Figüranları öldüren senaryo!

  • GİRİŞ27.05.2012 12:17
  • GÜNCELLEME27.05.2012 12:17

Teşbihte hata olmaz derler ya, diyelim ki bir deli taş attı kuyuya; fakat ya akıllı geçinen kırk kişinin yapıp ettikleri, söyledikleri laflar, yazdıkları çizdikleri size de "nasıl bir ülkede yaşıyoruz" sorgulaması yaptırmıyor mu?

Bir tarafta diyelim "ağzından çıkanı kulağı duymayan" bir siyasetçi var, peki ya diğer "Taraf"takiler?..

Suyun karşı tarafında olanlar, kelimelerin kudretine sahip olanlar, gerekirse kalemini bir hançer gibi kullanabilecek aydınlarımız. Seviyeye bir bakın. O siyasetçiden farkını ortaya koyamayacak işler peşinde olmaları daha içler acısı bir durum değil mi?

Aydınımız Ahmet Altan da budur, İdris Naim Şahin'imiz de budur.

Birinde üslup sorunu var, ki haklıyken haksız duruma düşüyoruz sayelerinde, diğerinde zaten "insanlık sorunu" var...

Kaç gündür İdris Naim Şahin'in laflarını duyuyorum çevremde. Söz demiyorum çünkü "söz" değil, ehemmiyeti yok, insanlığı yok o lafların. Herkes bir yerinden tutup veryansın ediyor.

Uludere'deki yas devam ederken söyledikleri, çam devirmek bir yana, insanlığımızı devirdi. Altında eziliyoruz, nefes alamıyoruz. Bir şey söylemek lazım. Evet. Ama kaybedilmiş insanlığı hatırlatacak bir şeyler.

* * *

İbrahim bana önce gözüyle işaret ederek, "bu adama bir çözüm yok mu?" diyor. "Hangi adama?" deyince, eliyle İdris Naim Şahin'in fotoğrafını gösteriyor: "Bunun vicdanı yok mu, niye sormuyorsunuz?" diyor. İbrahim Batmanlı. İbrahim Diyarbakırlı. O milli irade. Vicdanları sızlatan konuşmayı yapan da o milli iradenin temsilcisi. Susuyorum.

İdris Naim Şahin'in "insanilikten uzak açıklamalarına" adım gibi eminim ki Başbakan'ın da, Uludere'deki annelerin ağıtlarını gören, acılarını yüreğinde hisseden gözü yaşlı Emine Erdoğan'ın da canı fazlasıyla sıkıldı.

O bu memleketin İçişleri Bakanı. Yaptığı hatayı en ağır dille eleştirmek, Meclis'in kapısına dayanmak, en ağır sözleri söylemek mümkün. Ancak bu memleketin bir de ondan aşağı kalmayan bir medyası var. Onlar da "odundan mamül kağıtlara" yazık ediyorlar çoğu kez...

Yazının devamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

Elif Çakır - Star Gazetesi

Yorumlar1

  • FALÇATA 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın içişleri bakanının konuşmalarının çoğunun yüklemi ile. öznesi arasında bir uyum olmadığından dinlerken sıkılıyordum.amma velakin sayın içişleri bakanı kıral çıplak dedi.ne dediği anlaşılır cinsdendi.politik değildi.kitabın ortasından konuştu.pkk'ya ve pkk'lılara yaranmak için ne kadar ne kadar eleştirilirse eleştirilsin.ilk defa bir yetkili kıvırmadan net konuştu.ben karnından konuşanları sevmem.sayın bakan ağzıyla konuşmuştur
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat