Cemaatçi Cumhuriyet Hareket Partisi
- GİRİŞ21.03.2014 09:19
- GÜNCELLEME21.03.2014 09:19
Peki biz neyi tartışıyoruz?
Yerelin dışında her şeyi!
17 Aralık'tan itibaren hep aynı yerde dönüp duruyoruz. Çekişme iki kutuplu olarak devam ediyor. Bir yanda Başbakan ve Hükümet, diğer yanda da Cemaat ve arkasına takılmış olan muhalefet partileri...
Cemaat bir var oluş ve yok oluş mücadelesi içine girdi. Fethullah Gülen bile, Zaman Gazetesi'nde yayımlanan söyleşileriyle sahaya inmiş durumda. "Bir AVM, bir damla kan eder miydi?" türünden Gezi Olayları'nda yaşananların özünü çarpıtan siyasi mesajlar veriyor. CHP ve MHP de bu çekişmeden azami pay kapmaya çalışıyor.
Cemaat, Başbakan ve İktidar Partisi'ne karşı CHP ve MHP'ye çalışıyor. CHP ve MHP de cemaate!
-
Muhalefet cephesinin tepesinde Fethullah Gülen var...
CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in "30 Mart seçiminde kime oy vereceğinizi Fethullah Gülen'e sordunuz mu?" sorusuna Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın verdiği cevap ortada:
-Sordum tabii ki, kime oy vereceğiz?
Kime oy verileceği Gülen'e sorulduğuna göre...
Yazılacak yazıların, izlenecek yayın politikasının ve atılacak her türlü adımın da "Hoca"ya sorulması çok doğal!
Aslında Ekrem Dumanlı'nın bunu dile getirmesine bile gerek yok. Kurallar belli: Cemaat demek, "biat" demek. Cemaat kültürü teslimiyet üzerine kurulu. Hem de kayıtsız şartsız bir teslimiyet!
Durum bu olduğuna ve seçim kampanyasına Cemaat'in damgasını vurduğunun açıkça görüldüğüne göre...
Bu seçim öncesi muhalefet kanadını, zaman zaman "çete" olarak da nitelendirilen Cemaat'in yönlendirdiğini söylemek yanlış olmaz.
-
Şimdi de gelelim Cemaat'in yapısına...
Karşımızda, "hizmet" amacıyla dünyaya yayılan, oralarda okullar açan bir organizasyon var. Aslında dışarıdan bakıldığında dünyanın dört bir yanındaki bu "Türk Okulları" geçmişte bizim de gözümüze hoş geldi. Genellikle de çoğumuzun göğsünü kabarttı, gururumuzu okşadı.
O okullar, bazı ülkelerde çok rahat ettiler. Bazı ülkelerde de sıkıntılarla karşılaştılar. Kapılarına kilit vurmak zorunda kaldılar.
Hangi ülkelerde sıkıntı yaşadıklarına dikkat ettiniz mi? Onların hepsi, Rusya Federasyonu, İran, Azerbaycan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi ABD'nin güdümünde olmayan ülkeler! Bir başka ifadeyle ABD'nin CIA vasıtasıyla gizli servis faaliyetlerini yoğunlaştırdığı yerler!
Rus Gizli Servisi FSB, bu okulların "ulusal güvenliğe aykırı eğitim ve öğretim yaptığı" yolunda raporlar hazırladı. Özbekistan daha da ileri gidip bu okullara baskınlar düzenledi. Bazı ABD'li öğretmenleri "CIA Ajanı" olduğu iddiası ile tutukladı. Türkmenistan da benzer sebepler ve "ülkenin idari ve kültürel yapısına sızma girişimi" suçlamasıyla bu okullarla ilgili tedbirler aldı.
Bu kadarını yeterli görmeyenlere, eski MİT Bölge Başkanı O.N. Gündeş'in "İhtilallerin ve Anarşinin Yakın Tanığı" kitabını okumalarını tavsiye ederim. Orada da cemaat okullarının bağlantılarıyla ilgili ciddi tespitler var.
-
Şimdi kafalar iyice karıştı değil mi?
Bu noktada, belki karşısında gördüğü ülkücülere "bozkurt işareti" yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun tavrını anlayabiliriz. "Duruma göre gerekirse 'İşçi Kemal', gerektiğinde de 'Bozkurt Kemal' olabiliyor" yorumunu yapabiliriz. Ama daha düne kadar hep "Okyanus ötesine" dikkati çeken MHP için hangi yorumu yapmalı?
Yorumlar3