyorum. simdi adini vermiycem google dan aratin bulursunuz. ne reklam var ne rahatsiz eden tak kulakligi izle.
    Cevapla
  • hüseyin hüseyin 14 yıl önce Şikayet Et
    kurtlar bitti. eskiden cok sıkı takipçisiydim ama son dönemde gerek eski yapısından uzaklasması gerek sacma hatalar ypması gerekse caktırmadan ergenekona destek vermesi dogana destek vermesi yeni patronu nede olsa.izlemiyorum.miyadını coktan doldurdu bence.ali sürmelide kurtaramaz artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat