Paralel örgüt tam gaz!

  • GİRİŞ07.05.2014 10:58
  • GÜNCELLEME07.05.2014 13:24

Başbakanın ofisine böcek koyan, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılmakta olan devletin en mahrem toplantısına kulak uzatarak kamuoyuna servis eden, kriptolu kriptosuz tüm telefonları dinleyen, MİT'in TIR'larını durduran, Türkiye'nin Suriye halkına yaptığı yardımları sanki terör örgütüne yapılan destekmiş gibi gösteren, bu ülkenin iş adamından siyasetçisine aktivistinden gazetecisine en şöhretlisinden adı sanı hiç duyulmamış isimlere varıncaya kadar herkesi dinleyerek, hayatlarını dosyalayıp, ellerinde bir tehdit unsuru olarak tutan...

Adına ister 'paralel yapı' isterseniz 'paralel örgüt' isterseniz de 'Gülen örgütü' denilen, devlet içinde devlet olan bu 'çete' var ya...

Toplum nezdinde prestijlerini, saygınlıklarını kaybetmiş olsalar da 'teknik nakavt' diyerek tam gaz çalışmaya devam ediyorlar.

Tamam, paralel yapıyla mücadele adına birkaç iyi niyetli adım elbette var...

Ancak, üzgünüm eyy Başbakan ve eyy İçişleri ve Adalet Bakanları...

Siz devlet bürokrasisinde yaptığınız birkaç tasfiyeyle bu çetenin gücünün kırıldığını zannededurun...

Açılan bir iki soruşturmayla 'bu çetenin' belinin kırılmaya başladığına inanadurun ve 'vesayetçi yapının postallısına da takkelisine de geçit yok' yollu açıklamalar yapadurun...

Evet. Evet... Sizler zannededurun inanadurun...

Bu 'paralel çete' var ya; ne güçlerinden ne umutlarından ne de enerjilerinden hiçbir şey kaybetmemiş durumdalar...

Daha derinden daha temkinli bir şekilde tam gaz çalışıyorlar...

Yargıdan emniyete kurdukları o sistem var ya...

Hala tıkır tıkır işliyor; her şey tam istedikleri gibi...

Gülen medyası ve ittifak medyasında 'devlet kadrolarında ciddi kıyım' yaygarası kopartılırken asıl kıyımı hala cemaat yapıyor; cemaatten olmayanlar cemaatçi suçlamalarıyla yerlerinden edilirken cemaat kendi adamlarını kritik noktalara getirmeye çalışıyor.

Tuhaf şeyler oluyor!

Sanırım hepimiz 'Gülen'in ve adamlarının teknik nakavtıyla' karşı karşıyayız!

Baksanıza...

Biz 'paralel örgüt'e hukuki anlamda mücadele beklerken...

Paralel örgüt 'hukuki' anlamda hepimize karşı mücadele başlatmış durumda!

Hem de ne mücadele...

Darbeye teşebbüs eden kendileri utanmadan dava açanlar da kendileri...

Paralel Örgüt'e ilişkin medyada yapılan tüm haberlere, analizlere, yazılara ilişkin takır takır mahkemelerden anında 'tekzip' kararları alıyorlar...

Bu kadar hızlı çalışan şakır şakır 'tekzip kararları' çıkartan 'hakimler' ve 'savcılar' kimler?

Pazartesi günü Yeni Şafak gazetesinin 'Tarihe geçecek sansür' manşetini görmüş olmalısınız... Dikkatinizden kaçtıysa mutlaka dönün ve okuyun.

Rezillik diz boyu...

Konuyu özetlersek: TİB'in kuruluşunda Emniyet İstihbarat Dairesi'ne yasal fiber optik hatlara paralel gizli bir daha çekilerek hedefteki kişilerin hukuka aykırı dinlendiği haberleri üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu (BTK) TİB'de bir inceleme başlatmıştı. İnceleme sonuçlarına göre BTK 2012 yılına kadar yapılan tüm dinlemelerin LOK kayıtları kopyalanmış ve arşivlerden silindiği ortaya çıkmıştı.

Normal şartlarda bir hukuk devletinde olması gereken BTK'nın bu raporu üzerine ciddi bir soruşturma başlatılmasıdır değil mi?

Peki, ne oldu?

Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi hukuk adına büyük bir skandala imza atarak, TİB'deki casusluk iddialarını konu alan haberlerin internet sitelerinden kaldırılmasına karar verdi.

Hem de ilgili haberde adı sanı geçmeyen TİB'in başkanvekili Osman Nihat Şen'in 'Benden bahsediliyor' algınlığıyla yaptığı suç duyurusu üzerine...

Mahkeme kararı yok! Adamın adı sanı haberlerde geçmiyor!

Ama mahkeme kararı basıyor!

Nasıl oluyor da oluyor demeyin sakın...

Sistem tıkır tıkır işliyor.

Hala mesela HSYK'daki bir üye (adı bende saklı) kendilerinden olmayan hakimleri "Koltuklarınıza çok alışmayın yakında geliyoruz" sözleriyle tehdit edebiliyor.

***

Parelel Örgüt'e dava açıldı ancak bu davaların hukuk düzeni içinde sağlıklı bir biçimde yürümesi için yargı içine çöreklenmiş ve yargı kararlarını tartışılır kılan art niyetli isimlerin gerçekten tasfiye olması gerekiyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

Yorumlar3

  • tarafsız yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru tespitler. Elif hanım çok doğru tespitlerde bulunmuş. bunların şu andaki taktiği kendilerinden olanı sanki başka cemaat veya gruptanmış gibi göstererek kadroları korumaya devam ediyorlar. kendilerinden olmayanı ise paralelci suçlamasıyla hemen çamur atıyorlar. hala doğru dürüst bir eylem yok. Başbakanımız dışında dirayetli bir kişide yok maalesef. bu nedenle ben Başbakanımızın bunları temizlemeden cumhurbaşkanı olmasını istemiyorum. Allah göstermesin eğer bunlar temizlenmezse devletimizi de milletimizi de çok büyük tehlikeler bekliyor. bunlar bildiğin vatan haini. ama beni en çok üzen konuştuğun zaman çok kibar olan seninle namaz kılan bu insanlar nasıl oluyorda Müslümanlara hiç korkmadan iftira atabiliyor, namazı tedbir diye terk edip dinsiz bir insanı dindar bir insana tercih edebiliyor. bunun neresi hizmet. Allah bunlara hidayet versin veya öyle bir bela versin ki kendi dertlerinden ümmete zarar vemeye fırsat bulamasınlarç
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • HALUK DEMİREZEN 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞİ BİLEN HER DAİM BAŞKADIR !. Ağzınıza sağlık ne güzel yazmışsınız. Aynen her şey tıkıtr tıkır işliyor. Bunların lekelediği bunların hakkında suç uydurduğu asılsız raporlar tanzim ettiği ve bu suretle cezalar almasını sağladığı bu insanlardan bir kaç ına iadei itibar yapmakla bu işler düzelmiyor. Daha o iadei itibar yaptığınız bir kaç kişi tanınmış kişiler olabilir ama tanınmamış bunların kumpasına uğrayan binlerce insan var. Bunlar ki halen istediği kararı istediği yetkiyi tıkır tıkır işletiyor ise aynı olay ile ilgili başka biri müracaat ettiğinde ise bu tür kararla bir türlü çıkmıyor her şey gecikiyor ise mesela bir dava danıştayda üç yıl boyunca hala sonuçlandırılamıyor ise bunlara gelince altı ay için de karar veriliyor ise demekki buralarda da sorunlar var. Güvenilir diye getirdiğiniz görevlilerde bunlarra hizmet ediyor bunlardan çıkıyor ise siz bu işi tam yapamıyorsunuz demektir. Bunlarla mücadele öyle lay lom lom ile olmaz bunlarla mücadele için Kesin İnançlı Dava adamlarına ihtiyaç var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • fatih YANIK 10 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum size. hala ciddi ses getirecek. medyalarda son dakika haberler olarak göreceğimiz hiç bir operasyon yok. adamlar pişkin pişkin hala tehdit savuruyorlar. 4 katı sessizlik içinde 8 kat daha fazla çalışıyorlar.
    Cevapla Toplam 7 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat