Furkan Doğan'ın 5 kurşunla biten sınav stresi

  • GİRİŞ04.06.2010 21:16
  • GÜNCELLEME04.06.2010 21:16

Sen şimdi cennette, gençlik nette, kafede, testte...

Furkan, bir deniz  kıyısı kasabasında yaşayan balıkçının hikayesini bilirsin;

Yanına bir adam geliyor zengin mi zengin. "Niçin daha büyük bir tekne alıp işini büyütmüyorsun? Ailenle mutlu ve ferah bir hayatın olur" diyor.

Balıkçı tuhafça yüzüne bakıyor zengin mi zengin ama gözleri ölgün adama.

- Ben zaten öyle yaşıyorum bu kasabada, diyor...

Furkan, 80 sorunun 75'ini cevaplamışsın be çocuk. Derece bekliyorlarmış senden, okuyup vatana millete hayırlı bir insan olacakmışsın...

Cennete kaç puanla giriliyor Furkan, söylermisin gençlere? Test başında harap düşenlere, internetin başında sabah namazına kadar çetleşenlere, kafelerde "avcı avında gerek" diyenlere, söyle kaç puan aldın evlat.

Hangi dezenfektanla yıkadın mangal yüreğini, kurşunlanan alnına kaç secde değdi mübarek evlat.

Sen Fatih camii avlusundan girerken üç oğlumdan birinin bari onun  içinde olmasını ne kadar arzuladım bilirmisin? Kuş gibi hafiflemiştin, tabii bütün soruları çözmüştün değil mi Furkan? Belki de sınavsız geçiş hakkı tanımışlardır, şehitliğe özgü.

Kaygı ve stres kaldı mı yüreğinde, beyninde, "Acaba yapabilir miyim, bildiğim sorular mı çıkar, hangi konu eksiğim var onu tamamlayayayım" dedin mi Furkan...

Tıbbiyeyi istiyordun herhalde her fen liseli gibi, melekler kanını sildi mi Furkan? Yaranı Musab Bin Umeyr mi temizledi, alnı öpülesiler, her biri bir dağ gibi, düşseler vurulup da, kanlarıyla boğacak, zulmün boğuk sesini ey şehit, ey şehit.

Şimdi Furkan'ın annesi olmak vardı ya, cennet kuşunun validesi olmak, şehitler ölmediği için o hep yanında olacak merak etme? Artık hiç ayrılmayacaksınız. Ha belki okul kapılarında sınav salonlarının önünde bekleşemiyeceksiniz. E ne yapalım, Furkan sınavsız geçiş yaptı. Makam-ı Hamza'ya erdi, muradına erdi.

Furkan'ın babası caminin avlusunda dedi ki: Ona layık bir baba olacağım. Ne kadar naif. Hep evlatlar babaya layık olmaya çalışırken senin ailen, arkadaşların ve bizler senin gibi olmaya çalışacağız Furkan. Evlatlarımızı üniversite ve lise sınavlarına hazırlarken hep seni anacağız, sınav kaygısını gidermenin 5 kurşunu diye hatırlayacağız ve tevekkül edeceğiz belki de.

Bir ölüye ne kadar Fatiha okunur ki ancak, senin Fatihaların, Arş-ı âlâda, Afrika'da, Filistin'de, Eritre'de, Kanada'da okundu mübarek evlat, meleklerinkini katmıyorum daha.

"Zaman bendedir ve mekan, Filistin, dünya bana emanettir" dedin ve gittin, uğurlar olsun, bize de selam olsun sınavı atlayan şehit..


Psikolog Emel YILDIRIM / Haber 7
e_psikolog@hotmail.com 

Yorumlar14

  • Burak 13 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler. Böylesine güzel bir yazı yazmanız bizleri çok mutlu etti... Canım Furkanım, şehadetin mübarek olsun...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    siz istiyorsanız 90 hatta 100 yaşınıza kadar yaşayın ama unutmayın. "din uğruna öldürülenlere,ölüler demeyiniz onlar din şehididir ve bilakis yaşamaktadırlar" anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az
    Cevapla
  • Esad Kılıç 13 yıl önce Şikayet Et
    yazı kalitesi çok düşük ama fahrettin gibi krala göre öyle olması normal. fahrettini ben koyacak yer bulamıyorum o kadar değerli ki hiçbir zaman unutmayacağım bu kayseriliyi
    Cevapla
  • Ahmet Ar 13 yıl önce Şikayet Et
    SEN BORCUNU ÖDEDİN, KALANLAR DÜŞÜNSÜN!. Peygamber Efendimizin âhir zaman müslümanları için en çok korktuğu şey olan VEHEN, yani dünya sevgisi sebebiyle ölümü sevmemek, senin temiz kalbine uğramamış, ne mutlu sana. O vehen ki, zilletimizin sebebi o. Sen bu genç yaşta da, dünya nimetlerini tadmadan da Allah için can verilebileceğinin günümüzdeki timsali oldun. Bu sahabe mesleğidir, mübarek olsun! Mekânın cennettir, uğurlar olsun sevgili kardeşim. Allah hepimizi orada buluşturur inşaallah!
    Cevapla
  • Yılmaz Sekmen 13 yıl önce Şikayet Et
    Taktir. Son derece mükemmel anlatmışsınız.İnanın beş kerede sesli okuyabildim.Selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat